Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ο πρώτος «νικητής» της συριακής κρίσης (ΒΙΝΤΕΟ)



Και ενώ οι δυνάμεις που επιθυμούσαν την εκδήλωση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία αμφιταλαντεύονται αφού η συγκεκριμένη επιλογή κάθε άλλο παρά χαίρει υποστήριξης από την κοινή γνώμη, η συριακή κρίση ήδη καταγράφει τον πρώτο «νικητή».

Η αμερικανική εταιρία Raytheon, κατασκευάστρια του περιβόητου βλήματος πλεύσης (cruise) Tomahawk που θα «πρωταγωνιστήσει» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, εάν τελικά αποφασιστούν, είδε τη μετοχή της στο χρηματιστήριο να καταγράφει άνοδο (από 71 δολάρια πριν μερικές εβδομάδες σε περισσότερο από 75 δολάρια προχθές το απόγευμα) η οποία μάλιστα, σύμφωνα με αναλυτές, θα συνεχιστεί υπό προϋποθέσεις (να προχωρήσεουν στο πλήγμα) για κάποιο χρονικό διάστημα.
Τι ώθησε τι μετοχή της Raytheon σε άνοδο η οποία μάλιστα φθάνοντας στην τιμή των 77,93 δολαρίων κατέγραψε υψηλό για διάστημα 52 εβδομάδων (άνοδος άνω του 40%); Μα η περιβόητη «κόκκινη γραμμή» που έθεσε ο Ομπάμα στη χρήση χημικών όπλων και η επίσης δηλωμένη αντίθεση του στην ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων γεγονός που αφήνει ως μόνη επιλογή στρατιωτικής επέμβασης τα πλήγματα ακριβείας από απόσταση.
Είναι αυτονόητο ότι σε τέτοια περίπτωση η απομείωση των αμερικανικών αποθεμάτων προφανώς θα οδηγήσει το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ στην τοποθέτηση νέων παραγγελιώνκαι κατά συνέπεια την προοπτική κερδών για τους επενδυτές.
 
defence-point.gr

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.