Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

AΠΟΙΚΙΑ ΕΛΛΑΣ. 400 εκ ευρώ προσφορά από τους Αζέρους για την ΔΕΣΦΑ ενώ των Ρώσων έφτανε το 1 δις



AΠΟΙΚΙΑ ΕΛΛΑΣ...


Σε απάτη εξελίσσεται και η υπόθεση του διαγωνισμού της ΔΕΣΦΑ, με τους τουρκόφωνους Αζέρους της Socar να έχουν προσφέρει τίμημα κάτω από 400 εκατ. ευρώ (350-400 εκατ. ευρώ, αναφέρουν οι πληροφορίες) για το 66%, ενώ η προσφορά της ρωσικής Sintez ήταν 1 δισ. ευρώ!
Δηλαδή για την ΔΕΣΦΑ που ελέγχει το ενεργειακό δίκτυο της χώρας και δεν έχει χρέη σε αντίθεση με την ΔΕΠA, προσφέρονται λιγότερα από τον ΟΠΑΠ! Το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί το ξεπούλημα της συγκεκριμένης κορυφαίας σημασίας στρατηγικής υποδομής (είναι ο διαχειριστής του συστήματος φυσικού αερίου) στους Αζέρους (από πίσω βρίσκονται, φυσικά, οι ΗΠΑ), φέρνει στην ουσία τη χώρα μας να εξαρτάται πλέον 100% από την Τουρκία (μέσα από την οποία θα περνάει ο ΤΑΡ), αλλά και την Αλβανία (στην οποία θα καταλήγει ο ΤΑΡ πριν περάσει στην Ευρώπη).
Ερωτήματα γεννούν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, επιβεβαιώνοντας την παρέμβαση και ακύρωση από την πλευρά των Βρυξελλών της αγοράς των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ από τις ρωσικές εταιρείες Gazprom και Sintez. Όπως δήλωσε ο Σαμαράς, ''...όλα πήγαιναν καλά στις συνομιλίες μας και στις διαπραγματεύσεις μέχρι πριν λίγες ημέρες με την Gazprom. Τότε συνέβησαν πράγματα πέρα και έξω από εμάς και τις δυνατότητές μας και είχαμε το αποτέλεσμα το χθεσινό".
Πρακτικά έχουμε επανάληψη του σκηνικού της Κύπρου στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι πως η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε στο "κόκκινο φως" που άναψαν στην ρωσική συμετοχή οι ΗΠΑ και οι Βρυξέλλες. Μια συμμετοχή που θα άλλαζε όπως και στην περίπτωση του South Stream τον ενεργειακό χάρτη της χώρας και την μοίρα της ίδιας της χώρας. Δεν είχαν μάθει ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής είχε ταξιδέψει στις Βρυξέλλες γι αυτόν ακριβώς το σκοπό; Στο τηλεφώνημα του Μπαρόζο πως αντέδρασαν; Επικοινώνησε ή προσπάθησε να επικοινωνήσει την τελευταία εβδομάδα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β. Πούτιν ο Α. Σαμαράς;
Το να παραδέχεται ο πρωθυπουργός της χώρας ότι τελούμε σε καθεστώς αποικίας είναι ίσως το πιο εύκολο. Το να αρνείται να μας βγάλει από αυτό το καθεστώς, είναι ολέθριο.
ΠΗΓΗ: Defencenet
elkeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.