Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ



UDemand Προσεγγίσεις!
Η Ελλάδα ως Κράτος και ως Έθνος εξαφανίζεται. Οι σημερινοί πολιτικοι είτε δεν καταλαβαίνουν που τους οδηγούν, είτε δεν θέλουν να το καταλάβουν, είτε βαδίζουν συνειδητά, με προκαθορισμένο
πρόγραμμα, χωρίς να αντιδρούν στην καταιγίδα που έρχεται, αφού οι ίδιοι περνούν καλά.
Ακούγονται κραυγές αγωνίας από διάφορες πλευρές (κυρίως από σοβαρούς δημοσιογράφους, Πανεπιστημιακούς δασκάλους, ειδικούς σε οικονομικές αναλύσεις αλλά και πολιτικούς) ότι όλα δείχνουν πως θα ξεσπάσει θύελλα που μέσα της θα έχει τα στοιχεία του εμφυλίου πολέμου. Ο λαός νοιώθει αδύνατος και περιδεής και κανείς δεν φαίνεται να τού δίνει μια διέξοδο.

Το άρθρο αυτό γράφεται για να προτείνει μια εκ πρώτης όψεως «ακραία» λύση που ίσως να είναι η μόνη που θα μπορούσε να μας βγάλει από το αδιέξοδο.
Να δημιουργηθεί ένας συνασπισμός εθνικών δυνάμεων, μία “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” που το κύριο χαρακτηριστικό τους θα είναι η μέχρι σήμερα ένδειξη ότι ανησυχούν και συνειδητοποιούν ότι η πατρίδα μας χάνεται και θέλουν να αγωμιστούν για να αποτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη.
Ποιοι είναι οι κύριοι σχηματισμοί μιας τέτοιας συμμαχίας:
1. Η εκκλησία γενικότερα

2. Το κόμμα των αποστράτων (Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας)

3. Το ΛΑΟΣ του Καρατζαφερη

4. Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

5. Το κόμμα της Χρυσής Αυγής

6. Όλα τα μικρά κόμματα που συμπλέουν με αυτή την ιδέα της σωτηρίας της πατρίδας
Τι έγινε και τι πρέπει να γίνει
Το διεθνές χρηματοπιστωτικό μέτωπο μας έβαλε με βίαιο τρόπο μέσα σε αυτή τη δίνη του οικονομικού και πολιτικού προβλήματος με οδηγό το δόγμα του «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ».
Μία απάντηση σε αυτήν την πρακτική και προσπάθεια είναι μία “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ”.
Θα μπορούσαν και θα έπρεπε τα κόμματα και οι φορείς αυτοί να ξεπεράσουν τις αντιθέσεις τους σε όλα τα άλλα ζητήματα και να “κατέβουν” στις επόμενες εκλογές ενωμένοι με την απαίτηση να μην κυριαρχήσουν οι κομματικές ιδέες αλλά το καλό της χώρας.
Ας δούμε την ανάλυση
Αυτή τη στιγμή η ΧΑ προηγείται όλων των άλλων πολιτικών συνδυασμών που αναφέραμε με πιθανότητα να προσεγγίσει τελικά το 20%. Ο λόγος που υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο είναι ότι στις δημοσκοπήσεις δεν ομολογούν όλοι δημόσια ότι θα ψηφίσουν ΧΑ για ευνόητους λόγους. Ωστόσο αυτό το κόμμα δεν θα μπορούσε ποτέ αυτοδύναμο να πάρει την εξουσία, αλλα και σαν αντιπολίτευση φοβίζει η έντονη παρουσία του. Επομένως εθνικά θα μπορούσε αυτό να αποβεί μοιραίο. Οι λόγοι είναι ευνόητοι και δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε.
Η εκκλησία έχει στους κόλπους της τους περισσότερους σε αριθμό πατριώτες αλλα είναι διχασμένη ανάμεσα στην ΝΔ και την ΧΑ. Μόνη της, ακόμα και με τους καλύτερους αντιπροσώπους, θα αποτύγχανε να δημιουργήσει πατριωτικό κίνημα.
Το ΛΑΟΣ έχει αποδυναμωθεί από τα παπαγαλάκια του συστήματος αλλά όλοι αναγνωρίζουν τη δυνατή σκέψη και τον πατριωτισμό του Καρατζαφερη. Εχει πλούσιες ιδέες και αρκετούς πατριώτες μαζί του.
Το κόμμα των αποστράτων παρόλο που εν δυνάμει έχει ισχύ δεν εμφανίζεται αυτή στις δημοσκοπήσεις λόγω του συνδρόμου της χαμένης ψήφου. Μέσα σε ένα τέτοιο σχηματισμό τα ποσοστά του θα αυξηθούν κατακόρυφα αφαιρώντας ψήφους από την ΝΔ.
Ο Καμμένος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχει μικρές πιθανότητες να αυξήσει σημαντικά την δύναμη του ώστε να παίξει καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα. Σαν μικρό κόμμα που είναι, δεν θα εμφανίσει ποτέ υψηλά ποσοστά, ενώ μέσα σε έναν τέτοιο σχηματισμό θα προσδώσει νόημα στους αγώνες του αφού θα ενισχύσει σημαντικά την εκλογικη βάση ενός πατριωτικού μετώπου που θα μπορεί κάτω από τις παρούσες συγκυρίες να φτάσει ακόμα και το 50% των ψηφων. Έχει μέλη που είναι πραγματικοί πατριώτες και θα μπορούσαν να προσφέρουν ουσιαστικά σε έναν τέτοιο πατριωτικό σχηματισμό.
Μερικά από τα μικρά πατριωτικά κόμματα π.χ. Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Κόμμα Φιλελευθέρων (νεότερο), Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, Εθνική Ελπίδα, Δημιουργία Ξανά, Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων, Κίνηση Πολιτών Ενωμένη Ελλάδα, Ένωση Κεντρώων, κλπ., που βλέπουν τη θύελλα να έρχεται, πιθανόν να θελήσουν να συνασπισθούν και αυτά, εάν οι μέχρι τώρα διακηρύξεις τους ήταν αληθινά πατριωτικές. Αυτά τα μικρά κόμματα έχουν μερικά στελέχη που είναι απο τα πιο έντιμα και αδιάφθορα.
Μέσα σε μια τέτοια ευρεία σύμπνοια, το σύνδρομο “ψηφίζω ΝΔ για να μην βγει πρώτο κόμμα ο Σύριζα” θα πάψει να υφίσταται και νέες και υγιείς δυνάμεις θα απελευθερωθούν.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συνασπισμού
1. Το ένα κόμμα θα επιβλέπει το άλλο ώστε να μην ενισχυθούν και να μην εκφραστούν ακραίες θέσεις. Να αποφύγουμε τον εμφύλιο σπαραγμό πάση θυσία.

2. Θα μπορούν να αξιοποιήσουν προσωπικότητες της πανεπιστημιακής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής που έχουν μείνει στο περιθώριο μέχρι σήμερα διότι δεν ήθελαν να εμπλακούν στο σημερινό πολιτικό σύστημα.

3. Θα μπορούν με τη δύναμη μιας μεγάλης εκλογικής νίκης να απαιτήσουν οικονομικές ρυθμίσεις από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ αλλά και να επιβάλλουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

4. Κανένας από τους νυν αρχηγούς αυτών των κομμάτων δεν θα πρέπει να διεκδικήσει την πρωθυπουργία, η οποία θα πρέπει να δοθεί σε έναν αδιάφθορο και πατριώτη, κατά προτίμηση πανεπιστημιακό, που έχει ήδη δώσει δείγματα ικανότητας και τιμιότητας αφού δεν θα έχει ενταχθεί σε κανένα κόμμα.

5. Δεν θα υπάρξει το σύνδρομο της χαμένης ψήφου για τα μικρά κόμματα και οι εκλογείς θα μπορούν να σταυρώσουν αυτούς που θεωρούν πιο άξιους. Μέσα από όλα αυτά τα κόμματα θα υπάρξουν αδιάφθοροι και πατριώτες που θα θελήσουν να σηκώσουν το βάρος μια παλιγγενεσίας.
Τι θα συμβεί εάν δεν υπάρξει μια τέτοια λύση
Μια σύντομη ανάλυση του διεθνούς σκηνικού σε σχέση με την Ελλάδα, δείχνει ότι τον τελευταίο καιρό, η Αμερική φαίνεται να τα “βρίσκει” οικονομικά με την Ευρώπη και απλώς πρόκειται να διευθετήσουν τι θα πάρει ο καθένας τους από τον τελικό πλειστηριασμό-ξεπούλημα της Ελλάδας. Αυτό προκύπτει αν αναλύσει κανένας την επίσκεψη Σοιμπλε και Λιου στην Αθήνα.
Με άλλα λόγια είπαν, ή κάνετε ό,τι σας λέμε (που είναι επώδυνο βεβαια, γιατί θα χρειαστεί να μας παραδώσετε τα πάντα τζάμπα μαζί με μέρος της εθνικής σας κυριαρχίας, ή σας αφήνουμε στην τύχη σας, που σημαίνει θα σας βοηθήσουμε να πέσετε στην αγκαλιά της Τουρκιας που περιμένει να πάρει ένα κομμάτι από τη χώρα σας, μαζί με τη συνδιαχείριση για το πετρέλαιο του Αιγαίου. Εάν δεν θελήσετε να τα κάνετε αυτά που σας ζητάμε με το καλό, υπάρχει και ο άλλος τρόπος όπου δημιουργούμε μια μεγάλη προβοκάτσια και ξεκινά ένας εμφύλιος και μία ανελής αλληλοεξόντωση των Ελλήνων. Μέσα σε αυτήν την αναμπουμπούλα χάνετε την εθνική σας κυριαρχία μαζί με χιλιάδες νεκρούς, που θα τους έχετε σκοτώσει εσείς οι ίδιοι και κανενας δεν σας φταίει!!. Το σενάριο φαίνεται να είναι τραγικά ακραίο αλλα διόλου απίθανο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάπως έτσι σκέφτονται και υφαίνουν τα σενάρια και αν οι Έλληνες δεν συνειδητοποιήσουν τον άμεσο κίνδυνο, η επιβίωση του έθνους αλλα και του κράτους θα είναι προβληματική αλλα και το αποτέλεσμα τραγικό.
Όλα αυτά τα σενάρια που κάνουν οι φίλοι μας στηρίζονται σε μία και μόνη προϋπόθεση. Ότι οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν ποτέ να ομονοήσουν, να ενωθούν και να σκεφτούν το κοινό καλό.
Ξεχνούν, όμως, ότι μπροστά στον απόλυτο κίνδυνο, όπως αυτόν που αντιμετωπίζουμε σήμερα, οι Έλληνες και ενώνονται και μεγαλουργούν.
udemand

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.