Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Στάση πληρωμών στην ΕΕ;


eu-commission-building2[2]

Η Κομισιόν ενδέχεται να φτάσει στο σημείο να κηρύξει στάση πληρωμών εάν το Ευρωκοινοβούλιο δεν εγκρίνει στην παρούσα Σύνοδο της Ολομέλειας του ένα ξεχωριστό “πακέτο” για την κάλυψη των 2,7 δις ευρώ που υπολείπονται στην Κομισιόν, για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων της.

Αυτό αναφέρει σε επείγουσα επιστολή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την οποία και διάβασε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος του σώματος Μάρτιν Σουλτς, αφήνοντας εμβρόντητους τους ευρωβουλευτές.
Ο Μπαρόζο δίνει ένα περιθώριο 20 ημερών μέχρι να κηρυχθεί στάση πληρωμών.
Οι εκπρόσωποι όλων των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου εξέφρασαν υπόνοιες ότι πρόκειται για τέχνασμα του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, προκειμένου να εγκριθούν “τμηματικά” οι συμπληρωματικοί προϋπολογισμοί της ΕΕ για το 2014, οι οποίοι δεν έχουν κατατεθεί ακόμη από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.
Ο Μάρτιν Σουλτς πρότεινε να διεξαχθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα και να αποφασισθεί από την Ολομέλεια να υπάρξει ψήφισμα έγκρισης την επόμενη Πέμπτη.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.