Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΑ : "Θα χτυπήσουμε τη Τουρκία αν δεχτούμε επίθεση" -Αγνοεί ο Ερντογάν τις απειλές-"Η Συρία δεν θα υποκύψει ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος"


ΣΥΡΙΑ : "Θα χτυπήσουμε τη Τουρκία αν δεχτούμε επίθεση"

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η Δαμασκός απειλεί την Άγκυρα με αντίποινα σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση τονίζοντας πως η Συρία δεν θα επιτεθεί μόνο στο Ισραήλ όπως περιμένουν όλοι αλλά στόχοι μπορούν να είναι η Τουρκία και η Ιορδανία.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Αλ Μικτάντ δήλωσε πως « σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας η Ιορδανία και η Τουρκία θα πρέπει να σκεφτούν δυο φορές τη συμμετοχή τους καθώς όταν ξεκινά μια επίθεση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το το μπορεί να συμβεί. Πιστεύουμε πως σε περίπτωση που γίνει μια επιχείρηση εναντίον της Συρίας τότε θα μπορεί να προκληθεί χάος σε όλη την περιοχή ακόμη και πέρα από την περιοχή αυτή».

Ο Μικτάντ τόνισε πως η Ρωσία βοηθά τη Συρία και στέλνει όπλα για να ενισχύσει την άμυνα της.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και τόνισε πως «η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο» και τόνισε πως η Άγκυρα θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συμμαχία που θα πραγματοποιήσει επιχείρηση εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ. Ο τούρκος πρωθυπουργός αναχώρησε από την Τουρκία και θα επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη για να συμμετάσχει στη σύνοδο των χωρών των G-20 και αναμένεται να έχει σύντομες συναντήσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Μπαράκ Ομπάμα.
onalert.gr

Αγνοεί ο Ερντογάν τις απειλές του Σύρου ΥΠΕΞ για επίθεση στην Άγκυρα




04.09.2013

«Εχουμε δηλώσει ότι είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε κάθε είδος συνασπισμού και θεωρούμε ότι θα πρόκειται για συνασπισμό προθύμων», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν από την αναχώρησή του σήμερα για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στην Αγία Πετρούπολη, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του Σύρου υπουργού εξωτερικών, Faisal Mekdad που μόλις χθες μέσω της Αμερικανικής THE WALL STREETJOURNAL κάλεσε τις γειτονικές χώρες Τουρκία και Ιορδανία να μη συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού κατά της Συρίας. Μάλιστα προειδοποίησε πως η Δαμασκός θα αντεπιτεθεί όχι μόνο κατά του Ισραήλ, αλλά και κατά της Άγκυρας και του Αμμάν, εάν πάρουν μέρος στην επέμβαση κατά της Συρίας.


GEOPOLITICS & DAILY NEWS - http://www.geopolitics.com.gr/


SANA HANDOUT



"Η Συρία δεν θα υποκύψει ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος"
Το συριακό καθεστώς δεν θα υποκύψει στις απειλές της Δύσης, "ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος" δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φάισαλ Μόκνταντ.
"Η συριακή κυβέρνηση δεν θα αλλάξει στάση ακόμη και αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Κανένας Σύρος δεν μπορεί να θυσιάσει την ανεξαρτησία της πατρίδας του" είπε ο Μόκνταντ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Σύρος αξιωματούχος τόνισε ότι η Δαμασκός θα κινητοποιήσει τους συμμάχους της απέναντι στον γαλλοαμερικανικό άξονα και πρόσθεσε ότι το καθεστώς έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο πλήγμα από τη Δύση. "Δεν πρόκειται να δώσουμε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει η Συρία (...) Η Συρία έλαβε όλα τα μέτρα για να απαντήσει σε μια τέτοια επίθεση" είπε.
"Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αυτή τη στιγμή κινητοποιούν τους συμμάχους τους ενόψει μιας επίθεσης εναντίον της Συρίας. Νομίζω ότι και η Συρία, από την πλευρά της, έχει το δικαίωμα να κινητοποιήσει τους δικούς της συμμάχους και αυτοί οι τελευταίοι θα της παράσχουν κάθε είδους υποστήριξη" συνέχισε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το θέμα αυτό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.