Σελίδες

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ισλαμοφασίστες Συρίας: «Ο εχθρός του εχθρού μας δεν είναι κατ’ ανάγκη φίλος μας». Ακούς Ομπάμα;


Ισλαμοφασίστες  Συρίας: «Ο εχθρός του εχθρού μας δεν είναι κατ’ ανάγκη φίλος μας». 


Σεπτέμβριος 9, 2013.


«Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποσχέθηκε ότι θα επιτεθεί στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, μερικές χιλιάδες τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία, ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν», σημειώνει η βρετανική εφημερίδαThe Guardian.



Από τότε, άρχισαν να κρύβουν τα όπλα τους και εκκένωσαν τα στρατόπεδά τους, σταθμεύοντας τα αυτοκίνητά τους σε αχυρώνες ζώων και άρχισαν να εξαπλώνονται σε μεμονωμένα αγροκτήματα, παλιά εργοστάσια και σε χωριά όπου δεν χαιρετίστηκαν με ενθουσιασμό.


«Έχουμε μάθει από το μάθημα του Ιράκ. Το Ιράκ μας έκανε όλους καλούς μαχητές», δήλωσε ο Αμπού Ισμαήλ, αρχηγός της κύριας ομάδας Τζιχάντ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, γνωστής ως «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας».


Ενώ, όμως, η πλειοψηφία των συριακών ανταρτών καλωσορίζουν με ενθουσιασμό τη συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή των αμερικανικών επιθέσεων κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, βλέποντάς την ως μια καλή ευκαιρία για να σπάσει το αδιέξοδο του πολέμου, οι Τζιχαντιστικές Ομάδες βλέπουν την κατάσταση με πολύ διαφορετικό πρίσμα, αφού λένε ότι «Ο Εχθρός του Εχθρού μας δεν είναι κατ’ ανάγκη φίλος μας», όπως σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους επικαλούμενο το βρετανικό δημοσίευμα.


 Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ > "Εάν τα αεροπλάνα τους εισβάλουν στον εναέριο χώρο μας, θα συναντήσουν την κόλαση του πυρός"
Η βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρεται σε Σύριο αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας που υπηρετεί σε αεροπορική βάση κοντά στη Δαμασκό, ο οποίος δήλωσε ότι το καθεστώς ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ως αντεπίθεση στους Αμερικανούς, πιλότους- αυτοκτονίας (καμικάζι).
Ο αξιωματικός είπε:
«Απέναντι σε κάθε πύραυλο που εκτοξεύεται από τους Αμερικάνους ή τους Βρετανούς εμείς θα ρίχνουμε τρεις ή τέσσερις. Εάν τα αεροπλάνα τους εισβάλουν στον εναέριο χώρο μας, θα συναντήσουν την κόλαση του πυρός. Αν δεν μπορέσουμε να τα ρίξουμε θα πέφτουμε επάνω τους και θα ανατινάζονται στον αέρα».
Ο αξιωματικός συνέχισε:
«Στις τάξεις μας υπάρχουν 8.000 στρατιώτες έτοιμοι να θυσιαστούν για να σταματήσει η επιθετικότητα των Αμερικανών και των Βρετανών και είμαστε έτοιμοι να εμβολίσουμε αμερικανικό αεροπλανοφόρο προκειμένου να σταματήσει η επίθεση στη χώρα μου».
Ο αξιωματικός αναφέρθηκε στην ηρωϊκή διάθεση του συριακού στρατού:
« Είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε. Μόνο ο Αλλάχ μπορεί να πάρει την ψυχή μας, ούτε οι ΗΠΑ ούτε οι Βρετανοί. Βρισκόμαστε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν οι πύραυλοί μας από μια αεροπορική επιδρομή. Γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί θα χτυπήσουν συγκεκριμένους στόχους. Ως εκ τούτου, οι περισσότερες στρατιωτικές μονάδες έχουν μετακινηθεί».


greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.