
Απώλειες για τον Γερμανό φορολογούμενο, λόγω νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, προβλέπουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και καλούν τους συμπατριώτες τους να αντισταθούν, αλλά και τον Βόλφγκανγκ
Σόιμπλε να πει την αλήθεια.
«Αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για νέα δάνεια, αλλά για ελάφρυνση του χρέους με άμεσες απώλειες για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό», δηλώνει ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής Κάρστεν Σνάιντερ στο Focus και επισημαίνει ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα από τις αποσβέσεις για τα δάνεια του πρώτου προγράμματος για την Ελλάδα, όπου το γερμανικό μερίδιο ήταν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ.
Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα, ο κ. Σνάιντερ τον καλεί «να πει την αλήθεια στους Γερμανούς, ακόμη και αν είναι πικρή», ενώ σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τάσσεται κατά της δυνατότητας απευθείας ανακεφαλαιοποίησης από τον μηχανισμό ΕΜΣ. «Δεν θέλουμε να μετατραπεί ο ΕΜΣ σε Ταμείο Τραπεζικής Ευθύνης», δηλώνει.
olympia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.