Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Μέθοδοι τρομοκρατίας της MI6 για τον δημ/φο του Guardian που έχει χιλιάδες έγγραφα από τον Σνόουντεν



Σε επιχείρηση κατατρομοκράτησης του δημοσιογράφου του βρετανικού Guardian, Γκλεν Γκρίνγουολντ, στον οποίο ο Έντουαρντ Σνόουντεν έχει εμπιστευθεί δεκάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα της NSA, έχουν αποδυθεί οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, βάζοντας στο στόχαστρο τον… σύντροφό του.

Πρόκειται για τον 28χρονο Βραζιλιάνο, Ντέιβιντ Μιράντα, τον οποίο και σταμάτησαν στο αεροδρόμιο και τον ανέκριναν επί εννιά ώρες στο αεροδρόμιο Χίθροου, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Ερχόταν από ταξίδι στο Βερολίνο και πετούσε για την πατρίδα του και το Σάο Πάολο.
Αφού εξήντλησαν κάθε περιθώριο που δίνει ο νόμος, τον άφησαν ελεύθερο, αφού πρώτα κατέσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο και κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή που είχε μαζί του (φορητό υπολογιστή, φορητούς σκληρούς δίσκους, κάμερα, κ.λπ.). Στο Βερολίνο, ο Μιράντα είχε επισκεφθεί τη Λάουρα Πόιτρας, σκηνοθέτη που εργάζεται σε ταινία με θέμα τον Σνόουντεν, σε ένα ταξίδι για το οποίο τα έξοδα πλήρωσε η εφημερίδα Guardian.
Η αντίδραση του δημοσιογράφου αναμενόμενη. Μίλησε για απόπειρα αποστολής μηνύματος εκφοβισμού στην ελευθερία του Τύπου που δεν περιορίζεται μόνο στον βρετανικό, αλλά αφορά όλους τους δημοσιογράφους του κόσμου, αν και θα καταφέρουν το ακριβώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο. Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα, που ζητά μάλιστα διευκρινίσεις από τις βρετανικές αρχές. Και η βραζιλιάνικη κυβέρνηση όμως εξέφρασε την ενόχλησή της για το επεισόδιο.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.