Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Η "Φωνή της Γερμανίας", πλέον, λέει ότι οι Γερμανοί αμφισβητούν τις ΑΠΕ... Κάποιος να το πει στην Ρ.Α.Ε. και στο Σ.τ.Ε.


http://www.dw.de/germans-grow-skeptical-over-shift-to-renewables/a-17013961
Μετά την Φουκουσίμα οι Γερμανοί πήραν ζεστά τις Α.Π.Ε. (δηλαδή από την ψήφιση του Νόμου E.E.G., το 1991, για τις ορδές των ηλιθίων, τις είχαν πάρει ζεστά, αλλά τις παραζέσταναν μετά τον Μάρτιο του 2011.
Και τα αποτελέσματα του 2012 απέδειξαν αυτό που ξέρει κάθε αρχαιοπτέρυξ από το 1977 και επανέλαβε η Ε.ΟΝ το 2005:  Οι ΑΠΕ δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, δεν μπορούν να συμβάλουν πάνω από μονοψήφια ποσοστά στην ηλεκτροδότηση, και όσο πιο πολλές μπαίνουν τόσο χειρότερο γίνεται το πρόβλημα, με εκθετικά αυξανόμενα κόστη. Ακριβαίνουν το ρεύμα, χωρίς να παράγουν σημαντικό ρεύμα, και όσο πιο πολλές μπαίνουν, τόσο ακριβότερο και τόσο μικρότερο το ποσοστό ηλεκτροπαραγωγής τους.

Τώρα, αφ' ενός οι καταναλωτές έχουν μπαϊλντίσει (βοηθάει ότι τα πολλά αιολικά και φ/β κάνουν ασύμφορο το ...αέριο), και ότι η Ε.ΟΝ χάνει λεφτά), και αφ' ετέρου άρχισαν φυσικοί να το λένε πιο ωμά: the change towards green energy was an absurd undertaking (η μεταστροφή προς την πράσινη ενέργεια είναι παραλογισμός -- πόσο καιρό το λέω;)
Και το πιο σημαντικό από όλα, το λέει και η DW.  Άντε... μπορεί να το πει και ο ξεφτιλισμένος Σκάϊ...
Νομίζω ότι οι σοβαροί εμπλεκόμενοι ήξεραν από την αρχή ότι οι ΑΠΕ και τα αιολικά είναι ατελέσφορη μούφα. Αλλά βγήκαν, βγαίνουν, και μαζεύονται ΠΟΛΛΑ λεφτά από την αύξηση στην τιμή του ρεύματος...  Το Δίκτυο Αιγαίου (που κάπως έγινε Πανελλήνια Επιτροπή κατά των Αιολικών), προς τιμήν του, το έχει πει από την πρώτη στιγμή. Ενεργειακά ασήμαντες, περιβαλλοντικά αμφιλεγόμενες ή βλαπτικές, οικονομικά χαμός...
30/1/13 Ηλεκτροπαραγωγή Γερμανίας, 2012 -- αύξηση λιγνίτη και κάρβουνου, τα φ/β υποκατέστησαν αέριο (το καλοκαίρι)
6/2/13  Οι ΑΠΕ αυξάνουν τις εκπομπές CO2 (και την αντίστοιχη κατανάλωση καυσίμων) ακόμα και με αέριο
20/2/13 1 τρις ευρώ θα κοστίσει η "ενεργειακή μεταστροφή" (η πάνω από ασήμαντη ηλεκτροδότηση από ΑΠΕ).
6/4/2013 Οι Γερμανικές "ΔΕΗ" (EΟΝ και RWE) δεν αντέχουν τις ΑΠΕ... Ενώ η δική μας;...
13/4/13 Η ατελέσφορη και πανάκριβη Πράσινη πολιτική της Μέρκελ ροκανίζει την επανεκλογή της
28/4/13 Οι ΑΠΕ δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή (και ο λιγνίτης συμφέρει)
archaeopteryxgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.