Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ....ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ.


 

Μετά από τη δυσάρεστη εμπειρία να πληρώσω 472 ευρώ σε έναν λογαριασμό της ΔΕΗ
που το ρεύμα ήταν 172 ευρώ και από τα υπόλοιπα 300 ευρώ, τα 100 ευρώ ΦΠΑ, ΕΡΤ, Δήμος και 200
ευρώ ρυθμιζόμενες χρεώσεις, και αφού στη ΔΕΗ που πήγα σε έξαλλη κατάσταση δεν μπόρεσε να με κατατοπίσει κανείς, μου είπαν απλά, αυτό είναι, τόσο καταναλώσατε, αποφάσισα να το ψάξω μόνη μου.

Βρήκα λοιπόν το εξής:
Οι λογαριασμοί έρχονται: ένας έναντι στο δίμηνο και ένας εκκαθαριστικός στο τετράμηνο.
Σε κάθε λογαριασμό θα βρείτε πάνω δεξιά την ένδειξη "ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ".
Αυτό που έχετε να κάνετε για την επόμενη καταμέτρηση μετά τον εκκαθαριστικό, δηλαδή τον λογαριασμό έναντι που θα είναι ο επόμενος και βάζουν κατά προσέγγιση ότι θεωρούν σωστό, είναι να πάρετε τα νούμερα εσείς ο ίδιος από το ρολόι της ΔΕΗ και να τα δώσετε στο 10410 ή στο deddie.gr.
Θα βρείτε το παραπάνω νούμερο και την ιστοσελίδα στην πίσω σελίδα του εκκαθαριστικού λογαριασμού σας.
Αν έχετε και νυχτερινό, οι ενδείξεις είναι δύο.
Γιατί όλο αυτό;
Για έναν πολύ απλό λόγο.
Θα έχετε εκκαθαριστικό λογαριασμό ανά δίμηνο.
Μέχρι έναν ορισμένο αριθμό kwh η τιμή είναι πολύ μικρότερη από ότι αν ξεπεράσετε το όριο.
Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις αυξάνονται τραγικά πολύ με την αύξηση των kwh.
Με το να δίνετε τις μετρήσεις μόνοι σας, παίρνετε εκκαθαριστικό λογαριασμό στο δίμηνο, με τις μισές kwh από ότι στο τετράμηνο, που το θεωρούν έναν ενιαίο λογαριασμό αθροίζοντας την κατανάλωση και των τεσσάρων μηνών!
Έτσι:
1. Έχετε έναν πολλαπλασιαστή Χ kwh πολύ μικρότερο που σημαίνει οικονομία στα χρήματα που πληρώνετε για ρεύμα, αφού δεν ξεπερνάτε το όριο του ρεύματος γιατί ο λογαριασμός σπάζει σε δύο δίμηνα.
2. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις πέφτουν κατακόρυφα γιατί ο αριθμός των kwh είναι πολύ μικρότερος στο εκκαθαριστικό του διμήνου από ότι στο εκκαθαριστικό του τετραμήνου.
Ας είμαστε συνειδητοποιημένοι και ενεργοί σε ότι μας αφορά.
Είναι προτιμότερο να ψάχνουμε να βρούμε λύσεις παρά να καταναλώνουμε την ενέργειά μας κλαίγοντας τη μοίρα μας.
Η οποιαδήποτε αλλαγή ξεκινά πάντα από μέσα μας.
elladapoyantisteketai.blogspot.gr
yiorgosthalassis.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. exw to kano edw kai 8 mhnes kai exw glitosi arketa xrhmata.giati apo moni tous sou bazoun panta polu parapan.exoun kani treis fores lathos sto logariasmo moy .me xilia klb.parapano kai xilia pentakosia parapano .kai den bgazis agri .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι να μοιράζουμε στο 2μηνο τις kwh αλλά μην νομίζετε ότι γλυτώνετε κάτι. Όχι, διότι εάν καταναλώσεις π.χ. 800 ή 1500kwh θα τα πληρώσεις με διπλάσια τιμή των 1600 ή 3000 kvh. Το ίδιο και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Αν ήταν έτσι όπως τα γράφετε τότε θα ήμαστε πολύ καλά. Αλλά η πραγματικότης είναι άλλη. Κάντε έρευνα και θα το διαπιστώσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα είναι ότι αφήνουν επίτηδες να έρχονται έναντι λογαριασμοί και λένε ότι δεν ήταν ανοιχτά να μπουν να μετρήσουν.......Οκ να δινουμε μονοι μας τις μετρησεις για να μην πληρωνουμε παραπανισια χρήματα .... Εχω μια ερώτηση τους υπαλληλους στη ΔΕΗ τι τους θελουμε ???????? Αν εμεις αντικαθιστουμε αυτους για πιο λογο πληρωνονται?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ζητάτε να πληρώσετε μόνο το ρεύμα και τίποτε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.