Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ειδήσεις που «ξεφεύγουν» στα ΜΜΕ λόγω της Χρυσής Αυγής


MME
 
Τις τελευταίες ημέρες τα μέσα ενημέρωσης (κυρίως τα τηλεοπτικά) έχουν ως μόνο θέμα συζήτησης τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής. Μέσα στον καταιγισμό των ειδήσεων, όπως μεταδίδονται συνεχώς, «χάνονται» ορισμένα θέματα που σίγουρα θα τα βρούμε μπροστά μας είτε εντός των ελληνικών συνόρων είτε εκτός αυτών.

Ξεκινώντας από το διεθνές περιβάλλον, το αδιέξοδο για το χρέος των ΗΠΑ φαίνεται ότι – έστω και την τελευταία στιγμή – θα ..βρει το δρόμο του. Στη Γερμανία την ερχόμενη Παρασκευή θα δούμε αν θα υποχωρήσει η Μέρκελ και θα παραδώσει σε άλλα χέρια το καίριο Υπουργείο Οικονομικών του Σόιμπλε. Στην Ιταλία, οι παραιτήσεις των 5 Υπουργών του Μπερλουσκόνι έφεραν τα «πάνω – κάτω», με τον Λέτα να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης.
Αυτά συμβαίνουν στο διεθνές περιβάλλον, γεγονότα που μας απασχολούν έμμεσα.
Στην εγχώρια ειδησεογραφία όμως, δεν υπάρχουν οι παλαιότερες αναλύσεις επί αναλύσεων για το αν η τρόικα μας πιέζει, γκρινιάζει, βγάζει «κίτρινες» ή «κόκκινες» κάρτες, αστερίσκους κτλ (τα δημοσιογραφικά κλισέ) ή ζητά και νέα μέτρα..
Ήδη, το προσχέδιο του προϋπολογισμού για τα 2014 βγάζει και νέα μέτρα. Για το 2013 υπάρχει «τρύπα» στον προϋπολογισμό. Για το επόμενο έτος επίσης. Για τη διετία 2015-16, υπάρχουν (από το Φεβρουάριο του 2012) αδιευκρίνιστα μέτρα…
Τελικά, όπως φαίνεται το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα είναι 500 εκατ. ευρώ, αλλά 100 εκατ. που σημαίνει ότι η παροχολογία για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και των σωμάτων ασφαλείας, μάλλον παίρνει παράταση για το μέλλον… Τι να στηρίξεις με το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος, που μεταφράζεται σε 70 εκατ. ευρώ ;
Ακόμα και για το πρωτογενές αποτέλεσμα του 2014 υπάρχει διαφορά έναντι του στόχου.
Όλα αυτά, και πολλά περισσότερα λοιπόν, «χάνονται» από τις αναλύσεις των τηλεπαραθύρων.
Και κάτι ακόμα. Η μόνη ενημέρωση που είχε η Ελλάδα για το τι γίνεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ για το Κυπριακό, ήρθε από μια «κουτσή» ενημέρωση που έκανε σήμερα από το ΥΠΕΞ ο Ευ. Βενιζέλος, γιατί και αυτός προτίμησε να αναφερθεί στη Χρυσή Αυγή και τους δημοσιονομικούς στόχους.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.