Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Το νούμερο που φοβίζει: Στο 91% η συγκέντρωση των 4 ελληνικών τραπεζών

fototrapezes1378307785


Στο 91% έφθασε το μερίδιο αγοράς των 4 μεγαλύτερων τραπεζών στην Ελλάδα όταν στην Ευρώπη η μεγαλύτερη αντίστοιχη συγκέντρωση είναι μόλις στο 60% και είναι στην Πορτογαλία!  Το νούμερο αυτό για τις εγχώριες τράπεζες και τα αντίστοιχα στοιχεία για την Ευρώπη υπάρχουν στην παρουσίαση της Eurobank, που δόθηκε χθες (Τρίτη 3/9/2013) στους επενδυτές με αφορμή την ολοκλήρωση της συναλλαγής εξαγοράς του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton Bank (αποτελούν πλέον 100% θυγατρικές της Eurobank).
Δείχνει πολύ απλά ποιος θα καρπώνεται τους καρπούς αυτής της συγκέντρωσης ή ακόμα καλύτερα ποιος θα καρπωθεί τα υπερ-κέρδη όταν αναστραφεί η πτωτική πορεία της οικονομίας, ενδεχόμενο που μπορεί να συμβεί το 2014.
Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για διαμόρφωση ιδανικών συνθηκών εάν γυρίσει η οικονομία.
Τέτοιο νούμερο δεν υπάρχει πουθενά στις ανεπτυγμένες οικονομίες. Ταιριάζει μόνο με καταστάσεις που συναντώνται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.