Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ενω στην Ελλάδα τα ΜΜΕ ασχολούνται με την τρόικα και τη Χρυσή Αυγή, στις ΗΠΑ γίνεται “πάρτυ” με το Κυπριακό!

20130924-210359.jpg


Στις ΗΠΑ χτυπά η καρδιά των συνομιλιών για το Κυπριακό, με τη φημολογία να εντείνεται ώρα με την ώρα για το παρασκήνιο.
Ο Ανα(ν)στασιάδης ζήτησε σήμερα να υπάρχει πλήρης προετοιμασία για να βρεθεί άμεσα λύση, απέστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, ζητώντας από τον Μπαν Κι Μουν να υπάρξει εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις.
Ορίζει επίσης το γενικό πλαίσιο που πρέπει να ισχύει, δηλαδή διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως προνοείται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
Ο κύπριος πρόεδρος επαναλαμβάνει την πρότασή του για επιστροφή της Αμμοχώστου υπό ευρωπαϊκή εποπτεία, με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο των τουρκοκυπρίων από το λιμάνι της κατεχόμενης πόλης και το άνοιγμα κεφαλαίων της τουρκικής ενταξιακής πορείας.
Χθες, ο Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Νταβούτογλου. Από αυτή τη συνάντηση υπήρξε και μια πληροφορία ότι συζητήθηκε να υπάρξει τετραμερής διάσκεψη, κάτι που σήμερα διέψευσε ο Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε καμία αναφορά σε τετραμερή διάσκεψη ή οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή της Ελλάδας σε συναντήσεις μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη συμφωνία για εκατέρωθεν συναντήσεις με τους διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής μειονότητας, ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να δεχτεί συνάντηση με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, για να διευκολυνθεί η συνάντηση του ελληνοκυπριακού διαπραγματευτή με την τουρκική κυβέρνηση, διαψεύδοντας τα περί τετραμερούς διάσκεψης.
Σήμερα είχε σύντομη συνομιλία και με τον Μπάρακ Ομπάμα.
olympia.gr

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.