Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συντριβή τουρκικού F-16 κοντά στη Συρία (Ανανέωση)




(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) Σύμφωνα με τουρκικές πηγές (Χουριέτ) η επικοινωνία με το F-16 χάθηκε στις 14:15 ενώ πετούσε κοντά στον σταθμό ραντάρ της Αλεξανδρέττας (Ισκεντερούν) με τον πιλότο να ειδοποιεί ότι εγκαταλείπει το μαχητικό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ο πιλότος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα και οι έρευνες συνεχίζονται.

————————————————-
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικό μαχητικό τύπου F-16 κατέπεσε και συνετρίβη στην περιοχή του Χατάι (Αλεξανδρέττα) κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Η συντριβή σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης εναέριου ανεφοδιασμού και δυνάμεις έρευνας και διάσωσης (SAR) έχουν κινητοποιηθεί για να διαπιστωθεί η τύχη του πιλότου.
Προφανώς κι επειδή οι καιροί είναι… πονηροί, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο να διαπιστωθεί αν η εκδοχή που μαθαίνουμε αληθεύει, ή έχουμε ενδεχομένως επανάληψη όσων έγιναν με το Phantom F-4 της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) που καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα.

Εάν αποδειχτεί ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με τις πολύνεκρες (49 νεκροί) βομβιστικές επιθέσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία, μάλλον θα πρέπει να καταλήξουμε στο οριστικό συμπέρασμα, ότι κάποιες «δυνάμεις» επιδιώκουν τη γενίκευση της σύρραξης στη Συρία, με την εμπλοκή της Τουρκίας, που τρέμει στην ιδέα όπως αποδεικνύουν οι δηλώσεις της πολιτικής της ηγεσίας…
Προς το παρόν και εν αναμονή περισσοτέρων στοιχείων (τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν αναφέρει κάτι προς το παρόν) μένουμε στην αρχική πληροφόρηση.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.