Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σοβαρές καταγγελίες για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και την αξιοπιστία του




Με επιστολή του στις 6 Ιουνίου, Δανός δικαστής του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αμφισβητεί ευθέως την απαλλαγή από τις κατηγορίες τρεις Σέρβους και δυο Κροάτες, με το σκεπτικό ότι δεν έδωσαν ποτέ ευθεία διαταγή στους κατωτέρους τους να προβούν σε εγκλήματα πολέμου.

Πρόκειται για τον Φρεντερίκ Χάρχοφ, 64 ετών, ο οποίος ξιφουλκεί εναντίον του Αμερικανού δικαστή Θίοντορ Μερόν, 83 ετών, που είναι ειδικός του διεθνούς δικαίου, πρώην Ισραηλινός διπλωμάτης, που ήταν επικεφαλής της έδρας, ο οποίος φέρεται να άσκησε πιέσεις για την υιοθέτηση αυτής της απόφασης. Εν ολίγοις, εάν αυτό όντως συνέβη, αποδεικνύεται αυτό που υποστηρίζεται από ειδικούς των διεθνών σχέσεων, περί του έντονα πολιτικού χαρακτήρα του συγκεκριμένου Δικαστηρίου.
Η επιστολή που έφερε στο φως της δημοσιότηταςη δανέζικη εφημερίδα «Berlingske», έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από διεθνείς δικηγόρους και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κατηγορούν τους δικαστές ότιξανάγραψαν βίαια μέσω αυτής της απόφασης τη νομολογία.
Η αντίδραση αυτή θεωρείται ότι θα υπονομεύσει την επανεκλογή του δικαστή Μερόν στη θέση,καθώς θα ήταν υποψήφιος παρά το προχωρημένο της ηλικίας του και πολλοί δικαστές αναζητούν άλλον υποψήφιο να αναλάβει το έργο από το ερχόμενο φθινόπωρο που θα γίνουν οι σχετικές εκλογές.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.