Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΗΤΑΝ... ΤΟΥΡΚΟΙ!

tourkia-omiros




Η παρατηρητικότητα ενός χρήστη του twitter έφερε στο φως μια ακόμη τουρκική πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας. Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο, έπεσε στα χέρια του και φωτογράφισε απόσπασμα τουριστικού φυλλαδίου, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι ο Όμηρος, ο Θαλής, ο Ηρόδοτος γεννήθηκαν στην Τουρκία!

Συγκεκριμένα, το κατάπτυστο φυλλάδιο αναφέρει: "Στην Τουρκία γεννήθηκαν άνδρες και πόλεις, ισχυρά σύμβολα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως ο Θαλής, ο Ηρόδοτος, ο Διογένης, ο Όμηρος, η Τροία, η Πέργαμος, η Έφεσος. Η Νίκαια, η τρίτη ιερή πόλη του χριστιανισμού, μετά την Ιερουσαλήμ και το Βατικανό, βρίσκεται στην Τουρκία. Το όνομα της Ευρώπης άλλωστε, προέρχεται από την πριγκίπισσα των Φοινίκων Ευρώπη, που σημαίνει "Εκεί που ο ήλιος δύει"..."
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.