Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί ... Ρωσία!



Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδόνιας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο.
Η συγκεκριμένη είδηση, δεν είναι καινούργια.Έρχεται όμως να δέσει απόλυτα με την ανάρτηση  του attikanea (κλικ εδώ
Πόπη Σουφλή

 Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσεη την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την ... Ρωσία να επέμβει δυναμικά!


Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, είχε αποφασιστεί να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαϊου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Πληροφορίες εκκλησιαστικών κύκλων, αναφέρουν ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας αυτή φορά θα κάνει την απειλή πράξη και θα ανακηρύξει, περίπου, την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους!
Μάλιστα επειδή αναγνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να μην παίρνουν ούτε δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές δηλαδή οι ηγούμενοι θα συλλαμβάνονται ως  φοροφυγάδες και θα κατάσχεται η περιουσία τους!
Θεωρούν ότι πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που επιδιώκουν την … τουριστική αξιοποίηση του Αγίου Όρους.
Η Διπλή Ιερά Σύναξη στο τελεσίγραφο που θα δώσει αύριο ζητούν «Να σταματήσει αυτό το έγκλημα των αιώνων, που θα σημάνει το τέλος της Ορθοδοξίας, που έχει πνεύμονά της και ανάσα της  Άγιο Άθωνα, που σεβάστηκαν Αυτοκράτορες αλλά και Κατακτητές»!
Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούν ότι «Το Άγιον Όρος θα διακόψει κάθε σχέση με την "κατεχόμενη"» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ελλαδική Πολιτεία, θα κηρυχθεί σε διωγμό και θα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας και του νέου ηγέτη της Β.Πούτιν, στον οποίο πρόσφατα αρνήθηκε ευσχήμως να επισκεφθεί το Άγιο Όρος την Μεγάλη Εβδομάδα»!
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και κρίσιμα. Κάποιοι θέλουν κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι αυτής της χώρας και αν νομίζουν ότι είναι ώρα να ανοίξουμε «ιερό πόλεμο» με τους Αγιορείτες, κακή υπηρεσία προσφέρουν στη χώρα. Και η προειδοποίηση ότι «Θα ζητηθεί η βοήθεια της Ρωσίας» θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να προσπεραστεί χωρίς να θεωρηθεί ότι είναι σοβαρή.
Η ιδέα Δημιουργίας Ορθόδοξου Βατικανού από την μία και η έτερη ιδέα δημιουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρίκους, με το Άγιον Όρος στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου, είναι ζωντανή.
Και η Ορθοδοξία αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια πολιτικά όπλα του Β.Πούτιν την επόμενη δεκαετία.
Εκτός και αν αυτοί που επιμένουν στην πρακτική της φορολόγησης των Αγιορειτών, έχουν άλλα πράγματα στο νου τους…

Πηγή
attikanea.blogspot.gr

6 σχόλια:

  1. EIMAI XRISTIANOΣ ORUODOJOΣ MEXRI KOKALO ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑς ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΟΥΛΕΥΩ 18 ΩΡΕς ΤΟ 24ΩΡΟ ΚΑΙ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΩ. ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΙΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΥΡΗΞΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΘΟΣ ΠΑΥΛΟ,ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠ'ΟΛΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ Κ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!!!

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΑΓ .ΟΡΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΤΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΒΙΑΙΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΜΑ!ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΛ... ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ!ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Η ΡΩΣΙΑ;;;;;;;

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι χαζομάρες λέτε τωρα? Δεν εξετάζετε κατι πριν το δημοσιεύσετε?... το κειμενο ειναι γραμμένο στις 17 Αυγ. και αναφέρει ότι "Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, " δλδ στις 18 Αυγ καποιοι ονειρεύτηκαν οτι υπάρχει Διπλη συναξη όλων των Αντιπροσώπων και Ηγουμένων του Αγ. Ορους (σημ η Διπλή διαρκεί 2 μέρες) οπότε μεσα στην νηστεία της Παναγίας ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ KAI ΟΛΟΙ ΣΥΖΗΤΟΎΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΌΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... δλδ συγνώμη είστε σοβαροί? (το λιγότερο που μπορει να πει κανείς) Διπλή γίνεται εδώ και εκατοντάδες Χρόνια μετά την εορτή της Παναγίας και μετά των "Μυροφόρων" (εξ ου και το όνομα "Διπλή"= δυο φορές τον χρόνο) αλλά στην περίπτωσή μας αυτό γίνεται μετό Παλιό ημερολόγιο. Πράγμα που δεν εχει συμβεί ακόμη. Θα συμβέι σε καπου 10 μέρες απο σήμερα. Οπότε ηρεμήστε δεν θα χρειαστητε βιζα για το Αγιο Ορος για ακόμη 10 μερες, αλλά απλό διαμονητήριο! Το Αγιο Ορος ειναι και θα παραμέινει Ελληνικό και αν ακόμη η Ελλαδα εξαφανιστεί (Θεός φυλαξει) σαν κιβωτός της παραδόσεως του Εθνους μας, απο το Βυζάντιο έως σήμερα και έως οτου θελήσει η Παναγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν το ¨Αγιον Όρος επιθυμεί την Ανεξαρτησία του απο το Ελληνικό κράτος , αυτό είναι δικαίωμα επιλογής του.Και αυτό θα το επιλέξει για την φορολογία των ακινήτων που κατέχει ανα τον Ελλαδικό χώρο . Το Άγιο Όρος εισπράττει χρήματα απο ενοίκια ,
    ενώ το Ελληνικό δημόσιο θέλει (δικαίως) τους φόρους Του.
    Απόδωτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεό .
    Μην ξεχνάτε κάθε ευρό που κυκλοφορεί ένα ποσοστό % πρέπει να επιστρέφει ως φόρος στο Δημόσιο, εάν δεν γίνει αυτό δημιουργείται έλλειμμα στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος με αποτέλεσμα την αύξηση όλων των φόρων για να καλυφθεί το έλλειμμα και απώλεια εθνικού χρυσού προκειμένου να πάρουν νέο
    χρήμα για τις ανάγκες του κράτους , που σημάνει περισσότερη φτώχεια για όλους Μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.