Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Διαβάστε το και κρατήστε το κάτω από το μαξιλάρι σας: Μουσουλμανική Αδελφότητα, Σαρία και Τζιχάντ: Μια πρώτη προσέγγιση



Του Μάνου Ηλιάδη
Για τον απληροφόρητο αναγνώστη, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, ο Ιερός Πόλεμος (Τζιχάντ)  και  η Σαρία –που  έγιναν ευρέως  γνωστές τα τελευταία χρόνια, κυρίως  με την ευκαιρία των γεγονότων της Συρίας και  της ανατροπής της κυβερνήσεως Μόρσι από τις ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου-   ήταν μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον έννοιες που αφορούσαν στο Ιράν, την Αίγυπτο και άλλες χώρες της Μ. Ανατολής.
Η γενική δε εντύπωση του ευρύτερου κοινού για την Μουσουλμανική Αδελφότητα ήταν ότι αυτή είναι μία πολιτική οργάνωση οπαδών του Ισλάμ που κήδεται των συμφερόντων των Μουσουλμάνων, με ήπια ισλαμική ατζέντα, η οποία κινείται στα πλαίσια  της Δημοκρατίας και είναι σε αντίθεση με το ριζοσπαστικό Ισλάμ και την τρομοκρατία.

Στο ίδιο πλαίσιο, γενική ήταν μάλλον η εντύπωση ότι το ριζοσπαστικό Ισλάμ αποτελεί μία μικρή μόνο μειοψηφία των Μουσουλμάνων, ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα εξέφραζε τις απόψεις του κύριου ρεύματος των  απλών Μουσουλμάνων και ότι όλα αυτά, Μουσουλμανική Αδελφότητα, Σαρία και Τζιχάντ ήταν σαφώς διαχωρισμένα.
 Η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη με τα παραπάνω. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι σαφώς συνδεδεμένη με την Σαρία και το Τζιχάντ, δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία των Μουσουλμάνων, αλλά λόγω της άριστης και εκτεταμένης οργανώσεώς της (έχει παρουσία σε πάνω  από 80 χώρες, κατά άλλες πηγές σε πάνω από 100!) και της άφθονης χρηματοδοτήσεως από κράτη του Κόλπου, με πρώτη την Σαουδική Αραβία, έχει καταστεί η ισχυρότερη παγκόσμια οργάνωση, όχι μόνο σε επίπεδο θρησκείας αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Σύμφωνα δε με εκθέσεις των μεγαλύτερων υπηρεσιών και ασφαλείας του κόσμου, που παρακολουθούν στενά την δράση της, η πολιτική της ισχύ και η παγκόσμια ατζέντα της,  θυμίζει την έκταση και μεθοδολογία της πάλαι ποτέ κομμουνιστικής ιδεολογίας και τους ανά τον κόσμο οπαδούς της, με την διαφορά ότι στη θέση του «Κεφαλαίου» του Μαρξ και της διαλεκτικής, μπήκε το Κοράνι του Μωάμεθ και η πίστη στον Αλλάχ.
Με δεδομένο ότι μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών της δράσεως και της επεκτατικής της στρατηγικής, όπως θα αναφέρουμε σε επόμενο άρθρο, είναι η κατευθυνόμενη μετανάστευση και εγκατάσταση (εποικισμός)  Μουσουλμάνων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, η ανέγερση τεμενών και η ίδρυση πλήθους μη κυβερνητικών, δήθεν πολιτιστικών, οργανώσεων  -φαινόμενα των οποίων την παρουσία στην Ελλάδα  έχουν επισημάνει σε άλλο τεύχος τους τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ-  και ενώ η χώρα μας υπό την πίεση των εδώ μουσουλμανικών οργανώσεων, της Τουρκίας του Ερντογάν και των εδώ ….. λοιπών .προοδευτικών δυνάμεων, πειθαναγκάζεται να ανεγείρει το περίφημο  ισλαμικό τέμενος της Αθήνας,  είναι προφανές ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά.
 Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
Πριν αναφερθούμε σε άλλο άρθρο στην ιστορία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (στο εξής Μ.Α.), αρκεί να αναφερθούν εν συντομία δύο πράγματα. Πρώτον, ότι η οργάνωση αυτή δεν είναι καθόλου νέα. Ιδρύθηκε το 1928 από τον Αιγύπτιο δάσκαλο-ακτιβιστή Χασάν Αλ Μπάνα (Hassan Al Banna), o oποίος αναφέρεται από πολλές πηγές ως ένθερμος θαυμαστής του Χίτλερ και των Ναζί.
Σύμφωνα με την αρχική διακήρυξη του Αλ Μπάνα, στο Ισλάμ πρέπει να δοθεί ηγεμονικός ρόλος για κάθε πτυχή της ανθρώπινης  ζωής και  δραστηριότητας. Προς τον σκοπό αυτό,  η Μ.Α. επιδιώκει να εγκαθιδρύσει έναΙσλαμικό Χαλιφάτο (βασίλειο), που θα εκτείνεται από τον παρόντα  μουσουλμανικό κόσμο και τελικώς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Μ.Α. επιδιώκει επίσης να ανατρέψει όλες τις μη ισλαμικές κυβερνήσεις, όπου αυτές υπάρχουν, και να καταστήσει τον ισλαμικό νόμο (Σαρία) την μοναδική βάση νομοθεσίας σε ολόκληρη την γη. Οι επιδιώξεις αυτές, εμπεριέχονται στο μαχητικό  σλόγκαν της Μ.Α. «Ο Θεός είναι ο σκοπός μας. Το Κοράνι είναι το σύνταγμά μας, ο Προφήτης είναι ο αρχηγός μας, ο αγώνας (Τζιχάντ) είναι ο τρόπος μας και ο θάνατος για χάρη του Θεού είναι η υψηλότερη φιλοδοξία μας».
Δεύτερον, σε σχέση με την ανά τον κόσμο δράση της, στην οποία θα αναφερθούμε προσεχώς, στην ίδια την Αίγυπτο, που αποτέλεσε για χρόνια προνομιακό πεδίο δράσεως, η Μ.Α. μόνο ήπια πολιτική δεν ακολούθησε.
Ενδεικτικά: Τον Δεκέμβριο του  1948 μέλος της δολοφόνησε τον τότε πρωθυπουργό Μαχμούντ Φαχμί Νουγκρασί (Μahmud Fahmi Nugrashi), με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να απαγορεύσει την λειτουργία της οργανώσεως και λίγο χρόνο μετά (Φεβρουάριο 1949) κυβερνητικοί πράκτορες να εκτελέσουν τον Αλ Μπάνα στο Κάιρο. Τον Οκτώβριο του 1954, ένα μέλος της Μ.Α., o Abdul Munim Rauf αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πρόεδρο της χώρας  Νάσερ. Τον Οκτώβριο του 1981, η Μ.Α. σε συνεργασία με την οργάνωση Ιslam Group, δολοφόνησε τον πρόεδρο Ανουάρ Σαντάτ.
Γενικώς, το θέμα με την Μ.Α. και γενικότερα το Ισλάμ που εκπροσωπεί, δεν έχει καμία σχέση με το επιχείρημα των απολογητών της  ότι άλλο πράγμα το Ισλάμ ως θρησκεία και άλλο οι ακραίοι Μουσουλμάνοι που είναι η μειοψηφία. Γιατί η ουσία είναι πως οι τελευταίοι, που δεν είναι καθόλου λίγοι, είναι πολλαπλώς  ισχυρότεροι, άριστα  οργανωμένοι,  απολαμβάνουν την απεριόριστη οικονομική υποστήριξη της Σ. Αραβίας, ενώ  το μετριοπαθές Ισλάμ που δεν διαθέτει τίποτε από άλλα αυτά,  έχει περιθωριοποιηθεί τελείως από απόψεως επιρροής.
ΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤ
Οι οπαδοί της Σαρία είναι, εξ αρχής και κατά απόλυτο τρόπο, ενάντια στο Σύνταγμα κάθε χώρας, δεδομένου ότι ο μόνος νόμος, το μόνο κανονιστικό πλαίσιο, είναι η  Σαρία. Και τούτο επειδή η Σαρία  βασίζεται στο Κοράνι, το οποίο οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι είναι ο αληθής λόγος του Αλλάχ, όπως αυτός τον υπαγόρευσε στην προφήτη Μωάμεθ. Εκτός από το Κοράνι, η Σαρία βασίζεται στα χαντίθ, αποφθέγματα-φράσεις του Μωάμεθ, και σε μία συμφωνημένη ερμηνεία τους από θεολόγους του Ισλάμ.
Η Σαρία υπαγορεύει ότι οι Μουσουλμάνοι πρέπει να διεξάγουν  Τζιχάντ στο διηνεκές, μέχρι ο Οίκος του Πολέμου (Dar Al Harb), όπου δεν ισχύει η Σαρία, περιέλθει στην κυριαρχία του Οίκου του Ισλάμ (Dar Al Islam), ή Οίκου της Υποταγής (στην κυριολεξία), όπου εφαρμόζεται η Σαρία. Αναλόγως των εκάστοτε συνθηκών, η Σαρία επιβάλλει και κατευθύνει  τόσο τον βίαιο αγώνα (τρομοκρατία κ.λπ. στην εποχή μας) όσο και το προ-βίαιο Τζιχάντ, ή πολιτισμικό Τζιχάντ, γνωστό και ως κρυφό ή, κυριολεκτικώς, Κλεφτό  Τζιχάντ (Stealth Jihad), υπό την έννοια της διεισδύσεως κάποιου σε έναν χώρο χωρίς να γίνει  αντιληπτός. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πλαίσια επιβολής της Σαρία με ήπια μέσα, αυτό προβλέπεται από την ειδική τακτική της βαθμιαίας και της  βήμα προς βήμα καθιερώσεώς της, πράγμα που επιχείρησε ο Μόρσι στην Αίγυπτο και άρχισε ήδη να προωθεί και ο Ερντογάν στην Τουρκία, με τις γνωστές αντιδράσεις εναντίον και των δύο.
Οι οπαδοί της στην ουσία  συνωμοτούν σε μία ξένη χώρα προκειμένου  να ανατρέψουν το καθεστώς της και να καταργήσουν το Σύνταγμά της (είναι δηλαδή μία καθαρά παράνομη οργάνωση που πρέπει να διώκεται από τον νόμο), δεδομένου ότι, σύμφωνα με την Σαρία,  η θρησκευτική ελευθερία και άλλα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες  που προβλέπονται από το Σύνταγμα και ακόμη η ίδια η  έννοια του νόμου που θεσμοθέτησαν άνθρωποι, είναι ασύμβατα με το Ισλάμ. Υπό την ίδια οπτική, οποιοδήποτε νομικό σύστημα που δημιούργησε ο άνθρωπος, είναι παράνομο, δεδομένου ότι ο Αλλάχ και μόνο ο Αλλάχ είναι αυτός που παρέδωσε στους ανθρώπους τον νόμο. Όλα αυτά δεν είναι καμία ακραία ερμηνεία εξτρεμιστών οπαδών του ριζοσπαστικού Ισλάμ, αλλά θεμελιώσεις αρχές της συγκεκριμένης θρησκείας, η οποία θεωρείται η τέλεια έκφραση της θείας βουλήσεως και δικαιοσύνης.
Όλοι οι πιστοί, ασχέτως της χώρας διαμονής τους, είναι υποχρεωμένοι να υποταχθούν στην Σαρία, ένα σφιχτό κανονιστικό πλαίσιο το οποίο ρυθμίζει κάθε πτυχή  και λεπτομέρεια  της συμπεριφοράς κάθε ανθρώπου, από την γέννηση  μέχρι τον θάνατό του και επιβάλλει συγκεκριμένα πρότυπα κοινωνικής,  πολιτιστικής, θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής συμπεριφοράς. Φυσικά, όλοι οι Μουσουλμάνοι δεν εφαρμόζουν αυτά που τους υπαγορεύει η θρησκεία τους, αλλά αυτοί που τα εφαρμόζουν έχουν το «ηθικό πλεονέκτημα» απέναντι στους πρώτους ότι η δική τους παραλλαγή του Ισλάμ είναι η αυθεντική.
Στην ουσία, η Σαρία είναι μία αυταρχική ιδεολογία, η οποία ελέγχει κάθε πλευρά της ζωής ενός ανθρώπου,  ενώ το Ισλάμ  είναι ταυτόχρονα μία θρησκεία και μία πολιτική ιδεολογία, η οποία επιβάλλει στους πιστούς της να διεξάγουν τον Ιερό Πόλεμο, ή Τζιχάντ. Σε σχέση με αυτό, ορισμένοι ερμηνεύουν το Τζιχάντ, μάλλον παραπλανητικά, ως έναν προσωπικό αγώνα για αυτοπειθαρχία, αυτοθυσία για την προσωπική βελτίωση κάθε οπαδού του και με σκοπό να δοξάσει έτσι τον Αλλάχ. Οι υπόλοιποι ερμηνεύουν το Τζιχάντ όπως αυτό είναι στην πραγματικότητα, έναν ιερό πόλεμο για ένα παγκόσμιο Ισλαμικό κράτος, το Χαλιφάτο, το οποίο θα κυβερνάται σύμφωνα με αυτά που επιβάλλει η Σαρία.
Δύο ιδιαίτερα έγκυρες πηγές είναι  διαφωτιστικές και ενδεικτικές  της διγλωσσίας που χρησιμοποιεί η Μ.Α. Η πρώτη είναι ένα  βιβλίο που εγράφη τον 14ο αιώνα από τον Ahmad Ibn Naib Al- Misri (Εξάρτηση του ταξιδιώτη-  Το κλασσικό εγχειρίδιο του Ιερού Ισλαμικού Νόμου) το οποίο αναφέρει: «Τζιχάντ σημαίνει το να κάνεις πόλεμο  εναντίον των μη Μουσουλμάνων και ετυμολογικώς προέρχεται από την λέξη “muhajada” που σημαίνει πόλεμος για εγκαθίδρυση της θρησκείας-  και αυτό είναι το έλασσον Τζιχάντ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγάλο Τζιχάντ είναι ο αγώνας για την πνευματική βελτίωση του καθενός, με την Μ.Α. να αντιστρέφει σκόπιμα τις έννοιες και να θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι όταν αναφέρονται στο Τζιχάντ,  εννοούν ότι η πραγματική του έννοια είναι αυτή και όχι ο πόλεμος εναντίον των μη Μουσουλμάνων. Η άλλη πηγή είναι ο Αιγύπτιος Qutb, αρχιθεωρητικός της Μ.Α. (δεκαετία 1950), ο οποίος στο βιβλίο του «Οδόσημα» αναφέρει ότι «ο λόγος για το Τζιχάντ, ο οποίος περιγράφεται  στους στίχους…. (σ.σ.: τους αναφέρει) είναι η εγκαθίδρυση της εξουσίας του Θεού στην γη, να διευθετήσει τις ανθρώπινες υποθέσεις σύμφωνα με την ορθή καθοδήγηση που παρέχει ο Θεός, η κατάργηση όλων των Σατανικών δυνάμεων και Σατανικών συστημάτων ζωής, να δώσει τέλος στην κυριαρχία του ανθρώπου σε άλλους ανθρώπους, δεδομένου ότι όλοι οι  άνθρωποι είναι πλάσματα του Θεού και κανείς δεν έχει την εξουσία να κάνει τους άλλους υπηρέτες ή να κάνει αυθαίρετους νόμους για αυτούς. Αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί για να γίνει Τζιχάντ».
Η ΣΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
Τα πλέον χαρακτηριστικά και ακραία δείγματα της εφαρμογής της Σαρία στην καθημερινή ζωή  προέρχονται από την Σαουδική Αραβία, η οποία φημίζεται για τις εξαιρετικά αυστηρές σωματικές ποινές που επιβάλλει. Η ποινή του θανάτου μπορεί να επιβληθεί σε μία σειρά από αδικήματα, όπως ο φόνος, ο βιασμός, η ένοπλη ληστεία, η επανειλημμένη χρήση ναρκωτικών, η μοιχεία, η ομοφυλοφιλία, η μαγεία και κυρίως για το έγκλημα της αποστασίας, της εγκαταλείψεως δηλαδή του Ισλάμ με σκοπό τον ασπασμό άλλης θρησκείας. Η ποινή του θανάτου εκτελείται διά αποκεφαλισμού, λιθοβολισμού, ή εκτελεστικού αποσπάσματος και ακολουθείται από σταύρωση.  Από τις 345 αναφερθείσες εκτελέσεις ατόμων στην περίοδο 2007-2010, και οι 345 εκτελέσθηκαν διά δημόσιου αποκεφαλισμού. Δύο εκτελέσεις για μαγεία έγιναν το 2011, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν αναφορές για εκτέλεση διά λιθοβολισμού (4 έγιναν στο διάστημα 1981-1992). Οι δημόσιοι  ραβδισμοί και οι μαστιγώσεις αφορούν σε ελάσσονα παραπτώματα.
 Η πολυγαμία (μέχρι 4 γυναίκες) επιτρέπεται, με τον ιδρυτή του κράτους βασιλιά Abul Aziz να έχει τα πρωτεία, έχοντας συνάψει πάνω από 200 γάμους. Ο σύζυγος έχει το δικαίωμα να χωρίσει την σύζυγο ανά πάσα στιγμή, ενώ για να πάρει διαζύγιο μία γυναίκα πρέπει να συμφωνήσει ο σύζυγος. Ο τελευταίος μπορεί επίσης να ασκήσει φυσική βία εναντίον της χωρίς καν να το δικαιολογήσει και πολλά άλλα γνωστά σε όλους μας. Αυτό που είναι συγκλονιστικό, είναι το θέμα των γυναικών για σύναψη γάμου. Στην Σ. Αραβία δεν υπάρχει περιορισμός για το ελάχιστο όριο της  ηλικίας μία γυναίκας, και μόνο το 2009 ο Γενικός Μουφτής της χώρας φέρεται να καθόρισε το όριο αυτό στα 10 ή 12 χρόνια.
Μία Αιγύπτια συγγραφέας, η Ν. Νταρβίς, ανέφερε σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή στο CBN ότι κατά το Ισλάμ δεν υπάρχει ελάχιστο όριο ηλικίας των κοριτσιών στο γάμο, η οποία μπορεί να είναι οποιαδήποτε, ακόμη και 5 ετών,  με δυνατότητα μάλιστα του συζύγου να ολοκληρώσει τις σχέσεις του με την ανήλικη σύζυγό του όταν αυτή φτάσει τα εννέα της χρόνια. Για τους οπαδούς της πολυπολιτισμικότητας και της ανοχής της κουλτούρας των άλλων, σημειώνεται ότι, κατά τον ελληνικό νόμο, η σεξουαλική σχέση στην ηλικία των 12 ετών θεωρείται αποπλάνηση ανηλίκου, ενώ κάτω από τα 12παιδεραστία.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τα παραπάνω αποτελούν ένα γενικό περίγραμμα της ισλαμικής ιδεολογίας και αποβλέπουν στην εξοικείωση του αναγνώστη για την καλύτερη κατανόηση μίας σειράς άρθρων που θα ακολουθήσουν  και ορισμένες βασικές έννοιες του επικρατούντος ρεύματος του Ισλάμ (βλ. Μουσουλμανική Αδελφότητα). Σκοπός της αρθρογραφίας αυτής είναι η μελέτη των  κινδύνων, από πλευράς εθνικής ασφαλείας, από την συσσώρευση ενός τεράστιου αριθμού Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών είναι Μουσουλμάνοι.
Μεγάλης σημασίας για την μελέτη αυτή είναι τα συμπεράσματα και η έκταση των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν  από την καθοδηγούμενη αθρόα είσοδο Μουσουλμάνων σε ολόκληρη την Ευρώπη (με το Βέλγιο να αποκαλείται ήδη  «η μουσουλμανική πρωτεύουσα της Ευρώπης!») και τις ΗΠΑ, την οργάνωσή τους σε συλλόγους και ενώσεις, την όλο και πιο έντονη προβολή αιτημάτων και διεκδικήσεων, την συνεχή ανέγερση τεμενών, την συνωμοτική δράση που, σύμφωνα με τις αναφορές υπηρεσιών πληροφοριών της Δύσεως, γίνεται στους χώρους αυτούς, την διαμόρφωση αρθρώσεων στο πολιτικό σύστημα (κυρίως στον χώρο της Αριστεράς),  και την μη υποκρυπτόμενη πλέον επιδίωξή τους για την εξάπλωση του Ισλάμ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα έχουμε ήδη αρκετά τέτοια στοιχεία, με ένα πλήθος τέτοιων  πολιτιστικών οργανώσεων (μεταξύ αυτών και   τουλάχιστον  μία  που ελέγχεται από την Μουσουλμανική Αδελφότητα), ορισμένες μόνο των οποίων αναφέραμε σε πρόσφατο τεύχος των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ. Οι οργανώσεις αυτές  έχουν αποκτήσει προσβάσεις και συμμάχους σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, ενώ το θέμα επεκτείνεται πλέον  και στην  ανέγερση και άλλων τζαμιών (ο ρηξικέλευθος Γ. Καμίνης, τρομάρα του,  θέλει  άλλα 14 μόνο στην Αθήνα, ο δε Γ. Μπουτάρης μάλλον δεν θα έλεγε όχι για  κάτι αντίστοιχο στην Θεσσαλονίκη).
Αυτό που δεν  έχουμε και είμαστε τελείως ανυποψίαστοι, είναι η πληροφόρηση για τις επιδιώξεις του συγκεκριμένου ισλαμικού ρεύματος και η  γνώση των τεχνικών διεισδύσεως και της τακτικής της παραπλανήσεως που ακολουθεί για να αποκοιμίσει τους Έλληνες αρμόδιους και μη. Οι επικίνδυνες πλέον διαστάσεις αυτού του φαινομένου στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και τα πρόδρομα σήματα για μεγέθυνση του προβλήματος στη ανοργάνωτη χώρα μας θα αναφερθούν σε επόμενα τεύχη των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ.  
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ

16 σχόλια:

  1. Λένε:
    “Το Κοράνι “ευλογεί” στο 3:28 και στο 16:106 κάθε είδους ψέμα και απάτη, για την εξάπλωση του Ισλάμ”

    Απάντηση:

    Είναι ψεύτες. Ας δούμε τα δύο αυτά εδάφια:
    “Οι πιστοί δεν παίρνουν προστάτες και δεν κάνουν φίλους τους άπιστους αλλά τουναντίον τους πιστούς. Και αν κανείς κάνει τούτο, τότε να μην περιμένει καμία βοήθεια από τον ΑΛΛΑΧ. Εκτός αν προφυλαχθείτε απ’ αυτούς, ώστε να μπορέσετε να προστατέψετε τον εαυτό σας. Ο ΑΛΛΑΧ όμως σας προειδοποιεί από τον Εαυτό Του. Γιατί το τέρμα της πορείας βρίσκεται στον ΑΛΛΑΧ” (Κοράνι, 3:28)

    Πράγματι, ο μουσουλμάνος δεν παίρνει ως προστάτες τους μη μουσουλμάνους’ δεν μπερδεύεται με τις υποθέσεις τους. Ο μουσουλμάνος κάνει ό,τι κάνει φι σαμπίλιλλάχ (για χάρη του Θεού). Ο μουσουλμάνος έχει ως Κύριο του και βασικό Προστάτη του τον ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα.

    Πώς γίνεται να υπάρξει φιλία με κάποιους οι οποίοι υποστηρίζουν τους εχθρούς του Ισλάμ; Ο “εχθρός” είναι τριών ειδών: α) ο εχθρός του πιστού, β) ο εχθρός ενός φίλου του πιστού και γ) ο φίλος ενός εχθρού του πιστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ, για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση, θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο μουσουλμάνος πρέπει να είναι σωστός, καλός, ευγενικός αλλά και δυναμικός όπου χρειαστεί. Λέγοντας “εχθρός” το Ιερό Κοράνι, δεν εννοεί να είμαστε επιθετικοί και αγενείς προς όσους θεωρούμε άπιστους. Όχι’ με όλους τους συνανθρώπους μας πρέπει να είμαστε ευγενικοί και σωστοί απέναντι τους. ΌΜΩΣ!…. Άλλο αυτό και άλλο η “φιλία” εις βάρος του Ισλάμ.

    “Εκτός” λέει το Ιερό Κοράνι “αν προφυλαχθείτε απ’ αυτούς, ώστε να μπορέσετε να προστατέψετε τον εαυτό σας”.

    Δηλαδή αν υπάρχει κίνδυνος απ’ τους άπιστους για την ακεραιότητα (σωματική και πνευματική) του πιστού. Εδώ λοιπόν το Ιερό Κοράνι αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου οι πιστοί μουσουλμάνοι βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας των απίστων και ΌΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ όπως ψευδώς υπονοεί ο Ηλιάδης.

    Ο Ίσα (Ιησούς (αλέϊχι σαλάμ) είχε πει: “Να είσαι στη μέση αλλά να περπατάς στην άκρη” ‘ δηλαδή μπορείς να είσαι ανάμεσα στους απίστους (αν το απαιτούν οι περιστάσεις) αλλά να είσαι στον δρόμο σου, μακριά από τον δρόμο που διάλεξαν. Και ο μουσουλμάνος που κάνει υπομονή και δολοφονηθεί άδικα, έχει μεγάλη “αμοιβή” από τον ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Ο ΑΛΛΑΧ όμως” λέει το Άγιο Κοράνι “σας προειδοποιεί από τον Εαυτό Του. Γιατί το τέρμα της πορείας βρίσκεται στον ΑΛΛΑΧ”. Δηλαδή πάνω απ’ όλα ο πιστός δεν πρέπει να φοβάται τους ανθρώπους αλλά πρέπει να “φοβάται” την τιμωρία του ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα.

    Μία διευκρίνηση. Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα δεν είναι κάποιος απόμακρός Θεός που τιμωρεί τους πιστούς και τους “δούλους” Του στα καλά καθούμενα, δεν είναι ένας Θεός κακός που τιμωρεί από μοχθηρία. Κάθε κεφάλαιο του Ιερού Κορανίου αρχίζει με τη Μπασμάλα’ δηλαδή με τη φράση: “Μπισμιλλάχ Αρ Ραχμάν Αρ Ραχίμ” (προφέρεται και διαφορετικά), δηλαδή: “Στο όνομα του Θεού, Του Σπλαχνικού, Του Ελεήμονα”. Σε διάφορες περιπτώσεις που επικαλούμαστε τον ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα, υπάρχει μία ντουά (ευχή/επίκληση) όπου Του λέμε: “Μπι ραχμέτικε για Αρχάμ αρ Ραχιμίν”, δηλαδή: “(καταφεύγω) στο Έλεος Σου ω Ελεήμονα τον Ελεημόνων”. Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είναι ο Παντελεήμονας, δεν υπάρχει πιο ελεήμονας και πιο σπλαχνικός από Αυτόν.

    Ο Άμπου Χουράιρα (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε:

    “Όταν ο ΑΛΛΑΧ δημιούργησε τον κόσμο, παρουσίασε τον Εαυτό Του, γράφοντας στο βιβλίο Του που είχε μαζί Του: Το έλεος Μου υπερβαίνει την οργή Μου” (Sahih al Bukhari; An Nasai; Ibn Majah;).

    Ο Ούκμπα ιμπν Αμίρ (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ) είπε:

    “Ο Κύριος σας ευχαριστιέται με έναν βοσκό ο οποίος ενώ βρίσκεται μόνος του πάνω στην κορυφή ενός βράχου, δίνει το κάλεσμα για την προσευχή και προσεύχεται. Τότε ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα λέει: Κοιτάξτε τον δούλο Μου, καλεί για προσευχή και πραγματοποιεί τις προσευχές του. Έχει δέος για Μένα. Έχω συγχωρήσει τον δούλο Μου και θα τον οδηγήσω στον Παράδεισο” (An Nasai).

    Ο Άμπου Χουράιρα (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε ότι ο ΑΛΛΑΧ είπε:

    “Ξόδεψε σε ελεημοσύνη ω γιέ του Αδάμ (άνθρωπε) και Εγώ θα ξοδέψω σε ‘σένα” (Sahih al Bukhari & Sahih Muslim).

    Ο Άμπου Μασούντ αλ Ανσάρι (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ) είπε:

    “Ένας άντρας από αυτούς που έζησαν πριν από εσάς, κλήθηκε να δώσει λογαριασμό (όταν πέθανε). Δεν βρέθηκε να είχε κάνει τίποτα καλό εκτός του ότι συνήθιζε να κάνει συμφωνίες με τους ανθρώπους και ήταν σωστός σ’ αυτές’ διέταζε τους υπηρέτες του να συγχωρούν τον άνθρωπο (με τον οποίο είχε κάνει συμφωνία) σε δυσχερείς καταστάσεις (με το να μη ζητάει πίσω το ότι του χρωστούσε). Τότε ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είπε: Είμαστε πιο άξιοι από ‘σένα σ’ αυτό (στη γενναιοδωρία). Τον συγχωρώ” (Sahih al Bukhari; Sahih Muslim; & Sunan an Nasai ;) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέπουμε το τεράστιο έλεος του ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα. Οι τιμωρίες του ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είναι τρομερές επειδή και το Έλεος Του είναι τεράστιο. Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα συγχωρεί αυτούς που εκπληρώνουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, συγχωρεί αυτούς που ελεούν τους συνανθρώπους τους, συγχωρεί αυτούς που καθαρίζονται από τις αμαρτίες.

    Ο προφήτης είπε ότι ο ΑΛΛΑΧ του είπε: “Όταν ο δούλος Μου Με πλησιάζει τόσο όσο το μήκος ενός δακτύλου, Εγώ τον πλησιάζω τόσο όσο το μήκος μιας παλάμης. Όταν ο δούλος Μου Με πλησιάζει τόσο όσο το μήκος μιας παλάμης, Εγώ τον πλησιάζω τόσο όσο μια ανοιχτή αγκαλιά. Όταν ο δούλος Μου περπατάει προς Εμένα, Εγώ τρέχω προς αυτόν” (Sahih al-Bukhari).

    Τώρα, θα ήθελα να αναφέρω κάτι σημαντικό και ταυτόχρονα συγκινητικό. Ξέρουμε όλοι πόσο μία μητέρα αγαπάει τα παιδιά της. Ξέρουμε ότι μία μητέρα θα μπορούσε να κάνει τα πάντα για τα παιδιά της. Θα μιλήσω λοιπόν για ένα γεγονός που συνέβη σε μένα τον ίδιο όταν γεννήθηκα και μου τη διηγήθηκε η μητέρα μου. Γεννήθηκα στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης και αντιμετώπισα προβλήματα υγείας. Τότε, επειδή γεννήθηκα με Καισαρική τομή και ολική νάρκωση της μητέρας μου, η μητέρα μου δε με είδε και χρειάστηκε να μεταφερθώ σε άλλο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο. Όταν λοιπόν μετά από μία εβδομάδα βγήκε η μητέρα μου από την κλινική όπου με είχε γεννήσει, ήρθε στο νοσοκομείο όπου ήμουν για να με πάρει και να πάμε στο σπίτι μας, καθώς είχε περάσει η μία εβδομάδα κατά την οποία έπρεπε να παραμείνω σε θερμκοιτίδα.

    Όταν λοιπόν η μητέρα μου έφτασε στο νοσοκομείο, πήγε στην αίθουσα με τα νεογνά. Όταν τα είδε, έδειξε ένα μωρό και είπε: “Αχ τί όμορφο μωρό, αυτό μου αρέσει, το θέλω” κ.α. Οι νοσοκόμες λοιπόν της είπαν πως το μωρό ήμουν εγώ και μπορούσε να με πάρει. Έτσι λοιπόν πήγαμε στο σπίτι μας.

    Δεν ξέρω αν το παραπάνω γεγονός έγινε τυχαία πάντως σίγουρα μας δείχνει το μητρικό ένστικτο, την αγάπη της μητέρας για τα παιδιά της. Όπως και ένα άλλο γεγονός το οποίο θα αναφέρω. Και έχει σημασία το προσωπικό μου αυτό βίωμα με τη μητέρα μου και γενικότερα με το μητρικό ένστικτο και θα καταλάβετε αμέσως γιατί.

    Ο Όμαρ ιμπν Αλ Χαττάμπ (ραντιγιαλλάχου άνχου) είχε πει ότι κάποτε έφεραν στον προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ) κάποιους αιχμαλώτους. Ανάμεσα τους υπήρχε μία γυναίκα η οποία έψαχνε να βρει το παιδί της. Όταν το βρήκε, το αγκάλιασε και το έβαλε στο στήθος της να το θηλάσει. Τότε ο προφήτης ρώτησε: “Πιστεύετε ότι αυτή η γυναίκα θα πετούσε το παιδί της στη φωτιά;” και του απάντησαν: “Όχι μα τον Θεό, όχι αν είναι ικανή να μην το κάνει”. Τότε ο προφήτης συνέχισε και είπε: “Ο Θεός είναι πιο Σπλαχνικός στους δούλους Του απ’ ότι αυτή η γυναίκα στο παιδί της” (Sahih Bukhari, 5653; Sahih Muslim, 6912).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει και μία άλλη γνωστή ιστορία σχετικά με τη μητέρα και τον γιο που ξερίζωσε την καρδιά της. Ένας νεαρός άντρας γνώρισε μία όμορφη και νέα κοπέλα. Η κοπέλα έκανε μάγια στον άντρα αυτόν και του ζήτησε να ξεριζώσει την καρδιά της μητέρας του, αν ήθελε να παντρευτούν. Ο νεαρός, μαγεμένος από την κοπέλα, πήγε και το έκανε’ ξερίζωσε την καρδιά της μάνας του και έφυγε τρέχοντας για να πάει στο σπίτι της αγαπημένης του. Στη διαδρομή όμως σκόνταψε και έπεσε. Τότε η καρδιά της μάνας έβγαλε φωνή και είπε: “Μήπως χτύπησες παιδάκι μου;” και ο νέος ερχόμενος στα συγκαλά του, έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε μαζί του και πήγε να αυτοκτονήσει και τότε η καρδιά της μάνας είπε: “Μη γιε μου, μη’ μη με σκοτώνεις για δεύτερη φορά”.

    Λοιπόν, η λέξη “ραχμ” στα αραβικά σημαίνει “μήτρα”. Η λέξη “Ραχμάν” σημαίνει ελεήμονας. Όπως καταλαβαίνουμε, υπάρχει μία γλωσσική σχέση ανάμεσα στις δύο λέξεις. Αυτή η σχέση κάτι σημαίνει, κάτι συμβολίζει. Ο Άμπου Χουράϊρα (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέϊχι σαλάμ) είχε πει:

    “Η λέξη ‘Αρ Ραχμ‘ (μήτρα) έλκει το όνομα της από το ‘Αρ Ραχμάν‘ (Ο Ελεήμονας) και ο ΑΛΛΑΧ είπε: Θα κρατήσω καλή σχέση με αυτόν που θα κρατήσει καλή σχέση με σένα (μήτρα) και θα σπάσω τη σχέση με αυτόν που θα σπάσει τη σχέση με ‘σένα” (Sahih Bukhari, 73, 17#).

    Καταλάβατε; Τόσο σημαντική είναι η καλή σχέση και η αγάπη που πρέπει να διατηρούμε με τη μητέρα μας, διότι αυτή εννέα μήνες μας κουβάλησε στη μήτρα της’ ένας φυσικός χώρος για μας. Τόσο σημαντική επίσης είναι η αγάπη του Θεού για μας και το Έλεος Του. Τόσο σημαντική που η λέξη “μήτρα” και η λέξη “Ελεήμονας” έχουν κοινή προέλευση στη γλώσσα του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ) και έτσι οι δύο αυτές λέξεις μας χαρίζουν ένα υπέροχο παράδειγμα, όπως μας εξήγησε και ο ίδιος ο προφήτης’ το έλεος και η αγάπη της μάνας για το παιδί της όπως επίσης το Έλεος και η Αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο όπου αυτό το Έλεος του Θεού είναι απείρως ανώτερο και μεγαλύτερο από το ανθρώπινο. Όσο αγαπάει μία μητέρα το παιδί της, τόσο πιο πολύ αγαπάει τους δούλους Του ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλά ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα δεν αγαπαέι μόνο τους πιστούς’ δεν έχει μόνο αγάπη για τους πιστούς και μίσος για τους απίστους. Δεν τιμωρεί και δεν “βασανίζει” από κακία και μοχθηρία κανέναν. Όπως εξήγησα, ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα αποκαλείται στο Άγιο Κοράνι με μερικά ονόματα ή χαρακτηρισμούς που αποκαλούνται “Ασμά ουλ Χούσνα” (Τα Ωραιότερα Ονόματα) και ορισμένα από αυτά τα ονόματα είναι: “Αρ Ραχμάν” (Ο Ελεήμονας), “Αρ Ραχίμ” (Ο Σπλαχνικός), “Αλ Άφουου” (Αυτός που συγχωρεί), “Αλ Γαφφάρ” (Αυτός που συγχωρεί), “Αλ Γαφούρ” (Αυτός που συγχωρεί) κ.α. Είναι λοιπόν έτοιμος, πανέτοιμος ο Θεός να συγχωρήσει αυτούς που μετανοούν και γι’ αυτό αποκαλείται και ως “Ατ Ταουβάμπ” (Αυτός που δέχεται τη μετάνοια). Και όπως αναφέρεται σε μία άγια (εδάφιο) του Ιερού Κορανίου, όχι μόνο ο ΑΛΛΑΧ συγχωρεί αλλά αγαπάει αυτούς που συγχωρούν και είναι υπομονετικοί.

    Έτσι λοιπόν ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είναι ο “Αλ-Αντλ” (ο Δίκαιος) αλλά το έλεος Του είναι πολλαπλάσιο. Ο Άμπου Σαίντ αλ-Χούντρι (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε: “Αν ένας άνθρωπος ασπαστεί το Ισλάμ με ειλικρίνεια, τότε ο ΑΛΛΑΧ θα συγχωρέσει όλες τις προηγούμενες αμαρτίες του και μετά από αυτό ξεκινάει η τακτοποίηση των λογαριασμών. Η επιβράβευση των καλών του πράξεων θα είναι δέκα φορές με εφτακόσιες φορές για κάθε καλή πράξη και μια κακή πράξη θα καταγραφεί όπως είναι, εκτός αν το συγχωρέσει ο ΑΛΛΑΧ”.

    Τεράστιο είναι λοιπόν το έλεος του ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Άμπου Χουράιρα (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε:

    “Ένας υπηρέτης (του Θεού) αμάρτησε και είπε: Ω ΑΛΛΑΧ! Συγχώρησε την αμαρτία μου” και ο ΑΛΛΑΧ είπε: Ο δούλος Μου αμάρτησε και ξέρει ότι έχει έναν Κύριο που συγχωρεί αμαρτίες και τιμωρεί γι’ αυτές. Τότε ο άνθρωπος αμάρτησε και πάλι και είπε: Ω Κύριε! Συγχώρησε την αμαρτία μου. Και τότε ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είπε: Ο δούλος Μου αμάρτησε και ξέρει ότι έχει έναν Κύριο που συγχωρεί τις αμαρτίες και τιμωρεί γι’ αυτές. Τότε ο άνθρωπος αμάρτησε και πάλι και είπε: Ω Κύριε! Συγχώρησε την αμαρτία μου. Και ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είπε: Ο δούλος Μου αμάρτησε και ξέρει ότι έχει έναν Κύριο που συγχωρεί τις αμαρτίες και τιμωρεί γι’ αυτές. Κάνε ό,τι επιθυμείς γιατί σε έχω συγχωρήσει” (Sahih al Bukhari & Sahih Muslim).

    Ο Άνας (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ) είπε:

    “Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είπε: Ω γιε του Αδάμ! Όσο Με καλείς και Μου ζητάς (συγχώρηση) θα σε συγχωρήσω για ό,τι έχεις κάνει και δεν θα νοιαστώ. Ω γιε του Αδάμ! Αν οι αμαρτίες σου έφταναν ως τα σύννεφα του ουρανού και Μου ζητούσες συγχώρηση, θα σε συγχωρούσα. Ω γιε του Αδάμ! Αν ερχόσουν σε Μένα με αμαρτίες τόσο μεγάλες όσο όλη η γη και Με πλησίαζες χωρίς να βάζεις συναιτέρους (στη λατρεία Μου), θα σου έδινα τόσο μεγάλη συγχώρηση όσο αυτή” (Musnad, Ahmad ibn Hanbal# & Tirmidhi#).

    Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα χαίρεται όταν μας βλέπει να μετανοούμε. Ο προφήτης είπε: “Ο Θεός χαίρεται περισσότερο με τη μετάνοια ενός που Του απευθύνεται μετανοημένος, παρά κάποιος από σας που αν επέβαινε στην καμήλα του στην ερημιά και τρέξει μακριά του η καμήλα, παίρνοντας μαζί της το φαγητό του και το νερό του, και χάσει (ο άνθρωπος) κάθε ελπίδα γυρισμού (της καμήλας), φτάνει σ’ ένα δέντρο και ξαπλώνει στη σκιά του (αναμένοντας τον θάνατο) διότι έχει χάσει κάθε ελπίδα να βρει την καμήλα του. Τότε, καθώς βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση (της απογοήτευσης), ξαφνικά αυτή (η καμήλα) στέκεται μπροστά του! Τότε αρπάζει το χαλινάρι της και φωνάζει από βαθιά χαρά: {Θεέ μου! Είσαι ο υπηρέτης μου και είμαι ο κύριος σου!} Το λάθος του πηγάζει από την ένταση της χαράς του” (Sahih Bukhari, 6309; & Sahih Muslim, 2747;).

    Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα μας αγαπάει. Ο Άμπου Χουράιρα (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε ότι ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είπε:

    “Υπόσχομαι πόλεμο σε όποιον θεωρήσει εχθρό κάποιον που Μου δείχνει αφοσίωση. Ο υπηρέτης Μου δεν Με πλησιάζει με τίποτα πιο αγαπημένο σε Μένα όσο τα θρησκευτικά του καθήκοντα που του έχω Εγώ αναθέσει και συνεχίζει να Με πλησιάζει με τις εθελοντικές του προσευχές μέχρι να τον αγαπήσω. Όταν τον αγαπήσω, γίνομαι η ακοή με την οποία ακούει, η όραση με την οποία βλέπει, το χέρι με το οποίο κάνει κάτι και το πόδι με το οποίο περπατάει. Αν Μου ζητούσε κάτι, σίγουρα θα του το έδινα και αν Μου ζητούσε καταφύγιο, θα του το χορηγούσα. Δεν μισώ τίποτα παραπάνω από το να παίρνω την ψυχή του πιστού δούλου Μου’ μισεί τον θάνατο και μισώ να τον κάνω να πονάει” (Sahih Bukhari).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω και κάτι ακόμα, ένα μικρό αλλά σημαντικό παράδειγμα. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία μπροστά από κάθε εικόνα υπάρχει και από ένα καντήλι, επειδή περιέχει λάδι και το λάδι (έλαιον) συμβολίζει το έλεος του Θεού. Όμως υπάρχει μία θέση όπου υπάρχει η εικόνα του Χριστού και όπου κάθεται ο Μητροπολίτης/Επίσκοπος (Δεσπότης) σε κάθε εκκλησία και όπου εκεί δεν υπάρχει καντήλι. Γιατί; Επειδή η θέση εκείνη συμβολίζει τον Ιησού που στη Δευτέρα Παρουσία θα ξαναέρθει στον κόσμο -κατά τους Χριστιανούς- όχι πλέον ως αγάπη αλλά ως δικαιοσύνη για να κρίνει τους ανθρώπους (γι’ αυτό δεν υπάρχει καντήλι με λάδι (έλεος). Καταλαβαίνετε τη διαφορά; Ο Χριστός θα ‘ξαναέρθει ως δίκαιος κριτής χωρίς πλέον το έλεος’ ο ΑΛΛΑΧ όμως κράτησε τα 99 κομμάτια του ελέους Του όχι γι’ αυτή αλλά για την άλλη ζωή. Δηλαδή ακριβώς το αντίθετο απ’ ότι στον Χριστιανισμό.

    Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε: “Ο ΑΛΛΑΧ δημιούργησε το έλεος με 100 κομμάτια. Ένα από αυτά στάλθηκε κάτω στα τζιν και στους ανθρώπους και στα άλλα δημιουργήματα. Είναι από αυτό το ένα κομμάτι που αγαπάνε ο ένας τον άλλον, που δείχνουν καλοσύνη ο ένας στον άλλον και ακόμα και τα ζώα συμπεριφέρονται στους απογόνους τους με τρυφερότητα. Ο ΑΛΛΑΧ έχει κρατήσει τα υπόλοιπα 99 κομμάτια για τους ειλικρινείς πιστούς Του για την Ημέρα της Κρίσης” (Sahih Muslim).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λέγεται στο Άγιο Κοράνι:
    “Οποιοσδήποτε αρνείται τον ΑΛΛΑΧ μετά που δέχτηκε την Πίστη Του – εκτός αν βρίσκεται κάτω από πίεση και η καρδιά του παραμένει σταθερή στην Πίστη, αλλά και όποιος ανοίγει το στήθος του στην απιστία, σ’ αυτούς πάνω (θα πέσει) η Οργή του ΑΛΛΑΧ και θα έχουν μεγάλη τιμωρία” (Κοράνι, 16:106).

    Ούτε και το παραπάνω εδάφιο επιτρέπει αυτό που ψευδώς ισχυρίστηκε ο Ηλιάδης (ότι δηλαδή επιτρέπεται οποιοδήποτε ψέμα προκειμένου να διαδωθεί το Ισλάμ). Αντίθετα, το εδάφιο αναφέρεται σε άτομα σαν αυτόν που άνοιξε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ πλέον το στήθος του στην απιστία. Επίσης, το εδάφιο αναφέρεται σε μουσουλμάνους που αρνούνται τον ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα στα ψέματα, αναγκασμένοι επειδή βρίσκονται ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.

    Το εδάφιο αυτό επομένως δεν λέει να χρησιμοποιούμε κάθε μέσο και κάθε ψέμα για να διαδώσουμε το Ισλάμ αλλά αναφέρεται σε αυτούς που αρνούνται την πίστη είτε ηθελημένα όπως εσύ πρώην μουσουλμάνε είτε σε άτομα που αναγκάζονται στα ψέματα να αφήσουν την Πίστη από τον κίνδυνο εξαιτείας των απίστων. Το νόημα του εδαφίου 16:106 είναι λοιπόν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ψευδώς ισχυρίζεται ο Ηλιάδης ο συκοφάντης.

    Ο Αμπντουλλάχ ιμπν Αμπμπάς (ραντιγιαλλάχου άνχου), ανιψιός του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέϊχι σαλάμ), μας εξηγεί πώς και γιατί αποκαλύφθηκε το παραπάνω εδάφιο (16:106). ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το εδάφιο αναφέρεται στον Άμμαρ ιμπν Γιάσιρ (ραντιγιαλλάχου άνχου). Οι ειδωλολάτρες των Κουρέις (η φυλή στην οποία ανήκε ο προφήτης) έπιασαν τον Άμμαρ, τους γονείς του Γιάσιρ και Σουμάιγια, τον Σουχάιμπ, τον Μπιλάλ και τον Σάλιμ και τους βασάνιζαν επειδή ασπάστηκαν το Ισλάμ και εγκατέλειψαν τη λατρεία των ειδόλων.

    Έδεσαν τη Σουμάιγια (μητέρα του Άμμαρ) ανάμεσα σε δύο καμήλες, τη χτύπησαν μπροστά (στο αιδοίο της) με μία λόγχη και λέγοντας της: “Εσύ για τους άντρες έγινες μουσουλμάνα, επειδή τους ερωτεύτηκες” τη σκότωσαν και αυτή και τον άντρα της τον Γιάσιρ’ οι πρώτοι μάρτυρες του Ισλάμ.

    Αυτά λοιπόν τα καθάρματα υποστηρίζεις πρώην μουσουλμάνε’ αυτούς που σκότωσαν τον Γιάσιρ και τη Σουμάιγια επειδή εγκατέλειψαν τη λατρεία των ειδόλων και αφοσιώθηκαν στη λατρεία του Ενός και Μοναδικού Θεού. Βεβαίως, οι δύο αυτοί πρώτοι σουχαντά (μάρτυρες) ανταμοίφθηκαν από τον Κύριο τους για χάρη Του Οποίου δολοφονήθηκαν με τον Παράδεισο Του. Εσύ όμως που παρερμηνεύεις τα Κορανικά εδάφια, συντάσεσαι με τους δολοφόνους τους;

    Ας ξαναγυρίσουμε λοιπόν στο τί συνέβη στον Άμμαρ και στην οικογένεια του. Ήταν κάπως αδύναμος και δεν μπορούσε να αντέξει τα βασανιστήρια. Είπε λοιπόν αναγκαζόμενος, αυτό που ήθελαν οι βασανιστές του’ έβρισε τον προφήτη και εκφράστηκε θετικά για τα είδωλα. Πάνω σ’ αυτό οι σαχάμπα (ακόλουθοι του προφήτη) είπαν: – “Για ρασούλουλλάχ (Ω απεσταλμένε του Θεού)! Ο Άμμαρ έγινε κάφιρ (άπιστος)” και ο προφήτης τους απάντησε: – “Όχι! Ο ‘Αμμαρ από την κορυφή ως τα νύχια είναι γεμάτος Πίστη! Η Πίστη έχει γίνει ένα με το κρέας και το αίμα του”.

    Αργότερα, όταν ο Άμμαρ ελευθερώθηκε, ήρθε στον προφήτη κλαίγοντας. Ο προφήτης ξεκίνησε να του σκουπίζει τα δάκρια του και του είπε: – “Για ‘σένα δεν υπάρχει τίποτα. Αν αυτοί σε ξαναβασανίσουν, τότε ξαναπές αυτό που (αναγκαζόμενος) τους είπες” (Ibnül-Esîr, Üsdül-Gâbe, IV, 130-131).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Μουσαϊλίμα ουλ Καδδάμπ, ψευδοπροφήτης από την περιοχή Νατζντ (στο κέντρο της Αραβικής χερσονήσου) που έζησε την εποχή του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ), συνέλλαβε δύο άτομα. Ρώτησε τον έναν: “Τί λες σχετικά με τον Μουχάμμεντ;” και εκείνος απάντησε: “Είναι ο Απεσταλμένος του Θεού”. “Για ‘μένα τί λες;” ρώτησε ο Μουσαϊλίμα. “Και για ‘σένα το ίδιο” απάντησε ο αιχμάλωτος και ο Μουσαϊλίμα τον άφησε ελεύθερο. Ύστερα ο Μουσαϊλίμα ρώτησε τον δεύτερο αιχμάλωτο: “Τί λες σχετικά με τον Μουχάμμεντ;” και εκείνος απάντησε: “Είναι ο Απεσταλμένος του Θεού”. “Για ‘μένα τί λες;” ρώτησε ο Μουσαϊλίμα. “Δεν ακούω αυτό που μου λες”. Τρεις φορές επανέλαβε την ίδια ερώτηση ο Μουσαϊλίμα, τρεις φορές έδωσε την ίδια απάντηση ο αιχμάλωτος. Τότε ο Μουσαϊλίμα τον σκότωσε.

    Όταν ο προφήτης έμαθε τα γεγονότα, είπε: “Ο πρώτος (αιχμάλωτος) χρησιμοποίησε την άδεια που του έδωσε ο Θεός, ο δεύτερος ύψωσε τη φωνή της αλήθειας. Αυτό ας είναι ευλογία γι’ αυτόν”.

    Εσύ λοιπόν Ηλιάδη, έχεις τόσο μεγάλο θράσος, παραφράζεις τα Κορανικά εδάφεια, λες ψέματα και με τον τρόπο σου λοιπόν τάσεσαι υπέρ του δολοφόνου και ψευδοπροφήτη Μουσαϊλίμα. Όπως βλέπεις όμως, από την ιστορία των δύο αιχμαλώτων του Μουσαϊλίμα, βγάζουμε το ίδιο νόημα όπως και από την ιστορία του Άμμαρ ιμπν Γιάσιρ, ο οποίος αναγκάστηκε να πει ψέματα σε μία στιγμή αδυναμίας, όπως και ο ένας από τους δύο αιχμαλώτους του Μουσαϊλίμα. Στην περίπτωση όμως του δεύτερου αιχμαλώτου που τελικά δολοφονήθηκε από αυτό το κάθαρμα (το οποίο με τον τρόπο σου το υποστηρίζεις), εφάρμοσε με τον τρόπο του (ο αιχμάλωτος) αυτό που είχε πει ο προφήτης: “Το πιο ωφέλιμο τζιχάντ, είναι να λες το σωστό απέναντι σε έναν τύρρανο κυβερνήτη” (Sunan of Abu-Dawood, Hadith 2040#, Ibn Majah#, Tirmidhi#, An Nasai# & Mishkat, XVII, Ch.I).

    Εσύ λοιπόν ψεύτη Ηλιάδη, με τον τρόπο σου και τα ψέματα σου, υποστήριξες τον Μουσαϊλίμα και τους άδικους κυβερνήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ τώρα θα ήθελα να πω κάτι εκπληκτικό. Χρησιμοποίησε την άγια (εδάφιο) 106 της Σούρα (Κεφαλαίου) 16. Η 16η Σούρα (κεφάλαιο) όμως του Ιερού Κορανίου είναι η Σούρα “Αν Ναχλ” που σημαίνει “Η Μέλισσα” και υπάρχει σημασία που το αναφέρω αυτό. Ας δούμε κάτι που ο Ηλιάδης και ψεύτης δεν ανέφερε, σχετικά με τη Σούρα αυτή και με τις μέλισσες.

    Κάθε μέρα οι επιστήμονες ανακαλύπτουν και κάτι καινούργιο στην συμπεριφορά της μέλισσας και αναρωτιούνται ποιός τους δίδαξε αυτή την συμπεριφορά. Μιλώντας για μέλισσες ο ΑΛΛΑΧ, ο Παντοδύναμος λέει στο Άγιο Κοράνι: “..και ακολουθείστε τους δρόμους που ο Κύριός σας έκανε εύκολους γιά σας…” (Κοράνι, 16:69).

    Κάθε μέρα λοιπόν η πίστη μας στο Βιβλίο του Κυρίου μας και σ΄αυτή τη μεγάλη θρησκεία αυξάνεται. Ενας από τους λόγους γι΄αυτό είναι ότι πολλά γεγονότα που αναφέρονται στο Άγιο Κοράνι, αποδεικνύονται από τους επιστήμονες καθε μέρα ότι είναι αληθινά. Αυτό μας κάνει υπερήφανους να έχουμε σχέση με το Ισλάμ – το τελευταίο μήνυμα.
    Και ένα από τα πιό καταπληκτικά γεγονότα γιά τις μέλισσες είναι το φαινόμενο που οι επιστήμονες ονομάζουν «το φαινόμενο της μέθης στις μέλισσες». Οταν ταξιδεύουν πολλές μέλισσες καταλανώνουν αναισθητικά προϊόντα σαν το Ethanol, μια φυσική ουσία που παράγεται από τη ζύμωση ορισμένων γλυκών φρούτων. Όταν μια μέλισσα γλείφει ένα μέρος αυτών των προϊόντων “μεθά” ακριβώς όπως και ένας άνθρωπος. Η επιρροή αυτού του προϊόντος μπορεί να συνεχιστεί για 48 ώρες.

    Τα συμπτώματα των μελισσών που καταναλώνουν αυτά τα οινοπνευματώδη προϊόντα είναι παρόμοια με αυτά των ανθρώπων όταν καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά. Οι επιστήμονες λένε ότι αυτές οι μεθυσμένες μέλισσες γίνονται επιθετικές και καταστροφικές, διότι καταστρέφουν το μέλι με την έγχυση βλαβερών προϊόντων που το καθιστούν τοξικό. Ωστόσο, ο Αλλάχ, ο Παντοδύναμος περιγράφει το μέλι, ως (θεραπευτικό). Είπε: “..Βγάζει από τα σπλάχνα τους, ένα ποτό με διαφορετικά χρώματα που είναι θεραπεία για τους ανθρώπους..” (Κοράνι, 16:69).

    Βέβαια, λόγω του ελέους του ΑΛΛΑΧ και του ότι εκανε το μέλι θεραπευτικό, είναι φυσικό το ότι βρίσκουμε τις μέλισσες να έχουν μεθόδους να προστατεύουν το μέλι και να το κρατάνε σε καλή κατάσταση. Αυτό προκάλεσε τους επιστήμονες να εξετάσουν αυτό το φαινόμενο για 30 χρόνια μελετώντας την συμπεριφορά της μέλισσας. Μετά από εντατική παρακολούθηση, παρατήρησαν ότι σε κάθε κελί των μελισσών, υπάρχουν μέλισσες που ο ΑΛΛΑΧ έχει εφοδιάσει με ένα σύστημα παρόμοιο της «ανίχνευσης συναγερμού». Οι μέλισσες αισθάνονται την οσμή των μεθυσμένων μελισσών και τις πολεμούν και τις διώχνουν μακριά απο το κελί!!! Φανταστείτε την σοφία που υπάρχει στον κόσμο τής μέλισσας. Ακόμα η μέλισσα που πίνει οινοπνευματώδη προϊόντα απορρίπτεται, σπρώχνεται μακριά και ακόμα και “μαστιγώνεται” απο τις υπόλοιπες αμυντικές μέλισσες. Δεν είνα οι μέλισσες πιό λογικές απο τους ανθρώπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι μέλισσες που καταναλώνουν “οινοπνευματώδη προϊόντα” αποκτούν κακή φήμη. Αλλά όταν η επιρροή του ποτού φεύγει και η μέλισσα δεν είναι μεθυσμένη, της επιτρέπουν να μπεί και πάλι στο κελί και μόνο μετά, αφού οι αμυντικές μέλισσες βεβαιωθούν ότι η τοξική επίδραση είναι εντελώς εξαφανισμένη. Υπάρχουν ακόμη και μέλισσες που είναι προορισμένες για την παρακολούθηση αυτού του φαινομένου που παίζει ρόλο στον καθαρισμό του κελιού από τις κακιές μέλισσες. Ονομάζονται «μέλισσες ασφάλειας». Αυτές οι μέλισσες στέκονται, έτοιμες για την υπεράσπιση και τη φύλαξη των κελιών. Παρατηρούν πολύ προσεκτικά κάθε μέλισσα που καταναλώνει προϊόντα που προκαλούν νάρκωση και την σπρώχνουν μακριά από το κελί. Αν αυτή η μεθυσμένη μέλισσα προσπαθεί να διεισδύσει και άλλη φορά, η “ασφάλεια” θα σπάσει τα πόδια της για να την αποτρέψει από την κατανάλωση αυτών των επικίνδύνων προϊόντων ξανά.

    Ο ΑΛΛΑΧ ο Παντοδύναμος έχει εφοδιάσει τις μέλισσες με μηχανισμούς που τους επιτρέπουν να ξέρουν ποιά μέλισσα είναι εκείνη που έχει καταναλώσει προϊόντα νάρκωσης (αποσυνθεμένα φρούτα), έτσι ώστε τη διακρίνουν αμέσως και την μετακινούν μακριά από το κελί και έτσι δεν θα καταστρέψει το μέλι που έκαναν. Οι μέλισσες έχουν αυστηρούς κανόνες για την τιμωρία των μελισσών που καταναλώνουν “αλκοόλ”. Αυτές οι ποινές ξεκινούν με το σπάσιμο των ποδιών της μεθυσμένης μέλισσας και στο τέλος την εκτέλεσή της. Δόξα στον Αλλάχ, ακόμη και οι μέλισσες απορρίπτουν τη χρήση αλκοόλ!

    Και έρχεται στο μυαλό μας η κοινή ερώτηση όταν βλέπουμε ένα τέτοιο φαινόμενο όπως αυτό: ποιός δίδαξε στις μέλισσες αυτή τη συμπεριφορά; Μπορούμε να βρούμε ένα θαυμάσιο Κορανικό σημείο, ότι ο ΑΛΛΑΧ ο Παντοδύναμος διέταξε τις μέλισσες να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο τρόπο και Έκανε αυτόν τον τρόπο να είναι απλός για αυτές. Μιλώντας για τις μέλισσες, ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος, λέει στο Άγιο Κοράνι:
    “..και ακολουθείστε τους δρόμους που ο Κύριος σας έκανε εύκολους γιά σας…” (Κοράνι, 16:69).

    Πώς ο ανθρώπινος νους ζαλίζεται με αυτό το τέλειο σύστημα! Θα μπορούσαμε να βρούμε μια απάντηση για εκείνους που διαφωνούν με τους κανόνες που το Ισλάμ έχει φέρει απαγορεύοντας την κατανάλωση αλκοόλ και διατάζοντας το μαστίγωμα αυτών που το πίνουν. Εάν οι μέλισσες ακολουθούν το σύστημα αυτό με όλη την ακρίβεια, δεν θα πρέπει να ακολουθούμε τις μέλισσες ως πρότυπο για εμάς;!

    Λέγεται στο Άγιο Κοράνι:

    “Και έχει εμπνεύσει ο Κύριος σου στις μέλισσες: {Να οικοδομήσετε τα κελιά σας στα βουνά και στα δέντρα και σ’ ό,τι φτιάχνουν (οι άνθρωποι).

    Έπειτα να τρώτε από όλα τα φρούτα και να βρίσκετε με επιδεξειότητα τους ευρύχωρους δρόμους του Κυρίου σου}. Βγαίνει από τα σπλάχνα της ένα ποτό με διαφορετικά χρώματα, που είναι θεραπευτικό για τους ανθρώπους. Πραγματικά σ’ αυτό υπάρχει σημείο για εκείνους τους ανθρώπους που σκέπτονται” (Κοράνι, 16:68-69).

    Τί σημαίνουν τα παραπάνω λόγια; Μάλλον σημαίνουν ότι ο άνθρωπος προσκολλάται στα επιφανειακά πράγματα’ δεν βλέπει στο βάθος, δεν βλέπει την ουσία των πάντων, είναι αχάριστος προς τον Κύριο του. Το κάθε τι, ως παράδειγμα παίρνουμε τις μέλισσες, δοξάζει τον Κύριο του. Οι άνθρωποι όμως γιατί υποβιβάζουν τον εαυτό τους, ρίχνωντας την αξιοπρέπεια και ανεβάζοντας τον εγωισμό τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Χαλίφης Αλή Ιμπν Άμπου Τάλιμπ (ραντιγιαλλάχου άνχου), γαμπρός του προφήτη Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέϊχι ουά σαλάμ) είπε:

    “Ο κόσμος αποτελείται από έξι κομμάτια: τα πόσιμα, τα φαγώσιμα, αυτά που τα φοράς, αυτά που ανεβαίνεις πάνω τους και τα καβαλάς, αυτά με τα οποία δεσμεύεσαι και αυτά που τα μυρίζεις. Από τα φαγώσιμα, το πιο πολύτιμο είναι το μέλι. Είναι ένα παχύρευστο υγρό από τη μέλισσα. Το πιο “υψηλό” πόσιμο είναι το νερό. Οι καλοί και οι κακοί είναι ίσοι σ’ αυτό. Το πιο ακριβό ρούχο είναι το μετάξι’ και αυτό έχει υφανθεί από ένα έντομο. Το πιο καλό πράγμα που το ανεβαίνεις, είναι το άλογο. Οι άντρες σκοτώνονται πάνω σ’ αυτό. Η πιο όμορφη μυρωδιά είναι ο μίσχος. Και αυτό είναι το αίμα ενός ζώου. Ο ποιο καλός για να δεσμευτείς μαζί του είναι μία γυναίκα”.

    Ο Αμπντουλλάχ Ιμπν Όμαρ (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε:

    “Ο Πιστός είναι σαν τη μέλισσα, γλυκά τρώει και γλυκά δουλεύει. Η ομοιότητα του είναι στα εξής: η ικανότητα τη μέλισσας, η αντίληψη της, η βλάβη της είναι λίγη, η ωφέλεια της πολλή, είναι μακριά από τις βρωμιές, είναι καθαρά τα όσα τρώει, δεν τρώει από ό,τι κέρδισαν οι άλλες (μέλισσες) και υπακούει σε εντολές. Και υπάρχουν καταστάσεις που εμποδίζουν τη μέλισσα από τη δουλειά της όπως το σκοτάδι, ο συννεφιασμένος καιρός, ο άνεμος, ο καπνός, το νερό και η φωτιά. Και ο πιστός είναι έτσι: και εκείνον τον εμποδίζουν από τα καθήκοντα του ορισμένες καταστάσεις. Αυτές είναι το σκοτάδι της ακηδίας, το σύννεφο της αμφιταλάντευσης και της αμφιβολίας, ο άνεμος του διχασμού, ο καπνός του απαγορευμένου, το νερό της πλημμύρας, η θλίψη και η φωτιά της μελαγχολίας”.

    Ο Άουφ Ιμπν Μάλικ (ραντιγιαλλάχου άνχου) αρρώστησε. Είπε: φέρτε μου νερό επειδή ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είπε (Κοράνι, 50:9): {Και στέλνουμε κάτω από τον ουρανό ένα ευλογημένο νερό..}. Μετά ο Άουφ είπε: φέρτε μου μέλι και διάβασε και πάλι το παραπάνω εδάφιο. Μετά είπε: φέρτε μου από το λάδι του ευλογημένου δέντρου (Κοράνι, 24:35). Τα ανακάτεψε, τα ήπιε και συνήλθε.

    Ο Αμπντουλλάχ Ιμπν Μασούντ (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε:

    “Το μέλι είναι θεραπεία για όλες τις αρρώστιες που βρίσκονται στο σώμα και το Κοράνι είναι θεραπεία για όλες τις ασθένειες στην καρδιά. Αγκαλιάστε λοιπόν τις δύο θεραπείες, το Κοράνι και το μέλι”.

    Τα φρούτα του σώματος είναι οι αγαθές πράξεις. Τα φρούτα (κατά) του εγωισμού είναι η εγκράτεια, οι μέριμνες και η αντίσταση στις κακές επιθυμίες. Τα φρούτα της καρδιάς είναι να εγκαταλείπουν αυτόν τον κόσμο, η επιθυμία για τον άλλο κόσμο και η στροφή προς τον ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα. Τα φρούτα των μυστικών; Να είναι μάρτυρες για τον ΑΛΛΑΧ, να πιστεύουν στο αόρατο και να στρέφονται προς τον Κύριο τους. Ιδού, αυτά όλα είναι οι τροφές των ψυχών. Ο ΑΛΛΑΧ Σουμπχάνα ουά Ταάλα είπε στις μέλισσες: “Φάτε από κάθε φρούτο” και παρομοίως είπε στους πορευόμενους (από αυτόν τον κόσμο προς τον άλλο): “..Φάτε από τα αγνά και καθαρά πράγματα και κάντε το σωστό” (Κοράνι, 23:51).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εφόσον λοιπόν ψεύτη διάλεξες ένα εδάφιο του 16ου Κεφαλαίου του Ιερού Κορανίου, το Κεφάλαιο “Η Μέλισσα”, γιατί έβγαλες μόνο όλη σου τη χολή κατά του Ισλάμ παραποιόντας το νόημα του εδαφίου και δεν ανέφερες το παραπάνω θαύμα που αναφέρεται στο ίδιο Κεφάλαιο του Κορανίου;

    Αλλά επειδή αναφέρθηκαν οι μέλισσες, ας δούμε ένα άλλο εκπληκτικό γεγονός σχετικά με αυτές.

    Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι αγριομέλισσες διανέμουν τη γύρη στα διάφορα χωράφια. “Το εύρημα αυτό θεωρείται να έχει οικονομική επίπτωση για τους γεωργούς στην εκπλήρωση της επικονίασης των χωραφιών” λέει η Claire Kremen, Βοηθός Καθηγήτρια στο Τμήμα Περιβαλλοντικών Επιστημών, Πολιτικής και Διαχείρισης,-Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. “Η γονιμοποίηση αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική οικολογική λειτουργία”, δήλωσε η Kremen. “Οι μέλισσες λειτουργούν ως επικονιαστές, διότι, καθώς αυτές τρέφονται απο λουλούδι σε λουλούδι, ακούσια μεταφέρουν κόκκους γύρης από το ένα φυτό στο άλλο. Εάν οι μέλισσες δεν κάνουν αυτή την μετακίνηση, πολλά κοινά φυτά της Βόρειας Αμερικής -συμπεριλαμβάνομενων άλλων πολυαρίθμων, οικονομικώς σημαντικών, καλλιεργειών- θα παρέμεναν αγονιμοποίητα και δεν θα ήταν σε θέση να αναπαράγουν” είπε η Kremen.

    Η έρευνα εξέτασε δύο σημαντικούς παράγοντες: Πόσοι φυσικοί βιότοποι υπήρχαν κοντά στα αγροκτήματα και κατά πόσον αυτά τα αγροκτήματα βασιζόντουσαν σε οργανικές ή σε συνηθισμένες τεχνικές καλλιέργειες.

    Στην Καλιφόρνια η καλλιέργεια αμυγδάλου βασίζεται επάνω στις μισές μέλισσες των Ηνωμένων Πολιτειών, περίπου 1,5 εκατομμύρια αποικίες. Οι μέλισσες γονιμοποιούν στους αμύγδαλο-ελεώνες για έξι περίπου εβδομάδες και στη συνέχεια αποστέλλονται να εργαστούν σε άλλες καλλιέργειες. Οι επιστήμονες λένε ότι τώρα θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή αμυγδάλου και σε πολλές άλλες καλλιέργειες, λόγω του ότι τόσες πολλές μέλισσες πεθαίνουν, Δόξα στον ΑΛΛΑΧ!!!!

    Η ερώτηση είναι: Ποιός δίδαξε αυτά τα μικρά έντομα να κάνουν τέτοια εργασία, η φύση ή ο Δημιουργός της φύσης και των πάντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΑΛΛΑΧ ο Παντοδύναμος λέει στο Άγιο Κοράνι: “Δόξαζε το όνομα του Κυρίου σου, του Ύψιστου. Που δημιούργησε και (στη συνέχεια) τελειοποίησε. Που θέσπισε Νόμους (ιδιότητας σε κάθε δημιούργημα) κι έτσι καθοδηγεί. Κι έκανε να βγουν οι (πράσινοι) βοσκότοποι” (Κοράνι, 87:1-4).

    Το ψέμα είναι κάτι πολύ αισχρό:
    “Ω! Εσείς που πιστέψατε! Φοβηθείτε τον ΑΛΛΑΧ και να είστε με τους φιλαλήθεις (ειλικρινείς)” (Κοράνι, 9:119).

    Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είπε: “Ω άνθρωποι, προσέξτε το ψέμα διότι το ψέμα είναι ενάντια στην πίστη” (ad-Daifah, vol. 5, p. 414).

    Επίσης, ο προφήτης προειδοποίησε: “Ένας Μουσουλμάνος μπορεί να αναπτύξει διάφορα χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα του εκτός από το στοιχείο του ψέματος” (Ibn Abi Shayba, vol. 8, p. 403).

    Ο προφήτης επέτρεψε μόνο σε 3 περιπτώσεις να λέγεται το ‘ψέμα’:

    Αυτός που θα πει ψέματα για να φέρει ειρήνη μεταξύ δυο ατόμων ή δυο παρατάξεων.
    Αυτός που θα πει ψέματα στον εχθρό στο πεδίο μάχης ως τακτική πολέμου.
    Αυτός ή αυτή π.χ. που θα πει ψέματα στον σύζυγο για να χαρούν (παράδειγμα, είσαι πολύ όμορφη ενώ στην ουσία δεν είσαι αλλά στο λέω για να σε χαροποιήσω)

    Η Ουμ Κουλθούμ, η κόρη του Ούκμπα, είπε συγκεκριμένα: “Ο Προφήτης ποτέ δεν επέτρεψε να ειπωθεί κανένα ψέμα εκτός από 3 περιπτώσεις….” (αυτές που προαναφέραμε) (As-Sahiha, no. 545).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.