Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Έρευνες τουρκικού πλοίου σε ελληνική υφαλοκρηπίδα

τουρκικο πλοιο,ερευνα


Μετά την δήλωση του Γκιουλ, ξαφνικά το τουρκικό πλοίο «Bilim 2»πραγματοποιεί νέες ωκεανογραφικές έρευνες σε διεθνή ύδατα συμπεριλαμβάνοντας και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Καθώς η τουρκική πλευρά δεν ενημέρωσε σχετικά την ελληνική, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, δήλωσε τα εξής: «Από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας αναγγέλθηκε στις 9 Μαΐου με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim 2», το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες, στη θαλάσσια στήλη, κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 14 Μαΐου 2013 σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».
«Για την διενέργεια θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας απαιτείται πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες» συμπλήρωσε ο Δελαβέκουρας.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.