Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο Ομπάμα περιλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο στον αντι-συριακό συνασπισμό, εναντίον της θέλησης του Βρετανικού Κοινοβουλίου»




Σεπτέμβριος 7, 2013.


Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια κοινή δήλωση, η οποία αναφέρει  «τους  ηγέτες και τους εκπροσώπους των χωρών που τάχθηκαν, υπέρ της στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας».


Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ρέγκνουμ, το έγγραφο περιλαμβάνει έντεκα χώρες από την G20 (σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη), οι οποίες κατηγορούν για τη χρήση χημικών όπλων την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.



Το κείμενο της δήλωσης υπογράφεται από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, τη Σαουδική Αραβία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το βρετανικό κοινοβούλιο αρνήθηκε να εγκρίνει μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας.





Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου στο Στρέλνα, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της G20, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στις χώρες που υποστηρίζουν την στρατιωτική επέμβαση στη χώρα αυτή:


«Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία, ο Καναδάς, η Σαουδική Αραβία, η Γαλλία», είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε: «ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον  είναι υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης, αλλά το κοινοβούλιο της χώρας αυτής, όπως γνωρίζουμε, πλειοψήφησε κατά μιας τέτοιας απόφασης».


Ο Πούτιν είχε επίσης έναν κατάλογο με τους αντιπάλους της στρατιωτικής επέμβασης στο κράτος της Συρίας –  η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ιταλία, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και ο Πάπας.


Ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε ότι οι λαοί των χωρών αυτών, ακόμη και αν οι αρχηγοί  των κρατών έχουν καθοριστεί για εισβολή στη Συρία, αντιτίθενται σε στρατιωτική δράση, σημειώνει το δημοσίευμα του Ρέγκνουμ.


Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.