Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Χαμός στην Τουρκία. Οι Κούρδοι κατεβαίνουν με τους διαδηλωτές, ο Ερντογάν τους ισλαμιστές. Μάχες στην γενέτειρα του Ερντογάν.

Κούρδοι αντάρτες με την φωτογραφία του Οτζαλάν


Χαμός : Το PKK βγάζει στο δρόμο τους μαχητές !... Κούρδοι και διαδηλωτές εναντίον Ισλαμιστών του Ερντογάν !
Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος εμφυλίου στην Τουρκία ...έχασε την ψυχραιμία του Ερντογάν και βγάζει τους φανατικούς του Ισλάμ στο δρόμο, αλλά απέναντι και σε Κούρδους μαχητές !
Για νέα Τουρκία κάνουν λόγο οι αντάρτες του PKK !

Ανακοίνωση υπέρ των διαδηλωτών εξέδωσε την Τετάρτη η πολιτική πτέρυγα του PKK (KCK) εγκαταλείποντας την στάση αναμονής που τηρούσε ώς σήμερα εξαιτίας της διαδικασίας ειρήνευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη έπειτα από την συμφωνία του Ταγίπ Ερντογάν με τον κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν είναι σίγουρο ότι θα ωφελήσει τους διαδηλωτές, καθώς στην συνείδηση μεγάλης μερίδας τούρκων πολιτών οι κούρδοι αντάρτες έχουν στόχο να διαμελίσουν την χώρα τους.
Στην ανακοίνωσή του το KCK κάλεσε τους κούρδους «να αναλάβουν πρωτοβουλία ενωμένοι με τις δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να προχωρήσει προς την σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία, που θα μεταμορφώσει την Τουρκία σε δημοκρατική χώρα».
Το KCK καλεί επίσης τους εργαζόμενους και τους δημοκρατικούς πολίτες να αντισταθούν σε όσους προσπαθούν να διακόψουν τη διαδικασία της δημοκρατικής λύσης και να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσής της.
Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στο πρακτορείο FIRAT, το οποίο πρόσκειται στο PKK, σημειώνεται ότι η δημοκρατική λύση «δεν έχει μόνο στόχο τη δημοκρατική επίλυση του κουρδικού, αλλά και τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας».
Επίσης, αναφέρεται ότι η αστυνομική βία έρχεται σε αντίθεση με τη δημοκρατική επίλυση του κουρδικού.
Το KCK στρέφει τα πυρά του κατά του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι ο κατ' επίφαση περιορισμός του στρατού από το AKP δεν εξάλειψε τη βία, την οποία τώρα ασκεί η αστυνομία.
«Η αντίσταση του πάρκου Γκεζί στέλνει το μήνυμα της νέας Τουρκίας» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.
veteranos.gr

Μάχες μεταξύ οπαδών του AKP και των Σοσιαλιστών στην Πόλη RIZE

Μάχες μεταξύ οπαδών του AKP και των Σοσιαλιστών στην Πόλη RIZE ( Είναι η γενέτειρα του Ερντογάν...
Δεκάδες οι τραυματίες !!!
Στην Άγκυρα έχουν στηθεί οδοφράγματα και τα επεισόδια είναι μεγάλων διαστάσεων.
Χθες τα γραφεί του AKP στην Άγκυρα πυρπολήθηκαν όταν επιβεβαιώθηκαν τα ονόματα των 3 νεκρών.
Στην πόλη ATAKIA μετά τον θάνατο του 22χρονου προέδρου της νεολαίας του Σοσιαλιστικού κόμματος από βλήμα/σφαίρα/δακρυγόνο (οι πληροφορίες συγκεχυμένες) τα επεισόδια έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Χθες παίχτηκε βίντεο στην τηλεόραση του σοσιαλιστικού καναλιού από λιντσάρισμα αστυνομικού αυτοκινήτου στο οποίο βρέθηκε πυροβόλο όπλο τύπου AK47- Καλάσνικοφ!!!
Στην πλατεία ΤΑΞΙΜ οι διαδηλωτές έχουν επικρατήσει των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα η αστυνομία να απέχει.
exomatiakaivlepo.blogspot.com


Taksim: «Οργανώνονται» ο Τούρκοι διαδηλωτές φορούν κράνη και ατσάλινα γιλέκα



Ιούνιος 5, 2013.


Οι διαδηλωτές στην πλατεία Taksim στην Κωνσταντινούπολη, άρχισαν να φορούν κράνη και γιλέκα από χάλυβα, επαγγελματικές αντιασφυξιογόνες μάσκες και άθραυστα γυαλιά.


Ένα βίντεο που τραβήχτηκε στην περιοχή Ντολμάμπαχτσέ-Dolmabahçe, κοντά στην πλατεία Taksim, δείχνει την οργάνωση των διαδηλωτών με την αμυντική ενδυμασία, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


--
The Hellenic Information Team

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα με εκρηκτικούς μηχανισμούς στη Σμύρνη



Ιούνιος 5, 2013.


Τρία άτομα συνελήφθησαν για κατοχή αυτοσχέδιων βομβών στη Σμύρνη που επρόκειτο να τις χρησιμοποιήσουν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.


Τα τρία άτομα συνελήφθησαν και τους απευθύνθηκε κατηγορία για συνωμοσία και χρήση βομβών στις διαδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα από μια ομάδα διαδηλωτών

εναντίον ενός σχεδίου ανάπτυξης στη δημοφιλή πλατεία Taksim της Κωνσταντινούπολης και εξαπλώθηκαν σε εθνικό επίπεδο, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Συνολικά η τούρκικη αστυνομία κατάσχεσε οκτώ τέτοιες βόμβες καθώς και υλικά για την παρασκευή τους, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.


--

The Hellenic Information Team




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.