Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

“Εμφύλιος” στην Αίγυπτο… Με εισαγόμενα μαντρόσκυλα των τοκογλύφων…- Πυρά νεκροί αλλά και διαπραγματεύσεις

20130817-104400.jpg



Οπως ακριβώς ο “εμφύλιος” στην Συρία…
Οπως ακριβώς θέλουν και τον “εμφύλιο” στην Ελλάδα.


Οπου οι τοκογλυφοι ήθελαν να εισπράξουν, έβαλαν μπροστά τους
Ισλαμοφασίστες μπράβους. Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Συρία, Αίγυπτος. Μόνο η παλλαϊκή αντίσταση των γηγενών θα μπορέσει να τους τσακίσει.
Νίκη στον λαό της Αιγύπτου, νίκη στον λαό της Συρίας, νίκη της ανθρωπότητας απέναντι στους βαρβάρους του Βερολίνου, της ΝΥ, της Στέπας

olympia.gr

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Πυρά νεκροί αλλά και διαπραγματεύσεις



Άνδρες των ενόπλων δυνάμεων εισέβαλαν σήμερα το πρωί, χωρίς να προσφύγουν στη βία, στο τέμενος του Καΐρου όπου έχουν καταφύγει πολλοί υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια.
Το ιδιωτικό αιγυπτιακό κανάλι ONTV Live έδειξε εικόνες όπου διακρίνονται οι στρατιώτες να μπαίνουν στο τέμενος Αλ Φάτεχ, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το Αλ Τζαζίρα μετέδιδε στην ιστοσελίδα του εικόνες από το εσωτερικό του τεμένους. Οι στρατιώτες φαίνεται ότι διαπραγματεύονται με τους διαδηλωτές την αποχώρησή τους από το χώρο.
Διαπραγματεύσεις σε άλλο τέμενος
Οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι που έχουν καταφύγει σε ένα τέμενος στο κέντρο του Καΐρου φαίνεται ότι διαπραγματεύονται με τον στρατό την ασφαλή αποχώρησή τους από το χώρο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα αιγυπτιακά τηλεοπτικά κανάλια.
Μία διαδηλώτρια που βρίσκεται μέσα στο τέμενος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι οι υποστηρικτές του Μόρσι ζητούν να μην συλληφθούν, ούτε να δεχτούν επίθεση από τους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί, με εχθρικές διαθέσεις, έξω από το τέμενος.
Η αστυνομία είχε περικυκλώσει από το βράδυ της Παρασκευής το τέμενος Αλ Φάτεχ όπου είχαν ταμπουρωθεί περίπου χίλια άτομα, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός άλλου διαδηλωτή. Ο αριθμός αυτός πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Τις πρώτες ώρες της πολιορκίας ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι στη συνέχεια σταμάτησαν.
Η αστυνομία στο Κάιρο της Αιγύπτου, πολιόρκησε ισλαμιστές οπαδούς του Μοχάμεντ Μόρσι που είχαν καταφύγει σε ένα τζαμί, ανοίγοντας πυρ, το βράδυ της Παρασκευής, ανέφεραν πηγές στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
«Πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν στο τζαμί, καθώς έπεφταν πυκνά πυρά για περισσότερο από μία ώρα χωρίς διακοπή», ανέφερε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ελευθερίας, το πολιτικό σκέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από όπου προέρχεται και ο πρώην πρόεδρος Μόρσι.
Υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου, κατηγόρησαν την αστυνομία ότι άνοιξε πυρ κατά του τζαμιού, όπου οι διαδηλωτές είχαν στήσει ένα αυτοσχέδιο νεκροτομείο, όπου τοποθέτησαν τουλάχιστον 20 νεκρούς από τα αιματηρά επεισόδια της Παρασκευής.
Από την πλευρά της η αστυνομία ανέφερε, ότι τα μέλη της ανταπέδωσαν τα πυρά που προήλθαν από το εσωτερικό του τζαμιού. «Ένοπλα στοιχεία πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, από το εσωτερικό του τζαμιού », ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος των αρχών ασφάλειας, προς το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ. Η βία άφησε τουλάχιστον 83 νεκρούς σε όλη τη χώρα την Παρασκευή.
Σε εκατοντάδες συλλήψεις υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, προχώρησε η αιγυπτιακή αστυνομία, κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων της Παρασκευής, ανέφερε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Εσωτερικών στο Κάιρο
Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές 1.004 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. «Ο αριθμός των οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που συνελήφθησαν έφθασε τους 1004, συμπεριλαμβανομένων και των 558 στο Κάιρο», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του
Σύμφωνα με επίσημες πηγές αλλά και μάρτυρες κατά τα διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων της Παρασκευής σε όλη την Αίγυπτο σκοτώθηκαν περισσότερα από 80 άτομα.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.