Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ανταγωνιστικότητα … όταν παίρνω φόρα κατηφόρα


Στη οικονομία οι αιτίες και τα αποτελέσματα έχουν ονοματεπώνυμο . Προσωπικά την ανταγωνιστικότητα την θεωρώ τον σοβαρότερο οικονομικό δείκτη διότι δείχνει την δύναμη μιας χώρας να επιβιώσει στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη .

Το παγκόσμιο ρεκόρ κατρακύλας που έχει η Ελλάδα τα τελευταία δώδεκα  χρόνια  έχει ονοματεπώνυμο . Αυτή η εξευτελιστική πορεία έχει αποτελέσματα  χειρότερα και από τον πλήρη αφοπλισμό της Ελλάδας .
Καραμανλής και  Παπανδρέου είναι οι κύριοι διαχειριστές του κακού  , όμως και στις μέρες του μνημονίου , στο όνομα του οποίου σφαγιάστηκε  ο Ελληνικός οικονομικός ιστός  υποτίθεται για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ,  αυτή συνεχίζει να κατρακυλά  προς την άβυσσο του τρίτου κόσμου .

wci
Συμπληρωματικά πρέπει να αναφερθεί  ότι ο συμπαθής κος Κωστής Χατζηδάκης  από τις  7-1-2009 έως τις 7-10-2009 ήταν υπουργός  Ανάπτυξης  και την χρονιά εκείνη  (2009) η ανταγωνιστικότητα υποχώρησε 4 θέσεις και το 2012 χρεώνεται το μισό (έξη μήνες) της υποχώρησης των 6 θέσεων .
Η ανταγωνιστικότητα χρειάζεται να εκτιναχθεί δεκάδες θέσεις κάθε επόμενο χρόνο , όμοια με την σπώλεια που εμφάνιζε τα προηγούμενα χρόνια .  Ένα λογικό ερώτημα  τώρα . Ο παρόν υπουργός έχει τελικά τα προσόντα;  Η καθημερινότητα πάντως δεν δείχνει κάτι τέτοιο , μάλλον το αντίθετο συμβαίνει , διότι αντί ριζοσπαστικών μέτρων , λαμβάνονται σαν μέτρα κάτι νερόβραστες αηδίες .
Το βραβείο πάντως πάει στον Δημήτρη Σιούφα (Υπουργός ανάπτυξης  27 Σεπτεμβρίου 2007 – 15 Οκτωβρίου 2009el.wikipedia.org/wiki/Δημήτρης_Σιούφας)  χονδρικά  στην θητεία του κατέρρευσε η ανταγωνιστικότητα 28 θέσεις.
Ανέστης Γεωργιάδης
paragoume.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.