Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Βουλγαρία: Διαμαρτυρίες από την επιλογή βουλευτών από το τουρκικό κόμμα στην κυβέρνηση. Ξεκίνησε η "άλωση" της Βουλγαρίας;







Πάνω από 10 χιλιάδες Βούλγαροι πολίτες συγκεντρώθηκαν σε μια οργανωμένη -μέσω των κοινωνικών δικτύων- διαδήλωση, για να διαμαρτυρηθούν κατά της βουλγαρικής κυβέρνησης στην επιλογή βουλευτών από το κόμμα DPS- της τουρκικής μειονότητας,


στην κυβέρνηση καθώς και την επιλογή του Ντέλιαν Πέεφσκι ως επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, ο οποίος είναι μεγιστάνας των βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης και εμπλέκεται με βουλγαρικές τράπεζες.



Σημειώνεται ότι το κόμμα Gerb -της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατήγγειλε ότι στην κυβέρνηση βρίσκονται μόνο τρεις Βούλγαροι, και όλοι οι άλλοι είναι βουλευτές από το κόμμα DPS.


Η διαδήλωση στη Σόφια ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στις 18:30 μπροστά από το κτήριο του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο οι αστυνομικές αρχές είχαν τοποθετήσει κιγκλιδώματα.


Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και πέταξαν αυγά και χαρτιά τουαλέτας ως ένδειξη δυσαρέσκειας για την επιλογή του Πεέφσκι ως επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.


Οι διαδηλωτές ήταν τόσο από τη Σόφια, όσο και από άλλες πόλεις της Βουλγαρίας και φώναζαν συνθήματα που έλεγαν ότι η μαφία παρά την αλλαγή της κυβέρνησης δεν έφυγε από την εξουσία.


--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.