Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

"Man's Greed" - Ιστορία των Μάγια (Video)




Η σκηνή είναι από την ταινία "Apocalypto" που έγραψε και σκηνοθέτησε το 2006 ο Μελ Γκίμπσον.
...Και ένας άνθρωπος, καθόταν μόνος. Διαποτισμένος απο βαθιά θλίψη. Και όλα τα ζώα ήρθαν κοντά του και του είπαν "Δε θέλουμε να είσαι στεναχωρημένος, ζήτα μας ο,τι θέλεις και θα το έχεις".

Και ο άνθρωπος είπε "θέλω να έχω καλή όραση". "Πάρε τη δική μου, του απάντησε ο γύπας". "Θέλω να είμαι δυνατός, συνέχισε ο άνθρωπος". "Θα είσαι δυνατός σαν εμένα", του είπε η λεοπάρδαλη. Έπειτα ο άνθρωπος είπε "Λαχταρώ να μάθω τα μυστικά της Γης"! Και το ερπετό του
απάντησε "θα σου τα δείξω"... Και έτσι έγινε με όλα τα ζώα.
Και όταν ο άνθρωπος είχε όλα τα χαρίσματα που θα μπορούσαν να του δώσουν, έφυγε.
Τότε η κουκουβάγια είπε στα άλλα ζώα: "Τώρα ο άνθρωπος γνωρίζει πολλά και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα"...
Και το ελάφι είπε "τώρα πια έχει ο,τι ήθελε. Τώρα η στεναχώρια του θα σταματήσει".
Αλλά η κουκουβάγια απάντησε "Όχι. Είδα ένα κενό στον άνθρωπο. Βαθύ σαν μια πείνα που δεν μπορεί ποτέ να ικανοποιηθεί.
Αυτό είναι που τον κάνει στενάχωρο και που τον κάνει να θέλει συνέχεια παραπάνω. Θα συνεχίσει να παίρνει και να παίρνει, μέχρι που κάποια στιγμή ο Κόσμος θα πει, "Απηύδησα και δεν έχω τίποτα άλλο να δώσω" ".

loutraki1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.