Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Kραυγή αγωνίας από το Καστελόριζο - Θα εκκενώσουμε το νησί!



Τριακόσιοι ήρωες που επιμένουν να ζουν στο πανέμορφο Καστελόριζο αποτελούν τη σκιά των 14.000 κατοίκων που κάποτε πλημμύριζαν το ακριτικό νησί.
Χωρίς μόνιμο γενικό γιατρό ή παθολόγο και χωρίς φαρμακείο η ζωή τους εξαρτάται πλήρως από την Τουρκία η οποία τους παρέχει πλωτό νοσοκομείο.
Το χρόνιο πρόβλημα περίθαλψης στο νησί επισημάνθηκε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.
«Εμείς προσφέρουμε σε όποιον γιατρό έρθει να μείνει μόνιμα στο νησί δωρεάν κατάλυμα κι ένα γεύμα ημερησίως αλλά κανείς δεν βρίσκεται… Το Καστελόριζο έχει φτάσει στα όριά του.
Στο τέλος θα το εκκενώσουμε και θα μείνουν μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις», λέει ο αντιδήμαρχος του νησιού Γ. Αχλαδιώτης, ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Χ. Μαντάς, προσθέτει ότι το «Καστελόριζο μας έχει ανάγκη για να συνεχίσει να ζει».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.