Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Οι Κούρδοι δεν βλέπουν πρόοδο στο Κουρδικό




Ιούνιος 22,, 2013.


Άγκυρα.


Ο συνπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, επιβεβαίωσε ότι  έγινε η πρώτη συνάντηση με την κυβέρνηση σε σχέση με το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας για την εξεύρεση λύσης στο κουρδικό πρόβλημα, ανέφερε η τουρκική τηλεόραση NTV.



«Εμείς κατά τη συνάντηση που είχαμε με το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και 




Ανάπτυξης, δεν λάβαμε καμία απόφαση. Ήταν μια συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Ήταν μια επίσημη συνάντηση»


Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν ειπώθηκε κάτι για λύση στο κουρδικό ζήτημα, ο Ντεμιρτάς, θα τονίσει ότι «ήταν μια συνάντηση στη διαδικασία της δεύτερης φάσης. 


Αλλά, δεν παρατηρήσαμε καμία ιδιαίτερη πρόοδο από την τελευταία μας συνάντηση. Εμείς θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις με την κυβέρνηση, ωστόσο δεν γνωρίζουμε τι θα προκύψει», είπε ο πρόεδρος του BDP.


Θα προσθέσει ακόμη ότι οι Κούρδοι επιθυμούν μια δημοκρατική πολιτική, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι οι ένοπλες ομάδες του PKK έχουν εγκαταλείψει την τουρκική επικράτεια, αλλά οι πολιτικοί αρχηγοί των Κούρδων βρίσκονται ακόμη στη φυλακή.


«Με τα δεδομένα αυτά πως μπορεί να ονομασθεί  αυτή η διαδικασία ως πολιτική διευθέτηση του κουρδικού;», ρώτησε.


--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.