Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΩΝ Το αίμα ρέει και στην Λιβύη - Δύο νεκροί




Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Σύρτη της Λιβύης μεταξύ ανδρών του λιβυκού στρατού και μιας ομάδας ενόπλων, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας Lana.

Οι συγκρούσεις που ξεκίνησαν τα ξημερώματα είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, η μάχη διήρκησε πολλές ώρες και στη διάρκειά της χρησιμοποιήθηκαν όπλα πολλών διαφορετικών διαμετρημάτων.
Η κυβέρνηση της χώρας πασχίζει να συγκροτήσει στρατό και υπηρεσίες ασφαλείας ικανές να διατηρήσουν την τάξη, απέναντι στις πάνοπλες ομάδες που είχαν πολεμήσει στο παρελθόν το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι. Στις 22 Ιουλίου από βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της πόλης προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές ενώ στα τέλη Ιουνίου σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες σε μια σκοπιά στην κοινότητα Χουσούμε αλ Χέιλ, στα νότια της Σύρτης.
Τις τελευταίες ημέρες ένα νέο κύμα βίας συγκλονίζει τη Λιβύη, ιδίως τις ανατολικές επαρχίες που υπήρξαν το λίκνο της επανάστασης η οποία ανέτρεψε τον Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.