Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ: Δεν παραιτούμαι!-ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ Ο Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ!

georgiou-elstat[1]


 
«Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ από τη θέση μου για μια παράνομη άσκηση ποινικής δίωξης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου σε επιτροπή της Βουλής την οποία έχει κληθεί να ενημερώσει για τον προϋπολογισμό της Αρχής.
«Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και δεν την βαραίνει τίποτε», είπε χαρακτηριστικά. Σωστά, τι είναι μια ποινική δίωξη; Ο κ. Γεωργίου δεν είχε υποχρεώσει προ ολίγων εβδομάδων τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, να υπογράψουν δήλωση στην οποία αναφέρεται ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν στοιχεία της υπηρεσίας ενώπιον των δικαστικών αρχών; Για πόσο καιρό ακόμα θα καλύπτει ο Γ. Στουρνάρας τον εκλεκτό του Γ. Παπακωνσταντίνου; Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε τον κ. Γεωργίου να απαντήσει αν έχει σκεφτεί να παραιτηθεί από τη θέση του λόγω της δικαστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα στατιστικά στοιχεία. Τον είχε καλέσει επίσης να τον ενημερώσει αν διατηρεί επαγγελματική σχέση με το ΔΝΤ.
Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι έχει παραιτηθεί από το ΔΝΤ και δεν υπάρχει ασυμβίβαστο όσον αφορά στην αποκλειστική του απασχόληση στην ΕΛΣΤΑΤ. Για τη δικαστική διερεύνηση για τα στατιστικά, ο κ. Γεωργίου επέμεινε ότι ενώ στο παρελθόν τα στατιστικά στοιχεία ήταν σε δεινή θέση, κατά τα τρία χρόνια άσκησης των καθηκόντων του τα δημοσιονομικά στοιχεία έχουν επιτυχία χωρίς προηγούμενο αφού δημοσιεύθηκαν έξι φορές χωρίς καμία επιφύλαξη από τη Eurostat. Είπε ακόμη ότι η δίωξη σε βάρος του είναι παράνομη και με βάση το ενωσιακό δίκαιο και με βάση την ελληνική ποινική δικονομία.

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ Ο Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ!


georgiou-elstat[1]Αυτό αποκάλυψε νωρίτερα στη Βουλή, όπως επίσης και ότι δεν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές!!
Ο κ. Γεωργίου είπε ότι είχε υποβάλει ερώτημα στην Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες η οποία του απάντησε ότι δεν περιλαμβάνεται στους υπόχρεους υποβολής πόθεν έσχες, με βάση το νόμο.
Την ίδια ώρα διεμήνυσε ότι δεν είναι πρόθυμος να παραιτηθεί από τη θέση του, ενώ χαρακτήρισε «παράνομη» την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του!
Πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τα στατιστικά στοιχεία της χώρας να μην είναι υποχρεωμένος να υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες;; Πως είναι δυνατόν να παραδέχεται ότι δεν υποβάλει ασφαλιστικές εισφορές και την ίδια ώρα να δηλώνει ότι δεν είναι πρόθυμος να παραιτηθεί. Ποιος και γιατί τον καλύπτει ακόμα;
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.