Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Πούτιν: Θα βοηθήσουμε την Συρία σε περίπτωση επίθεσης -Ομπάμα - Πούτιν σε πορεία σύγκρουσης για τη Συρία - "Συναντηθήκαμε και διαφωνήσαμε"- Αμερικανοί διπλωμάτες εγκαταλείπουν το Λίβανο με εντολή Στέητ Ντιπάρτμεντ - Έρχεται η επίθεση-Διάγγελμα Μπ. Ομπάμα στο αμερικανικό έθνος την Τρίτη-Απειλές κατά της οικογένειας Ομπάμα από Ιρανό για να μην επιτεθεί στη Συρία!


Πούτιν: Θα βοηθήσουμε την Συρία σε περίπτωση επίθεσης

«Αν θα βοηθήσουμε την Συρία σε περίπτωση επίθεσης; Ναι θα την βοηθήσουμε.
Και ήδη το κάνουμε με την αγορά όπλων, συνεργαζόμαστε στον τομέα της οικονομίας και ευελπιστούμε να συνεργαστούμε και σε ανθρωπιστικό επίπεδο λόγω που οι πολίτες της χώρας αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις» ήταν η απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της συνάντησης των G-20 ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι αντάρτες και όχι ο Άσαντ έριξαν τα χημικά στην Συρία.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS - http://www.geopolitics.com.gr/

Ομπάμα - Πούτιν σε πορεία σύγκρουσης για τη Συρία - "Συναντηθήκαμε και διαφωνήσαμε"


Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι συναντήθηκε με τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στην Αγία Πετρούπολη για να συζητήσουν για τη συριακή κρίση, άκουσαν ο ένας τον άλλον, όμως επέμειναν ο καθένας στις θέσεις του.
«Συναντηθήκαμε με τον αμερικανό πρόεδρο σήμερα», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση διήρκησε «20 με 30 λεπτά». «Καθένας επέμεινε στις θέσεις του», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν θεωρεί υπεύθυνους για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου τους αντιπάλους της συριακής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια πρόκληση ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Μέση Ανατολή θα βλάψει την παγκόσμια οικονομία και θα ανακόψει την ανάπτυξη.
Εξάλλου ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο Ομπάμα δεν ζήτησε την έκδοση του πρώην τεχνικού συμβούλου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, που έχει λάβει προσωρινό άσυλο στη Ρωσία.
Η έκδοση θα ήταν αδύνατη διότι ο Σνόουντεν «δεν έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα στο έδαφός μας», επεσήμανε ο Πούτιν.
onalert.gr


Αμερικανοί διπλωμάτες εγκαταλείπουν το Λίβανο με εντολή Στέητ Ντιπάρτμεντ - Έρχεται η επίθεση


Λίγα 24ωρα φαίνεται ότι απομένουν από την έναρξη της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τους διπλωμάτες του να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους , λόγω του στρατιωτικού χτυπήματος που ετοιμάζεται.
Το Στέητ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε οδηγία και προς τους αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Λίβανο.
Η ανησυχία για αντίποινα από την Χεζμπολάχ ειναι δεδομένη και γι΄ αυτό το Στέητ Ντιπάρτμεντ παίρνει τα μέτρα του.
Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι από την 9η Σεπτεμβρίου και μετά η αμερικανική επίθεση μπορεί να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή.
onalert.gr

Ιρανικά αντίποινα για τη Συρία φοβούνται αμερικανοί αξιωματούχοι


Το Ιράν φέρεται να έχει «καθοδηγήσει» ομάδες ενόπλων στο Ιράκ να προχωρήσουν σε επίθεση σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε πλήγμα στη Συρία, σύμφωνα με αναφορές αμερικανών αξιωματούχων.
Τις αναφορές επικαλείται η Wall Street Journal. Σύμφωνα με αυτές, οι ΗΠΑ υπέκλεψαν μήνυμα ιρανού αξιωματούχου προς ένοπλες οργανώσεις στο Ιράκ, στο οποίο ζητώντας τους να επιτεθούν σε στόχους αμερικανικών συμφερόντων στη Βαγδάτη σε περίπτωση που η κυβέρνηση Ομπάμα εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση στη Συρία.
Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη ήταν ένας πιθανός στόχος, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που διατήρησαν την ανωνυμία τους και τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα.
Επιπλέον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε προειδοποίηση Πέμπτη προς τους αμερικανούς πολίτες καλώντας τους να αποφύγουν να ταξιδέψουν στο Ιράκ εκτός αν είναι «απολύτως απαραίτητο».
Η εφημερίδα έγραψε ότι το ιρανικό μήνυμα υπεκλάπη τις τελευταίες ημέρες και εστάλη από τον επικεφαλής της Δύναμης Αλ Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μήνυμα εστάλη σε σιιτικές ένοπλες οργανώσεις στο Ιράκ τις οποίες υποστηρίζει η Τεχεράνη.
Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το μήνυμα καλεί τις σιιτικές οργανώσεις να είναι προετοιμασμένες να απαντήσουν σθεναρά στην όποια αμερικανική επίθεση στη Συρία.
«Οι μετακινήσεις εντός του Ιράκ παραμένουν επικίνδυνες δεδομένης της κατάστασης στον τομέα ασφαλείας» αναφέρει η προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι αρκετές ένοπλες οργανώσεις, περιλαμβανομένου ενός παρακλαδιού της αλ Κάιντα, παραμένουν ενεργές και ότι «η τρομοκρατική δράση συνεχίζει να υφίσταται και φανατικοί εξακολουθούν τα βίαια επεισόδια σε πολλές περιοχές της χώρας με πρωτοφανή σφοδρότητα από το 2008».
Η ικανότητα της πρεσβείας, προσέθεσε το υπουργείο, να αντεπεξέλθει σε καταστάσεις«στις οποίες αμερικανοί πολίτες αντιμετωπίζουν δυσκολία, περιλαμβανομένων συλλήψεων, είναι υπερβολικά περιορισμένη». Τόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και η CIA, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
tovima.gr


Απειλές κατά της οικογένειας Ομπάμα από Ιρανό για να μην επιτεθεί στη Συρία!


«Αν επιτεθείς στη Συρία, θα βιάσουμε και θα σκοτώσουμε μια από τις κόρες του». Την ανατριχιαστική απειλή κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και της οικογένειάς του εκτόξευσε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Daily Caller, ο Ιρανός Αλιρέζα Φοργκάνι, πρώην κυβερνήτης της νότιας επαρχίας Κις.
«Ελπίζω ο Ομπάμα να είναι τόσο αγύριστο κεφάλι και να επιτεθεί στη Συρία και μετά θα δούμε... τις απώλειες των αμερικανικών συμφερόντων (μέσω τρομοκρατικών επιθέσεων). Μέσα σε 21 ώρες (από την επίθεση στη Συρία), ένα μέλος από την οικογένεια κάθε Αμερικανού υπουργού, πρέσβη και στρατιωτικού σε όλο τον κόσμο θα απαχθεί. Και μετά, 18 ώρες αργότερα, τα βίντεο με τον αποκεφαλισμό τους θα διαδοθούν σε όλο τον κόσμο», απείλησε ο Ιρανός αξιωματούχος!
Οι απειλές κατά της οικογένειας του Μπαράκ Ομπάμα έρχονται λίγες μέρες πριν από την ψηφοφορία στο Κογκρέσο για το αν θα δοθεί στον Αμερικανό πρόεδρο το «πράσινο φως» για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Μια επέμβαση που δε θα γίνει με χερσαίες δυνάμεις αλλά με αεροπορικά πλήγματα και θα έχει διάρκεια από 60 έως 90 μέρες.
Όλα αυτά ενώ στην Αγία Πετρούπολη, στη Σύνοδο Κορυφής της G20, οι ηγέτες των πιο ισχυρών (οικονομικά) κρατών του κόσμου επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου "ξεκατίνιασμα", με τον εκπρόσωπο του Πούτιν να διερωτάται "τι είναι η Βρετανία, ένα μικρό νησί", τον Βρετανό πρωθυπουργό να απαντά "αυτή που σας έσωσαν από τον φασισμό και τη δουλεία" και τον Μπαράκ Ομπάμα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μην ανταλάσσουν ούτε
onalert.gr

Διάγγελμα Μπ. Ομπάμα στο αμερικανικό έθνος την Τρίτη
YURI KOCHETKOV



Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι περισσότεροι ηγέτες που πήραν μέρος στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) συμφωνούν ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να απευθυνθεί στο αμερικανικό έθνος για το θέμα της Συρίας από τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.
«Εκλέχθηκα για να τερματίσω τους πολέμους, όχι για να τους αρχίσω», όμως ο κόσμος δεν μπορεί να «παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια» μετά την επίθεση της 21ης Αυγούστου, σημείωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου της G20.
Ο Ομπάμα παραδέχθηκε ότι θα είναι «δύσκολο» να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας και πρόσθεσε ότι κατανοεί τις επιφυλάξεις των Αμερικανών «που βρίσκονται σε πόλεμο εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια». Παρόλα αυτά αρνήθηκε να εικάσει αν οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε ένα πλήγμα στη Συρία, στην περίπτωση που το Κογκρέσο καταψηφίσει την σχετική πρόταση που έχει υποβάλει ο ίδιος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.