Τεράστιες και πάλι οι νεοθωμανικές προκλήσεις κατά το τριήμερο πέρασμα του «Καραβανιού» του δήμου Μπαϊράμπασα από την ελληνική Θράκη, με αποκορύφωμα βέβαια τη διάσημη πλέον δήλωση Μουεζίνογλου. Μία μικρή ανασκόπηση σήμερα στο “Προξενείο-Στοπ”…
Πέρασε πάλι προ ολίγων ημερών από τα μέρη μας το λεγόμενο «Καραβάνι της Αφθονίας». Είναι και αυτό, ως γνωστόν, ένα από τα πολλά εργαλεία που χρησιμοποιεί το τουρκικό κράτος με σκοπό την δημιουργία-συντήρηση και ανάπτυξη πνευματικών δεσμών με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς των Βαλκανίων. Οργανώνεται ετησίως στον μήνα του Ραμαζανιού με δήθεν φορέα τον δήμο Μπαϊράμπασα Κωνσταντινούπολης – και λέμε «δήθεν», διότι όταν βλέπει κάποιος τους χορηγούς (υπουργεία Τουρισμού και Εξωτερικών της Τουρκίας, ο κρατικός φορέας ΤΙΚΑ, που ασκεί πολιτική μέσω πολιτισμού, π.χ. με επισκευές οθωμανικών μνημείων τζαμιών και άλλων στα Βαλκάνια, αλλά και κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρίες της γείτονος – βλ. σχετικά και τη 2η φωτογραφία), αντιλαμβάνεται πως ουσιαστικά πρόκειται για ολοφάνερη κρατική πολιτική που ασκείται μέσω της θρησκείας και του πολιτισμού. Φορτηγά μεταφέρουν εξοπλισμό θεατρικό (φώτα-σκηνή-ηχητικά) και παρουσιάζουν ένα καθαρά τουρκικό πολιτιστικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα παραθέτουν και γεύματα ιφτάρ (σ.σ. ο απαραίτητος δηλαδή…φερετζές στην ξετσίπωτη νεοθωμανική προπαγάνδα, έτσι ως μικρό…ξεκάρφωμα).
Τρεις εκδηλώσεις έγιναν συνολικά από το «Καραβάνι»: στην Οργάνη Ροδόπης, την Ηλιόπετρα Ξάνθης και τη Ραγάδα Ροδόπης. Παρών φυσικά άπας ο…μεταφερόμενος θίασος με τους ψευτομουφτήδες, τους τουρκόψυχους
βουλευτές ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, άλλους πολιτευτές (Τσετίν Μάντατζη, Αχμέτ Ιλχάν, κλπ), στελέχη του DEB, τουρκοδημαρχίσκους, προέδρους τοπικών τουρκοσυλλόγων, μειονοτικούς δημοσιογράφους, απλούς χαφιέδες, κλπ. Στην ημερήσια διάταξη φυσικά και τα γνωστά πλέον λογίδρια περί της …αδελφότητας των Τούρκων των Βαλκανίων και της ισχυρής Μάνας Πατρίδας που είναι πάντα κοντά και νοιάζεται για όλους…
Και η μεν πρώτη εκδήλωση που έγινε στην Ηλιόπετρα Ξάνθης (3η φωτογραφία) είχε κι άλλες…γαργαλιστικές λεπτομέρειες, για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε σε επόμενη ανάρτηση του «Προξενείο-Στοπ».Ιδιαίτερη αναφορά όμως αξίζει ασφαλώς για την τρίτη εκδήλωση του «Καραβανιού» στη Ραγάδα Ροδόπης, όπου και περισσότεροι ήταν οι μουσαφίρηδες, αλλά και η τελετή σφραγίστηκε βεβαίως από τη γνωστή πλέον σε όλο τον κόσμο δήλωση του υπουργού Υγείας της Τουρκίας (και «συντοπίτη» μας, από τα Αρριανά Ροδόπης) Μεχμέτ Μουεζίνογλου, που χαρακτήρισε τη Θράκη κομμένο χέρι της Τουρκίας, για το οποίο η Μάνα Πατρίδα πονά και θρηνεί.
Είχαμε όμως κι άλλα. Κατ’ αρχάς αξίζει να ειπωθεί ότι στο δείπνο ιφτάρ που έστησε ο δήμος Μπαϊράμπασα, μετείχαν πλην τουΜουεζίνογλου, ο βουλευτής Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, ο νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ, ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ, ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασα Ατίλα Αϊντινέρ και σύσσωμος ο γνωστός εντόπιος συρφετός που προαναφέραμε. Παρών όμως και ο πρόεδρος του IRCICA Χαλήτ Ερέν (καταγόμενος άλλωστε από τη Ραγάδα), που ανέγνωσε και το Κοράνιο στην έναρξη της τελετής (στην 4η φωτογραφία τους βλέπετε όλους μαζί μαζί με γυναίκες του χωριού). Μετά από το ιφτάρ μάλιστα, ο Ερέν (από τα μεγάλα «αφεντικά» στην ελληνική Θράκη λόγω των τεράστιων κονδυλίων που διακινεί στην περιοχή) μίλησε κιόλας δημοσίως και είπε τα εξής:
«Η Ραγάδα είναι ένα χωριό στα βουνά της Ροδόπης με 500 χρόνια ιστορίας. Στα 1520 αναφέρεται πως ήταν ένα χωριό νομάδων με τρία σπίτια. Για αιώνες αυτά τα βουνά και οι πεδιάδες αντιλαλούν την περιπέτεια, τη μακρά εξέλιξη των ανθρώπων μας που ζούνε σε αυτό το χωριό. Για πολλά χρόνια αυτές οι πεδιάδες έψαλλαν για το Τσανάκκαλε. Αντήχησαν εδώ τραγούδια για την Υεμένη. Αντήχησαν εδώ νοσταλγικά, παραδοσιακά τραγούδια. Οι άνθρωποι αυτής της περιοχής έδωσαν μάρτυρες στους πολέμους του Τσανάκκαλε και της Υεμένης. Έδωσαν μάρτυρες για την υπεράσπιση αυτής της χώρας ενάντια στους Ιταλούς. Μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι άνθρωποι μας αποχαιρέτισαν αυτά τα εδάφη».
Πολύ χαρακτηριστικά όμως και τα λόγια του δημάρχου ΜπαϊράμπασαΑτίλα Αϊντινέρ:
«…Καταρχάς ξέρουμε πως σε αυτή την περιοχή των εγγονιών του Πορθητή, οι Οθωμανοί επί 700 χρόνια άφησαν πολύ σημαντικά μνημεία, γέφυρες και την τέχνη της ανεκτικότητας. Εσείς λοιπόν ως εγγόνια των Οθωμανών, συναντιέστε με τα εγγόνια των Οθωμανών που βρίσκονται στην Τουρκία ,αυτών που 700 χρόνια πριν είχαν έρθει εδώ. Εμείς λοιπόν σηκωθήκαμε από την Τουρκία, από το Μπαϊράμπασα και με το σύνθημα ¨Η αδερφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει¨ του Καραβανιού της Αφθονίας, ήρθαμε για να στήσουμε μια γέφυρα ανάμεσα σε εκείνες τις μέρες και τις τωρινές.
Η εικόνα αυτή σήμερα μας χαροποίησε πολύ. Αγαπητοί μου ομογενείς. Σας έφερα χαιρετίσματα από τους ομογενείς σας της Κωνσταντινούπολης και όλης της Τουρκίας. Σας έφερα χαιρετίσματα του πρωθυπουργού και παγκόσμιου ηγέτη μας, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σήμερα πρώτη φορά ήρθαμε στη Ραγάδα. Ο Χαλήτ Ερέν και ο βουλευτής Χακάν Τσαβούσογλου είναι ντόπιοι,
ενώ παιδί της περιοχής είναι και ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Η Τουρκική Δημοκρατία συνεχίζει τον δρόμο της με αυτά τα ωραία τέκνα της. Μην απογοητεύεστε καθόλου! Η Τουρκική Δημοκρατία είναι πίσω σας. Ο πρωθυπουργός μας και παγκόσμιος ηγέτης είναι πίσω σας»!
Πολλές λοιπόν οι προκλήσεις και όχι μόνο από τον Μουεζίνογλου.Όσο για τον τελευταίο πάντως (5η φωτογραφία), αξίζει να θυμηθούμε όλη του την ομιλία (πλην της γνωστής πλέον ατάκας περί…κομμένων χεριών):
«Μεγαλώσαμε σε αυτά τα χώματα. Η παιδική μας ηλικία σε αυτά τα χώματα πέρασε. Αναμνήσεις και βάσανα σε αυτά τα χώματα τα βιώσαμε. Αλλά η μητέρα Πατρίδα ήταν κάτι το διαφορετικό για εμάς. Το μεγάλο τουρκικό έθνος ήταν κάτι το ξεχωριστό για εμάς. Πάντοτε εκεί βρεθήκαμε, για να στήσουμε τα όνειρα μας και να θρέψουμε τις ελπίδες μας. Ο δημιουργός χάρισε σήμερα μια ξεχωριστή χαρά και στις δύο πλευρές… Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με πολλούς μας φίλους δημοσιογράφους που έχουν έρθει από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.Όσο κι αν εδώ έχουμε ένα χέρι, ένα σκέλος κομμένο, την οδύνη αυτού του σκέλους την κλείνουμε στην καρδιά μας. Για αυτό βρισκόμαστε εδώ μαζί σας. Μην ανησυχείτε καθόλου, χτες ήμασταν εδώ, σήμερα είμαστε εδώ και αύριο θα είμαστε πάλι μαζί σας. Όπου αυτό το έθνος έχει κάποια παρουσία, όπου έχει ένα ιστορικό παρελθόν, θα βρισκόμαστε και εμείς εκεί. Μακάρι να συνεχίζουμε την πορεία μας με ενότητα, ομοψυχία και εμπιστοσύνη. Εάν σήμερα βρισκόμαστε στην Ραγάδα και επιθυμούμε και αύριο να βρισκόμαστε, τότε χρειάζεται να στηρίξετε δύο χαρακτηριστικά σας. Πρώτον είμαστε μέλη του τουρκικού έθνους. Δεύτερον είμαστε μουσουλμάνοι και μέλη της Ισλαμικής Κοινότητας. Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι…».
Όπως βλέπουμε λοιπόν ξεκάθαρα από τις δηλώσεις αυτές (που τις μετέφρασε το tourkikanea.gr), δεν μιλάμε απλώς
για…άρωμα τουρκισμού και νεοθωμανισμού, αλλά για πραγματική νεοθωμανική μπόχα. Την οποία κάποιοι δίχως την παραμικρή σοβαρή σοβαρή όχληση συνεχίζουν να μας την πετάνε κατάμουτρα, λες και έχει πάψει ήδη η Θράκη να ανήκει στην ελληνική επικράτεια. Και ναι μεν είχαμε αυτή τη φορά τη γνωστή δήλωση Άκη Γεροντόπουλου,που φυσικά ήταν πολύ καλύτερη από το σύνηθες…τίποτα, όμως και πάλι σοβαρή επίσημη αντίδραση από πλευράς ελληνικής πολιτείας δεν τη λες (και ειδικά απέναντι σε τέτοια χυδαία πρόκληση από το γελοίο τουρκο-υπουργίδιο).
Έστω κι έτσι πάντως, είναι χαρακτηριστικό (και απολύτως ενδεικτικό και της πλήρους ασυδοσίας που έχουν πλέον καλομάθει να απολαμβάνουν όλοι αυτοί οι επίβουλοι της εδαφικής μας ακεραιότητας στη Θράκη) ότι ακόμη κι αυτή η – ουσιαστικά of the record – απάντηση του Έλληνα υφυπουργού ενόχλησε κάποιους τοπικούς τουρκολακέδες. Όπως π.χ. τον (αποτυχημένο ιχθυέμπορα, που τώρα παριστάνει – ελέω Προξενείου – τον εκδότη της μειονοτικής «Μπιρλίκ») Ιλχάν Ταχσίν, ο οποίος στο χθεσινό του φύλλο (7/8/2013) εξέφρασε την…έκπληξή του! Δεν του προκαλούν δηλαδή του εν λόγω τρισμέγιστου κολοσσού της τουρκο-δημοσιογραφίας έκπληξη οι αλυτρωτικές προκλήσεις των φασιστόμουτρων της Τουρκίας, αλλά το ότι βρέθηκε κάποιος Έλλην πολιτικός για να ψελλίσει έστω μία απάντηση. Τόσο καλά…
proxeneio-stop.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.