Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ταυτίστηκε η Χρυσή Αυγή με τις απόψεις του ΚΚΕ και του καθεστώτος,για την απεργία των εκπαιδευτικών. Με διαδικασίες fast track ....διεγράφη απο τα καταστιχα της ΝΔ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ



Σχόλιο ΛΦ: Η απεργία των εκπαιδευτικών δεν είναι ηθική. Είναι όμως συνταγματικά νόμιμη. Τι δεν είναι νόμιμο; Να κάνεις επιστράτευση εν καιρώ ειρήνης και ειδικά σε έναν τομέα που δεν αφορά την εθνική ασφάλεια και άμυνα. Επιστράτευση γίνεται εν καιρώ πολέμου ή σε καθεστώς δικτατορίας. Ελπίζω και τα αυτοαποκαλούμενα "αντισυστημικά" κόμματα να καταλάβουν το λάθος τους. Το εκπαιδευτικό σύστημα και μερίδα των εκπαιδευτικών έχει μεγάλη ευθύνη για το κατάντημα της νεολαίας μας (σε άβουλα όντα), αλλά στην προκειμένη περίπτωση το ηθικό είναι και το νόμιμο. Δηλαδή να ταχθείς με το νόμιμο δικαίωμα των εκπαιδευτικών για απεργία. Προσωπικά, θέλω να γίνει επιστράτευση και να δούμε και ποιά κόμματα θα ταχθούν υπέρ αυτής, για να καταλάβουμε ότι ζούμε σε δικτατορίκο καθεστώς και να γνωρίζουμε και ποιοί είναι με το μέρος του.

Χρυσή Αυγή: Έβγαλε και αυτή τη χολή της και το μίσος της εναντίον των Εκπαιδευτικών.

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου
"Ρεσάλτο"
Γι άλλη μια φορά το παρακρατικό παράρτημα των «νταβάδων» δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα: Τάσσεται ανοικτά υπέρ του καθεστώτος, αντλώντας τα «επιχειρήματά» του από το ίδιο «κλασσικό» φασιστικό (νεοφασιστικό) οπλοστάσιο της κυβέρνησης των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ.
Διαβάζουμε στο ιστολόγιό της:


«Ανάξιοι παιδαγωγοί παίζουν με την αγωνία των μαθητών
Είναι επιεικώς απαράδεκτη η στάση του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών, της ΟΛΜΕ, να προωθεί απεργία την περίοδο των πανελλήνιων εξετάσεων. Οι συνδικαλιστές παίζουν με την αγωνία χιλιάδων Ελλήνων μαθητών και των οικογενειών τους. Τι παράδειγμα δίνουν άραγε στους μαθητές αυτοί οι παιδαγωγοί;…».

Δεν υπάρχει σοβαρό πολιτικό ζήτημα που η «Χρυσή Αυγή» να πήρε το μέρος των εργαζομένων και των λαϊκών αγώνων.
Αντίθετα ανοικτά και κραυγαλέα διαλαλεί ότι
αποτελεί τη συμμορία του μεγάλου κεφαλαίου και ειδικότερα του εφοπλιστικού…
Πάντα στο πλευρό των πολυεθνικών και της εργοδοσίας…
Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7360
Το τραγικό της υπόθεσης, όμως, είναι άλλο: ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ταυτίζονται στο συγκεκριμένο ζήτημα της απεργίας των εκπαιδευτικών, σχεδόν με πανομοιότυπα «επιχειρήματα»!!!
Και σε ανώτερα για το ΚΚΕ…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7471

Με διαδικασίες fast track ....διεγράφη απο τα καταστιχα της ΝΔ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ


Η ΝΔ δια του κ. Κεφαλογιάννη, διέγραψε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ και κάθε άλλον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ που υποστηρίζει πρακτικές και παρωχημένες νοτροπίες τύπου ΣΥΡΙΖΑ κλπ.
Κατ΄ αρχάς οι κίβδηλες διαγραφές έχουν γίνει πλέον καθεστώς για το φιλοκατοχικό κόμμα της Συγγρού.
Σκεφθείτε πόσοι εκ των διαγραφέντων νεοδημοκρατών έχουν παίξει για λίγο τον ρόλο του "αντάρτη" με σκοπό την
εκτόνωση μέρους του ατμού της οργής και της αγανάκτησης κάποιων μελών ,γιανα πετάξουν μετά απο λίγο καιρό τα "φυσκεκλίκια" και να φορέσουν ξανά τη στολή του ταγματασφαλίτη.

Συνεπώς για μας δεν ηρωποιείται ο ΔΑΚΙΤΗΣ πρόεδρος της ΟΛΜΕ επειδή διεγράφη απο τα κατάστιχα της ΝΔ, ο καιρός θα δείξει κατά πόσο είναι "ήρωας" ή "βαλτός".
Όσον αφορά τις "πρακτικές και τις παρωχημένες νοοτροπίες τύπου ΣΥΡΙΖΑ" στις οποίες αναφέρθηκε ο παρωχημένος πολιτικός της επίσης παρωχημένης πολιτικής οικογένειας των τσιφλικάδων της Κρήτης, θα μπορούσαμε να του πούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί "παρωχημένη" ή"παλιομοδίτικη" πρακτική ,το μοναδικό δημοκρατικό και συνταγματικά προστατευόμενο, μέσο άμυνας που έχει ένας εργαζόμενος για να υπερασπισθεί την ίδια του τη ζωή και που δεν είναι άλλο απο αυτό της απεργίας.
Ένα μέσο το οποίο φυσικά προϋπήρχε του ΣΥΡΙΖΑ και που δεν μπορεί κανένας Κεφαλογιάννης να το ταυτίζει με αυτό το κόμμα της καθεστωτικής ευρωατλαντικής "αριστεράς".
Εμείς θα κλείσουμε αυτή την ανάρτηση με την παράθεση δύο "παρωχημένης νοοτροπίας" άρθρων απο την "Ιδεολογική ταυτότητα" της νεοδημοκράτικης ΔΑΚΕ, για να αναδειξουμε όχι την υστερική νοοτροπία της κατοχικής εξουσίας, αλλά την διαχρονικά υποκριτική και δίψυχη στάση αυτού του κόμματος σχετικά με το πως βλέπει την εργασία και τον εργαζόμενο:
ΑΡΘΡΟ 2
ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

1. Η ΔΑΚΕ πιστεύει στον Δημοκρατικό, Ανεξάρτητο, Αυτόνομο και Πολιτικοποιημένο Συνδικαλισμό.
2. Αγωνίζεται για ένα Συνδικαλιστικό Κίνημα αξιόμαχο και διεκδικητικό. Γνήσιο εκφραστή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μέσα σ’ ένα καθεστώς πολυφωνικής, πολυκομματικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
3. Πιστεύει στην συνύπαρξη και ισότιμη συνεργασία όλων των κοινωνικών ομάδων, στην προοπτική της προόδου και της ανάπτυξης του κοινωνικού συνόλου.

ΑΡΘΡΟ 3
ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Η ΔΑΚΕ έχει σαν σκοπό:
1. Την οργάνωση και ενότητα όλων των εργατοϋπαλλήλων, που πιστεύουν στις αρχές της ΔΑΚΕ, κατά Σωματείο, κατά Ομοσπονδία, κατά Εργατικό Κέντρο, σε πανελλήνια κλίμακα.
2. Την προστασία-βελτίωση και προαγωγή των επαγγελματικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
3. Την οργάνωση και καθοδήγηση των αγώνων των εργαζομένων για συνεχή βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας και άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου.
4. Την διασφάλιση της συνδικαλιστικής τους ελευθερίας και δραστηριότητας.
5. Την κατοχύρωση της προσωπικής αξιοπρέπειας των εργαζομένων και την βελτίωση της κοινωνικής τους θέσης.
6. Την ισότητα των δύο φύλλων σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα σε προσλήψεις, αμοιβές και συνθήκες εργασίας.
7. Την βελτίωση της εργατικής νομοθεσίας και των περί συνδικαλισμού νόμων.
(http://www.dakeit.gr/dake/ideologikh-taytothta/)
klassikoperiptosi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.