Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ιταλία: Εξέγερση σε κέντρο κράτησης μετά από θάνατο μετανάστη. Αλλά εκεί δεν κάνουν εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας τους, ας έχουν βουλιάξει κάτι χιλιάδες ψυχές στην θάλασσα…

Ιταλία: Εξέγερση σε κέντρο κράτησης μετά από θάνατο μετανάστη

 



Την εξέγερση μεταναστών με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε ο θάνατος ενός αλλοδαπού στο κέντρο προσωρινής κράτησης του Ίζολα Κάπο Ριτσούτο της Καλαβρίας.
Ο μετανάστης καταγόταν από το Μαρόκο, ήταν 31 ετών κι έχασε την ζωή του υπό
άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν γενικώς ότι αισθάνθηκε «έντονη δυσφορία».


Ο μετανάστης απεβίωσε την 10η Αυγούστου, αλλά η είδηση δημοσιεύτηκε στον ιταλικό Τύπο σήμερα, με μερικά ακόμη στοιχεία: μετά τον θάνατο του Μαροκινού μετανάστη οι υπόλοιποι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο «κέντρο προσωρινής φιλοξενίας» το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη του Κρότωνα.
Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα ανέφερε ότι «το κέντρο του Ίζολα Κάπο Ριτσούτο έκλεισε για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν στους χώρους κράτησής του».
Η πρόσβαση των δημοσιογράφων στα κέντρα προσωρινής κράτησης, όπως σημειώνει ο Τύπος, παραμένει προβληματική καθώς οι αρχές συχνά επικαλούνται λόγους «δημόσιας τάξης» και αρνούνται να δίνουν άδεια για ρεπορτάζ ή καθυστερούν την χορήγησή της επί μήνες.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.