Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Σκόπια: Δημοσκόπηση για πρόταση σχετικά με το θέμα του ονόματος. Κατά της "Άνω δημοκρατίας της Μακεδονίας"

σκοπια 1


Δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1560 ερωτηθέντων στα Σκόπια σχετικά με την πρόταση του Μάθιου Νίμιτς για την μετονομασία των Σκοπίων σε «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Rating (θεωρείται από τις εγκυρότερες στα Σκόπια, όπου γενικά στο πεδίο των εταιρειών δημοσκοπήσεων καταγράφεται έλλειμμα αξιοπιστίας) για λογαριασμό του αντιπολιτευόμενου εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού Focus.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση της δημοσκόπησης: «Η τελευταία πρόταση του Μάθιου Νίμιτς για συμβιβασμό με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας είναι “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας’. Εάν με τον συμβιβασμό αυτό προστατεύεται η ‘μακεδονική” εθνική ταυτότητα, είναι για εσάς αποδεκτή λύση το όνομα “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας’;» το 53,6% απάντησε «όχι», ενώ το 37,5% απάντησε «ναι».
Μεταξύ των Σλάβων ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, το 64,8% απάντησε «όχι», ενώ το 29,3% απάντησε «ναι».
Μεταξύ των Αλβανών ερωτηθέντων της έρευνας, το 24,9% απάντησε «όχι», ενώ το 59,1% απάντησε «ναι».
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.