Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Σύγκρουση κορυφής - Γκιουλ εναντίον Ερντογάν! Στις φλόγες το πολυτελές άνδρο των ισλαμοφασιστών της Συρίας στην Άγκυρα!




Μ.Κ.
Σύγκρουση κορυφής στην Τουρκία προκαλούν οι συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες και η αλόγιστη χρήση βίας από τον Ερντογάν. Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ εμφανίζεται να είναι απέναντι στον Ερντογάν με μία δήλωσή του : “Δημοκρατία δεν είναι μόνο εκλογές. Το μήνυμα ελήφθη”.


Λιγα λεπτα νωρίτερα ο τούρκος πρωθυπουργός πριν την αναχώρηση του για την επίσκεψη του στις χώρες της Βόρειας Αφρκής είχε δηλώσει πως έχει τη στήριξη του 50% του τουρκικού λαού και πως "κρατά με δυσκολία το 50% στα σπίτια του". Παράλληλα είχε στείλει μήνυμα στην αντιπολίτευση τονίζοντας πως "σε 10 μήνες θα λογαριαστούμε στις κάλπες".
Η δήλωση Γκιουλ είναι εντελώς σε διαφορετική κατευθυνση απ'αυτή τοιυ Ερντογάν. Ασφαλώς είναι σημαντική και δείχνει είτε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είτε χρησιμοποιείται ως βαλβίδα εκτόνωσης ,είτε ότι υπάρχει πραγματική σύγκρουση κορυφής στην Άγκυρα με απρόβλεπτες διαστάσεις.
Ο Ερντογάν το 2014 θέλει να αναλάβει την προεδρία , ομως ο Αμπντουλάχ Γκιουλ θέλει να παραμείνει για άλλη μια θητεία.
Με τη δήλωση του αυτή ο Γκιουλ "κερδίζει πόντους" στα μάτια του τουρκικού λαού.
Η επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι πληροφορίες και οι εξελίξεις στην Τουρκία πρέπει να είναι και είναι δεδομένη.

onalert.gr
Turkcell: "Η κυβέρνηση Ερντογάν μας πίεσε να κόψουμε επικοινωνίες και υπακούσαμε"


Η Turkcell η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Τουρκία δηλώνει ότι δέχτηκε πιέσεις από το κυβερνών κόμμα AKP και την κυβέρνηση για να εμποδίσει τις επικοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη, κυρίως στην πλατεία Ταξίμ. Συμφωνα με ρεπορτάζ του CNN τόσο η Turkcellόσο και άλλες δύο εταιρείες υπάκουσαν.
Οι πληροφορίες
αυτές μετδόθηκαν από την δημοσιογράφος Ruhat Mengi, η οποία σχολιάζοντας είπε ότι ο Ερντογάν εμφανίζεται ως εκλεγμένος πρωθυπουργός αλλά λειτουργεί ως δικτάτορας ο οποίος ζητά από ιδιωτικές εταιρείες να κάνουν παρανομίες.onalert.gr

Άγκυρα – τώρα! Στις φλόγες το πολυτελές ξενοδοχείο – άνδρο των ισλαμοφασιστών της Συρίας!


Εκεί αποφάσιζαν τις σφαγές με την αυτοαποκαλούμενη “Συριακή αντιπολίτευση”! Αναμένεται τώρα ο Ερντογάν να μιλήσει για “Συριακό δάκτυλο” στις εξεγέρσεις.

Η ΤΡΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!


Μπορεί ο Συριακός λαός να αντιστέκεται ηρωϊκά απέναντι στην εισβολή των σφαγέων ισλαμοφασιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, αυτό δεν σημαίνει ότι χάνουν το …χιούμορ τους.
Αντίθετα, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας έβγαλε …ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Σύριους πολίτες να μην επισκέπτονται την Τουρκία λόγω των γεγονότων!
Παλικάρια οι Σύριοι, δεν χάνουν το κουράγιο τους με τίποτα…
DAMASCUS, (SANA)_An official source at the Foreign and Expatriates Ministry advised the Syrian citizens against travelling to Turkey during this period.
The official source said in a statement on Sunday that ”the Foreign and Expatriates Ministry advises the Syrian citizens against traveling to Turkey during this period for fear for their safety, due to the security conditions in some Turkish cities that have deteriorated over the past days and the violence practiced by Erdogan’s government against peaceful protesters.”
Popular protests against the policies of the Turkish government of Recep Tayyip Erdogan continue for the third day in a row in Ankara, Istanbul and other areas, demanding the Turkish government’s resignation and Erdogan’s departure.
The Turkish police has responded to the peaceful protest by using tear gas and water cannons to disperse the protesters in Istanbul and the capital Ankara, in addition to several other areas.
M. Ismael
olympia.gr

Συρία: Επέκταση των συγκρούσεων στον Λίβανο…


Ήταν θέμα χρόνου η επέκταση των συγκρούσεων πέραν του συριακού εδάφους, εάν κανείς θεωρήσει τις συγκρούσεις στην Τρίπολη ως κάτι περιορισμένο τοπικά, αφού χθες τα ξημερώματα, όταν και σημειώθηκαν μάχες στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, μεταξύ μαχητών της ένοπλης σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, που στηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία και αντικαθεστωτικών Σύρων ανταρτών. Επισήμως, αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι οι μαχητές της Χεζμπολάχ κατάφεραν να περικυκλώσουν και να επιτεθούν σε ομάδα των αντικαθεστωτικών ανταρτών οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην εκτόξευση ρουκετών κατά της περιοχή Μπααλμπέκ του Λιβάνου μια μέρα νωρίτερα. Η Χεζμπολάχ φέρεται να έχασε στη μάχη τουλάχιστον έναν μαχητή και οι αντικαθεστωτικοί 15, στην πρώτη μετωπική σύγκρουση των δυο πλευρών σε λιβανέζικο έδαφος…
Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο, καθώς καταγράφηκαν και πτήσεις ισραηλινών μαχητικών σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν χαμηλές διελεύσεις, πιθανότατα στο πλαίσιο ψυχολογικής επιχείρησης με στόχο το ηθικό των Λιβανέζων και έμμεσης προειδοποίησης ότι η φωτιά του πολέμου μπορεί εύκολα να ξεσπάσει.
Οι πτήσεις έγιναν στη ανατολική κοιλάδα Μπεκάα, στην επίμαχη πόλη Μπάαλμπεκ, γενικότερα στον νότιο Λίβανο, καθώς επίσης και στην πρωτεύουσα Βηρυτό… Ο Λίβανος ανέφερε ότι θα καταθέσει διαμαρτυρία στα Ηνωμένα Έθνη…
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.