Σελίδες

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον αντιρατσιστικό νόμο

kke_p




Να σημειώσουμε ότι το νομοσχέδιο επιβάλλει ποινές για όσους αρνούνται ή εκμηδενίζουν την σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας (βλ. «συνωστισμό» Σμύρνης και γενοκτονία Ποντίων), των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου, των εγκλημάτων του φασισμού-ναζισμού, αλλά και των εγκλημάτων του κομμουνισμού,
ο οποίος θεωρείται δικαιολογημένα ολοκληρωτικό καθεστώς όπως ο εθνικοσοσιαλισμός και ο φασισμός, μιας και κατά την διάρκεια του έχασαν πολλοί άνθρωποι την ζωή τους και καταπιέστηκε η ανθρώπινη ελευθερία.
Σε σχέση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν είναι ούτε αθώο ούτε έχει πραγματικό στόχο την αντιμετώπιση του ρατσισμού, του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής».
Το νομοσχέδιο σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα «αποτελεί προπομπό για επικίνδυνες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, την δράση ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση αντίστοιχων νόμων και του ανιστόρητου κατασκευάσματος για την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ, την ίδια στιγμή που φασιστικά κόμματα και ομάδες δρουν ανενόχλητα, συμμετέχουν ακόμη και σε κυβερνήσεις».
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.