Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Περίμεναν τον Ομπάμα στο δείπνο!! Ζητούν να αφαιρεθεί το Νόμπελ από τον Ομπάμα οι Ρώσοι...



 
Ζητούν να αφαιρεθεί το Νόμπελ από τον Ομπάμα οι Ρώσοι...

05.09.13
Εκστρατεία για την αφαίρεση του Νόμπελ Ειρήνης από τον Μπαράκ Ομπάμα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Συρίας, θα ξεκινήσουν οι Ρώσοι Κομμουνιστές, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κρατικής Δούμας και αναπληρωτή πρόεδρο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) Ιβάν Μελνικόφ.

«Μου φαίνεται παράλογη η δήλωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι η κατάσταση στη Συρία είναι απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα οι ενέργειες των ΗΠΑ είναι η απειλή», παρατήρησε ο  Μελνικόφ.
«Πιστεύουμε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία για την αφαίρεση από τον Μπαράκ Ομπάμα του βραβείου Νόμπελ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Δούμας την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στη Αγία Πετρούπολη για τη Σύνοδο των G20 .
O Mπαράκ Ομπάμα είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης το 2009, για τις εκκλήσεις του να μειωθούν τα αποθέματα πυρηνικών όπλων και το έργο του υπέρ της προώθησης της συνεργασίας των λαών.
Πηγή:iefimerida.gr
Περίμεναν τον Ομπάμα στο δείπνο!!


05.09.13
Καμία κίνηση ενός προέδρου των ΗΠΑ δεν είναι τυχαία. Ακόμη και η ώρα προσέλευσης σε ένα δείπνο. Βέβαια, το ραντεβού στο οποίο άργησε ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν τυχαίο. Ηταν με τους υπόλοιπους ηγέτες του G20. Και το γεγονός ότι τους «έστησε» σίγουρα έχει τη σημασία του.
Μόνος και με μισή ώρα καθυστέρηση πήγε ο Μπαρακ Ομπάμα στο δείπνο των ηγετών του G20 ενώ οι υπόλοιποι είχαν φτάσει νωρίτερα και συνοδεύονταν από τον οικοδεσπότη Βλ. Πούτιν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε γύρω στις 20:50 (ώρα Ελλάδας), περίπου μισή ώρα μετά την άφιξη των υπόλοιπων καλεσμένων, στο μέγαρο Πέτερχοφ για το δείπνο με το οποίο θα κλείσει η πρώτη ημέρα των εργασιών της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι στην Αγία Πετρούπολη.
Με καθυστέρηση έφτασε και η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, αλλά λιγότερο από τον Αμερικανό ομόλογό της. Περπατώντας χαλαρά, χωρίς ίχνος βιασύνης, ο Ομπάμα σήκωσε το χέρι του και χαιρέτισε τις κάμερες που βρίσκονταν έξω από το Μέγαρο. Οι υπόλοιποι είχαν φτάσει μισή ώρα νωρίτερα και διασχίζοντας με τα πόδια ένα μεγάλο πάρκο ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε μία σύντομη συνομιλία με την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρσνερ, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε πιάσει κουβέντα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.
Νωρίτερα ο Πούτιν, ανατρέποντας το επίσημο πρόγραμμα, είχε ανακοινώσει ότι το δείπνο θα είναι αφιερωμένο στο θέμα της Συρίας το οποίο ούτως ή άλλως κυριαρχεί στις συζητήσεις, επισκιάζοντας όλα τα οικονομικά ζητήματα τα οποία κατά παράδοση απασχολούν τις συνόδους των οικονομικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.
Πηγή: newsit.gr , skai.gr .
geopolitics.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.