Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σαουδική Αραβία: Απαγόρευση στις γυναίκες να εργάζονται ως σερβιτόρες



Ιούνιος 26, 2013.


Στη Σαουδική Αραβία εισήχθη νέα διάταξη με την οποία οι γυναίκες  απαγορεύεται να εργάζονται ως σερβιτόρες. Η απόφαση ελήφθη από το Υπουργείο Εργασίας και προκάλεσε σάλο στη διεθνή κοινότητα όταν μεταδόθηκε από το BBC.



Η διάταξη δεν αναφέρει τους λόγους, ωστόσο, γεγονός είναι ότι από εδώ και στο εξής οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, δεν θα μπορούν να εργάζονται ως σερβιτόρες, αλλά ούτε και ως ταμίες στα εστιατόρια της χώρας.


Ο νόμος αυτός στη Σαουδική Αραβία βασίζεται σε μια συντηρητική εκδοχή του νόμου της Σαρία.


Το αραβικό αυτό βασίλειο, είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, όπου απαγορεύεται να οδηγούν γυναίκες αυτοκίνητο. Μια γυναίκα που παραβίασε το νόμο, καταδικάστηκε σε τιμωρία μαστιγώματος.


Επίσης, υπάρχει και μια διάταξη που καθορίζει πως και γιατί οι σύζυγοι πρέπει να δέρνουν τις γυναίκες τους.


Παρ’ όλα αυτά, μια σχετική πρόοδος που έγινε το 2011 είναι ότι οι γυναίκες μπορούν να κατέβουν ως υποψήφιες στις δημοτικές εκλογές αλλά και να ψηφίζουν.


 
mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.