Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ - ΕΛΛΑΔΑ ..διπλωματικος δούρειος ίππος



Διαβάζω στα Ελληνικά ΜΜΕ , ένα γενικό κύμα αναταραχής ως προς το τι δόθηκε, τι πήραμε , τι έγινε κτλ... Κοιτάω στα ΜΜΕ των ΗΠΑ, μια αναφορά μόνο στην WSJ ώς προς την δήλωση στήριξης των ΗΠΑ διά Ομπάμα στον Αντώνη Σαμαρά και μια δήλωση κατά Ε.Ε. και ΕΚΤ στο πρόγραμμα λιτότητας κάνοντας χρήση διπλωματικού "δούρειου ίππου" αφού η Ελλάδα ώς μέλος της Ε.Ε. , ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ, καταφεύγει στις ΗΠΑ για λύση.
Η πρώτη έγινε από τον ΓΑΠ προ μερικών ετών με κρυφές συνομιλίες αρχικά με το ΔΝΤ (μην ξεχνάμε που εδρεύει και ποιος το κινεί).... και χθες με Σαμαρά με τις ευλογίες μάλιστα του κόσμου εδώ.
Στις ΗΠΑ λοιπόν έχουν ένα ρητό που το λένε όταν είσαι έτοιμος να δώσεις πολλά για να γλυτώσεις. "Dance with the Devil" (σ.σ. Ελληνιστί.. χορεύοντας με τον διάβολο).


Οι ΗΠΑ ώς μοντέρνα αυτοκρατορία και υπερδύναμη θα χαρίσει με το σκήπτρο της και εύνοια και ευπορία σε εκείνον που θα φιλήσει το δαχτυλίδι. Όμως αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να είσαι έτοιμος ΄να παραδώσεις και πολλά από εκείνα που θέλουν δίχως καμία διαμαρτυρία. Ειδικά στην Ελλάδα που χρόνια τώρα δεν ασκεί ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, αλλά πλήρως εξαρτημένη και πειθήνια υπακοή στο "γιαβόλ" και τώρα στο "yes  master!"...
Οι ΗΠΑ ζητάνε τρία πράγματα... Έλεγχο στο ενεργειακό της περιοχής που σημαίνει και πολλά και σημαντικά εθνικά θέματα όπως ΑΟΖ, Θράκη, Σκόπια, Κύπρος(σε συνεργασία με Ελλάδα). Είναι σίγουρο ότι αυτό ετέθη και ζητήθηκε από τον Σαμαρά , το άνευ όρων "ναι" του!
Το δεύτερο είναι οικονομικό χτύπημα στην πολιτική Γερμανίας που ταλανίζει και αυτή των ΗΠΑ ενώ ταυτόχρονα φρενάρει και το θέμα TAFTA , κάτι που έχει ενοχλήσει πάρα πολύ στον Λ.Οίκο. Ο περιορισμός κατανάλωσης που προκύπτει από την πολιτική λιτότητας στην Ε.Ε. περιορίζει πάρα πολύ το αγοραστικό κοινό για προϊόντα εμπορίου σε μια άνευ δεσμών και δασμών περιοχή μεταξύ ηπείρου της Β.Αμερικής και Ευρώπης. Δεν θέλουν μόνο τους πλούσιους αλλά πολύ εγκρατείς σε αγορές βόρειο-Ευρωπαίους.. θέλουν κυρίως τους Νότιους που έχουν αποδειχτεί πολύ καλοί πελάτες σε πάσας φύσης προϊόν. Η αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ το ξέρει καλά αυτό.. ειδικά μετά την λιτότητα που επεβλήθη και οδήγησε σε προβλήματα π.χ. την GM.
Το τρίτο και κυριότερο είναι την εγκαθίδρυση της εξουσίας των ΗΠΑ στην Ευρασία.. για μια ακόμη φορά. Η Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. που διαπιστώνει πρόβλημα και ζητεί βοήθεια εκτός Ευρώπης , διότι η απόγονος του Φύρερ έχει καταφέρει να διαλύσει το όνειρο ... ανοίγει ασκό Αιόλου. Αν η Ελλάδα πάρει στήριξη οικονομική, στήριξη πολιτική και ανακάμψει .. τότε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, είναι έτοιμες να κάνουν και αυτές την κίνηση (με πολύ διαφορετικό τρόπο βέβαια) και να φέρουν τις ΗΠΑ σε έλεγχο της Ε.Ε. ...
Ο έλεγχος της Ε.Ε. από τις ΗΠΑ είναι μια ονείρωξη απο παλιά για τα γεράκια του πολιτικού συστήματος της αστερόεσσας. Ένα ενιαίο σύνολο πολιτικής στην Ε.Ε. ,αρκετά ισχυρό για να βγάζει αποφάσεις αλλά και αρκετά εξαρτημένο για να μην φέρει αντιρρήσεις στις ΗΠΑ.. ενώ ταυτόχρονα θα περιορίσει την Ρωσία και το ενεργειακό της άνοιγμα ,βάζοντας φρένο και στις διαθέσεις Πούτιν.
Οπότε συνοπτικά... η Ελλάδα αποτελεί την κερκόπορτα,.. το μέσον.. οι πολιτικοί των ΗΠΑ το γνωρίζουν αυτό και για αυτό αναβάθμισαν αμέσως την συνάντηση , ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ... Η Ελλάδα θα ανοίξει πόρτα στον έλεγχο της Ε.Ε. διά θετικής επιρροής των ΗΠΑ επάνω της και έμμεση πρόσκληση και άλλων να ακολουθήσουν... θα είναι επίσης το μέσο ελέγχου ενεργειακού στην περιοχή.. αλλά και η πλατφόρμα ελέγχου του Πούτιν και της Μέσης Ανατολής.
Αυτά για να γίνουν φυσικά χρειάζεται από δικής μας μεριάς να δοθούν ανταλλάγματα που θα συμφωνήσουμε. Αν έγινε αυτό ή όχι.. μένει να το δούμε στην πράξη, καθώς κατά ουσία ελάχιστα ειπώθηκαν χθες.
Αλέξανδρος Νίκλαν 
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
Owner of IISCA (www.iisca.eu)
geopolitics.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.