Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ; ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΚΥΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΤΟΥ 1913!

Treaty-of-Bucharest"Τα εκατό χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης του Βουκουρεστίου αποτελούν μια πληγή, γιορτάζονται τα 100 χρόνια της «κατοχής της Μακεδονίας» και τα 100 χρόνια της γενοκτονίας του σλαβικού λαού"  δηλώνει προκλητικά σκοπιανό μέλος...επιστημονικής ομάδας!
Για τους Σλάβους από το νοτιοσλαβικό κράτος και από όλο τον κόσμο, η συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν ισχύει.

Το Παγκόσμιο Σλαβικό Κογκρέσο, η επιστημονική Ακαδημία και η ένωση Basilej στην πόλη Πρίλεπ, αναζήτησαν ,σε συζήτηση-συγκέντρωση που έγινε, τη διαδικασία για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του σλαβικού λαού από τη γενοκτονία που έκαναν τα βαλκανικά κράτη κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους.
Σύμφωνα με ορισμένους ομιλητές, που συμμετείχαν στην ακαδημαϊκή συζήτηση, η Συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν υπάρχει, διότι ήταν κατασκευασμένη από ξένους που μοιράστηκαν τη μακεδονική γη, για την οποία έπρεπε να αποφασίσουν μόνο οι «Μακεδόνες» των Σκοπίων.
«Τώρα είναι η ώρα να αγωνιστούμε για τα συμφέροντά μας και να αποδείξουμε στον κόσμο ότι υπάρχουμε», τόνισαν οι ομιλητές.«Δυστυχώς, δεν έχουμε συναίνεση για το θέμα αυτό. Οι κόκκινες γραμμές που χτίσαμε, νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημά μας στις διαπραγματεύσεις ή στις συνομιλίες με τους γείτονες μας στην Ευρώπη.
"Πρέπει πρώτα να καθίσουμε στη χώρα μας, να διευκρινίσουμε και να καθορίσουμε ποιοι και τι είμαστε... Δυστυχώς ακόμη δεν ξέρουμε. Ενοχλούμαστε γιατί δεν ξέρουμε αν είμαστε Σλάβοι ή Αρχαίοι, αλλά, αν είμαστε Αρχαίοι, τότε είμαστε «Μακεδόνες»", δήλωσε ο Νταρντάν Βενέτσκι που συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα της Ακαδημίας.
Σύμφωνα με το echedoros-a.gr από την επιστημονική συζήτηση στάλθηκαν μηνύματα για τη διατήρηση των εθνικών χαρακτηριστικών του σλαβικού λαού.
«Η ευθύνη μας ως κάτοικοι αυτής της χώρας, ως 'Μακεδόνες', ανεξαρτήτως θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων, είναι να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας, τα σύνορά μας, τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας», δήλωσε ο Ισμαήλ Μπόιντα πρόεδρος του Συλλόγου Σλάβων Μουσουλμάνων.
Από την ακαδημαϊκή συζήτηση λήφθηκε απόφαση για την απόρριψη της συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913.
Το ψήφισμα θα σταλεί στις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν διπλωματικές αποστολές στα Σκόπια, σημειώνει το δημοσίευμα της τηλεόρασης Τέλμα.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.