Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ευθεία προειδοποίηση Συρίας και Ιράν προς το Ισραήλ-Οι ΗΠΑ ανέβαλαν συνάντηση με την Ρωσία για την Συρία


Ευθεία προειδοποίηση Συρίας και Ιράν προς το Ισραήλ


Την πρώτη επίσημη προειδοποίηση από την πλευρά της Συρίας και του Ιράν προς το Ισραήλ, ότι θα πληγεί ακόμα και με στρατηγικά όπλα (βλ. πυραύλους Scud, μένει να αποδειχθεί εάν θα φέρουν μη συμβατικές κεφαλές…) απηύθυναν σημαίνονται στελέχη των καθεστώτων και στις δυο χώρες. Ο Χαλάφ Μουφτάχ, ανώτατος στέλεχος του κόμματος Μπάαθ της Συρίας, ο οποίος ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Πληροφοριών της κυβέρνησης, δήλωσε ότι η Δαμασκός θα θεωρήσει υπεύθυνο – ηθικό αυτουργό το εβραϊκό κράτος και θα εξαπολύσει επίθεση.
Στο ίδιο μήκος κόμματος και Ιρανοί αξιωματούχοι που επίσης απείλησαν το Ισραήλ, το οποίο, δια του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απάντησε ότι είναι «υπεύθυνη δύναμη» και γι’ αυτό έχει επιδείξει μέγιστη αυτοσυγκράτηση, ενώ εάν χρειαστεί, το δάχτυλό του θα βρίσκεται πάντα στη σκανδάλη…
defence-point.gr

Οι ΗΠΑ ανέβαλαν συνάντηση με την Ρωσία για την Συρία

συρια-συγκρουσειςΤο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέβαλε μια προγραμματισμένη συνάντηση στην Χάγη ανάμεσα σε ανώτερους διπλωμάτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας λόγω των «συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων» σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα στην Συρία.
Κατά την συνάντηση επρόκειτο να συζητηθούν σχέδια για μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.
Ωστόσο ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε με δήλωσή του πως η συνάντηση αναβλήθηκε «δεδομένων των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων μας για την κατάλληλη απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που έγινε στις 21 Αυγούστου στην Συρία».
«Θα εργασθούμε μαζί με τους ρώσους ομολόγους μας για να αναπρογραμματίσουμε την συνάντηση»,δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος.
Η Ρωσία εξέφρασε την «λύπη» της για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αναβάλουν μια διμερή συνάντηση με θέμα την Συρία, δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.
«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι εταίροι μας αποφάσισαν να ματαιώσουν την διμερή συνάντηση ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ κατά την οποία επρόκειτο να συζητηθούν θέματα που συνδέονται με την σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης για την Συρία», έγραψε ο Γκατίλοφ στο λογαριασμό του στο Twitter.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.