Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Άνευ προηγουμένου μάχες μαίνονται στη Συρία. Έκκληση απο την Συριακή αντιπολίτευση στους μαχητές της Χεζμπολάχ να αυτομολήσουν



Τι δηλώνουν αξιωματούχοι του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις μάχες που μαίνονται στη χώρα
Άνευ προηγουμένου μάχες και βομβαρδισμοί μαίνονται εντός και στα περίχωρα της συριακής πόλης Κουσέιρ, τον έλεγχο της οποίας επιδιώκει εδώ και μία εβδομάδα να ξαναπάρει από τους αντάρτες ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από την λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.


"Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί, που σημειώνονται σε όλους τους άξονες εντός και εκτός της Κουσέιρ, είναι οι πιο σφοδροί από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση" του στρατού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντελραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
"Η πόλη του Κουσέιρ και οι τοποθεσίες που ελέγχουν οι αντάρτες βόρεια της πόλης, όπως η Χαμιντιγιέ, το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νταμπάα και η Ααρτζούν, δέχονται σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούν πυραύλους εδάφους-εδάφους", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, "αυτή η αναζωπύρωση των μαχών αιτιολογείται από την επιθυμία της Χεζμπολάχ να κερδίσει έδαφος πριν από την ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει το βράδυ ο ηγέτης της Χάσαν Νασράλα" για την 13η επέτειο από την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον νότιο Λίβανο.
"Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη απελευθέρωση της Κουσέιρ. Είμαστε στην δεύτερη και προτελευταία φάση της μάχης", δήλωσε αξιωματικός του συριακού στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο οποίος πρόσθεσε ότι "μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 600 αντάρτες".
Ο συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν την περασμένη Κυριακή επίθεση στην πόλη αυτή στρατηγικής σημασίας και για τις δύο πλευρές -τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες- με στόχο να ξαναπάρουν τον έλεγχό της από τους αντάρτες. Η Χεζμπολάχ έχει αποστείλει 1.700 άνδρες χωρισμένους σε 17 ομάδες.
news247


Έκκληση απο την Συριακή αντιπολίτευση στους μαχητές της Χεζμπολάχ να αυτομολήσουν

Να αυτομολήσουν, την ώρα που ένοπλοι της οργάνωσης μάχονται στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων στην Συρία κατά των Σύρων ανταρτών και ο ηγέτης της οργάνωσης Χάσαν Νασράλα δεσμεύτηκε χθες για την νίκη, κάλεσε τους μαχητές της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, ο Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης.
«Σήμερα η Χεζμπολάχ επαναλαμβάνει το σοβαρό σφάλμα (του Σύρου προέδρου Μπασάρ) αλ Άσαντ αναγκάζοντας τους άνδρες της να σκοτώνουν αθώους Σύρους, το οποίο θα οδηγήσει άνευ ουδεμίας αμφιβολίας τα έντιμα μέλη της Χεζμπολάχ να αυτομολήσουν και να πάνε με το μέρος αυτού που είναι δίκαιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κύρια οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης.
«Ο Συνασπισμός (της συριακής αντιπολίτευσης) επιθυμεί ειρήνη για τον λαό του Λιβάνου και απορρίπτει τα αιτήματα της Χεζμπολάχ που αποσκοπούν να μετατρέψουν την συριακή επανάσταση σε μια περιφερειακή σύγκρουση», προσθέτει η συριακή αντιπολίτευση.
Χθες σε ομιλία του ο Χάσαν Νασράλα δεσμεύτηκε για την νίκη των μαχητών της Χεζμπολάχ που πολεμούν στο πλευρό των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων στην Συρία και απέρριψε οποιαδήποτε πιθανότητα συμμαχίας με τους Σύρους αντάρτες.
«Η Χεζμπολάχ δεν μπορεί να είναι στο ίδιο μέτωπο με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ» και τους εξτρεμιστές σουνίτες, δήλωσε.
defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. οι τελευταιες κραυγες απελπισιας των ισλαμοφασιστων σφαγεων !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.