Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ντάισελμπλουμ: Μνημόνιο στην Ελλάδα μέχρι όσο πάει


ntaisenmploum

Ρεαλιστικό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να δοθεί και τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Όπως είπε, οι συζητήσεις της τρόικα με την Ελλάδα για αυτή την αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθούν το Νοέμβριο (Άρα, θα περάσουμε ένα μήνα και πλέον με «σκληρές διαπραγματεύσεις»).

”Σε ότι αφορά την πιθανή ανάγκη για ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, είναι σαφές ότι παρά την πρόσφατη πρόοδο, τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα έχουν λυθεί τελείως μέχρι το 2014.Είναι ρεαλιστικό να εκτιμούμε ότι θα απαιτηθεί επιπλέον στήριξη πέρα από το τρέχον πρόγραμμα. Υπό αυτή την έννοια, το Eurogroup υπέδειξε σαφώς ότι δεσμεύεται να παράσχει επαρκή στήριξη στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος και πέρα αυτό μέχρις ότου η χώρα ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές. (Μα, ο κ. Στουρνάρας δεν είπε ότι θα βγούμε δοκιμαστική στις αγορές το δεύτερο μισό του 2014;)
Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, το Eurogroup ίσως εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να μειωθεί το χρέος της, ωστόσο οι συζητήσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν από τον Απρίλιο του 2014.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.