Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

«Κοινός επιβάτης» στο αεροδρόμιο της Μόσχας ο Σνόουντεν.-Σκεπτικισμός για το άσυλο στη Βενεζουέλα…

«Κοινός επιβάτης» στο αεροδρόμιο της Μόσχας ο Σνόουντεν

«Κοινός επιβάτης» στο αεροδρόμιο της Μόσχας ο Σνόουντεν. Η γνωστή ταινία με τον Τομ Χανκς απο την ανάποδη…

 
Στη ζώνη μετεπιβίβασης του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας, «ως κοινός επιβάτης», παραμένει ο Έντουαρντ Σνόουντεν, σύμφωνα με την πρόεδρο της ρωσικής Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο.
«Η κατάσταση όσον αφορά τον Σνόουντεν είναι περίπλοκη και αδιέξοδη και η Ρωσία προς το παρόν δεν μπορεί να λάβει από την πλευρά της οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα για την επίλυσή της», σημείωσε η Ματβιένκο, υπενθυμίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ήδη εκφράσει την άποψή του «υπό ποιες προϋποθέσεις ο Σνόουντεν μπορεί να απευθυνθεί στη Ρωσία για να λάβει ρωσική υπηκοότητα ή να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο».

«Μέχρι στιγμής δεν έχει απευθυνθεί στη Ρωσία», διευκρίνισε η ίδια.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι ο Σνόουντεν θα
μπορούσε να παραμείνει στη Ρωσία μόνο υπό τον όρο να διακόψει τις δραστηριότητές του εις βάρος των ΗΠΑ και ο εκπρόσωπός του για τον Τύπο Ντμίτρι Πεσκόφ είχε πει ότι κατόπιν αυτών των δηλώσεων ο Αμερικανός φυγάς είχε ανακαλέσει το αίτημά του για χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Νωρίτερα το Γραφείο Μόσχας της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είχε ανακοινώσει ότι ο Σνόουντεν δεν απευθύνθηκε σε αυτό με αίτημα τη χορήγηση ταξιδιωτικού εγγράφου πολιτικού πρόσφυγα, αντιδρώντας σε σχετικές πληροφορίες ότι αυτή ενδεχομένως να ήταν μια διέξοδος για τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος δεν έχει διαβατήριο εν ισχύ.
olympia.gr

 

Σκεπτικισμός για το άσυλο σε Σνόουντεν στη Βενεζουέλα…


Όσο παράξενο κι αν μοιάζει σε μια πρώτη «ανάγνωση», η παροχή ασύλου στον Έντουαρντ Σνόουντεν που έδωσε στη δημοσιότητα μερικά από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά της αμερικανικής NSA, δεν βρίσκει όλους τους κατοίκους σύμφωνους. Αυτό βέβαια είναι κατανοητό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Νίκολας Μαδούρο, ο διάδοχος και εκλεκτός του Ούγκο Τσάβες στην ηγεσία της χώρας, εξελέγη με τη σύμφωνη γνώμη του μισού πληθυσμού της χώρας, με τους υπόλοιπους να στηρίζουν τον αντίπαλό του, Καπρίλες Ραντόνσκι.
Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα, πολλοί κάτοικοι στη Βενεζουέλα εκφράζουν την άποψη ότι η χώρα πρέπει να επικεντρωθεί στα εσωτερικά προβλήματα που δεν είναι και λίγα, ενώ δεν υπάρχει λόγος να επιδεινωθούν οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια στιγμή που επιχειρείται η γεφύρωση των διαφορών.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.