Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Η Κίνα απροκάλυπτα δηλώνει δημοσίως ότι θέλει να αντικαταστήσει το Αμερικάνικο δολάριο από παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα

20131012-184511.jpg

CHINA THE GREAT GAME CHANGER


Σάββατο, 12/10/2013 σήμερα και τις τελευταίες δυό-τρείς μέρες διαδραματίστηκαν πάρα πολύ σημαντικά γεγονότα που αλλάζουν και ορίζουν το νέο ρού των γεγονότων παγκοσμίως, που δέν είδαν για ακόμα μια φορά το φώς της δημοσιότητας από τα main stream media ούτε εδώ ούτε στην Αμερική. Είναι απίστευτο και όμως πραγματικό.
Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο, για αρκετό καιρό τώρα η Κίνα απροκάλυπτα δηλώνει δημοσίως ότι θέλει να αντικαταστήσει το Αμερικάνικο δολάριο από παγκόσμιο αποθεματικό
νόμισμα. Το έχει δηλώσει επανηλλημένα αλλά συγκεκριμένα πριν τρείς μέρες……ή μάλλον… σας παραθέτω δύο links παρακάτω για να τα διαβάσετε από μόνοι σας τα νέα.

Το ένα άρθρο παρουσιάζει όλα τα σχετικά γεγονότα που αφορούν το πώς η Κίνα κάνει ότι μπορεί για να νουθετήσει και να επιταχύνει την πτώση του δολαρίου και πώς δέν το θέλουν σαν παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα:http://abcnews.go.com/Business/story?id=7168919&page=1 και το δεύτερο άρθρο περιγράφει το πώς η People’s Bank of China (PBOC) και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα ήρθαν σε συμφωνία που αφορά currency swaps που θα οφελείσει την ρευστότητα και της Κίνας και της Ευρωζώνης και αποτελεί ακόμα ένα πολύ μεγάλο καρφί στο φέρετρο του Αμερικάνικου δολαρίου: http://www.neurope.eu/article/eu-signs-china-currency-agreement Παρακαλώ σε αυτό το σημείο να μήν παίρνετε τα δικά μου λόγια σαν δεδομένο, διαβάστε τα και μετά κάντε και την δικιά σας προσωπική έρευνα πάνω σε αυτά τα θέματα.
Σας πληροφορώ επίσης ότι η Κίνα έχει μεγάλο επενδυτικό συμφέρον στο να βλέπει την Ευρωζώνη να πετυχαίνει και μεγάλο επενδυτικό συμφέρον στο να βλέπει το Αμερικάνικο δολάριο να αποτυγχάνει. Θέλουν το δικό τους παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Γιατί; Λόγω της απόλυτης κακοδιαχείρησης του δολαρίου από όλους τους Αμερικάνικους κυβερνητικούς φορείς και από το Federal Reserve.
Η Κίνα γνωρίζει πολύ καλά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δέν είναι, επαναλαμβάνω δέν είναι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η Ευρωζώνη είναι κατά ΑΕΠ (GDP) παγκοσμίως. Όταν ακούτε τον Ομπάμα και άλλους Αμερικάνους κυβερνώντες να βγαίνουν στην τηλεόραση να λένε και να καυχιούντε δημοσίως ότι είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο, οι άνθρωποι ψεύδοντε. Η ΗΠΑ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο και η Κίνα τρίτη.
Τα πάντα είναι όμως μέρος του παιχνιδιού που λέγεται ΑΝΤΙΛΗΨΗ. Δέν παίζει τόσο ρόλο η πραγματικότητα, δέν παίζουν τόσο ρόλο τα γεγονότα, αυτό που παίζει κυρίαρχο ρόλο είναι η αντίληψη των ανθρώπων. Το πώς αντιλαμβάνεται ο κόσμος τα γεγονότα και την πραγματικότητα ειδικά μέσα σε ένα τέτοιο ψεύτικο παγκόσμιο περιβάλλον που τα πάντα χειραγωγούνται. Αυτό είναι το πιό σημαντικό και γενικότερα και ειδικότερα.
Το δεύτερο γεγονός που γνωρίζει πολύ καλά η Κίνα είναι ότι το μεγαλύτερο εξαγωγικό προιόν της ΗΠΑ είναι το χρέος. Το χρέος με την μορφή πληθωρισμού που εξαπλώνεται απανταχού και σε όλο τον κόσμο. Καθώς λοιπόν υπάρχουν αυξανόμενα φαινόμενα χωρών και εθνών από όλο τον κόσμο που ηθελημένα παρακάμπτουν και παραλείπουν το δολάριο από τις εμπορικές και οικονομικές τους συνδιαλλαγές, όλα καταλήγουν στην πιό απλή έννοια της αγοράς. Την έννοια της προσφοράς και της ζήτησης. Του supply and demand. Καταλήγει να είναι καθαρά θέμα προσφοράς και ζήτησης μεταξύ χωρών. Υπάρχουν ήδη πάρα πολλά δολάρια σε κυκλοφορία με πολύ μικρή ζήτηση. Σε συνδυασμό με την επιμονή του FED να εκτυπώνει και να ξαναεκτυπώνει ακατάπαυστα νέα δολάρια μέσα σε ένα περιβάλλον που δέν τα έχει ανάγκη, δημιουργεί λείαν επιεικώς παραμορφώσεις εκεί που διανέμονται, βρίσκονται ή χρησιμοποιούνται αυτά τα χαρτονομίσματα. Δηλαδή παντού.
Επομένως με όλο αυτό το χρέος και πληθωρισμό που εξάγει αδιάκοπα η Αμερική, με την ακατάπαυστη εκτύπωση του FED και την ολοένα αυξανόμενη απροθυμία των οικονομιών άλλων χωρών να συμβάλλονται με αυτό, καθιστά το χαρτονόμισμα του Αμερικάνικού δολαρίου εκ του περισσού περιττό. Έτσι το πλεονάζων αυτό χαρτονόμισμα αναγκαστικά θα επιστρέψει ξανά πίσω στην Αμερική με την μορφή χρέους και πληθωρισμού. Όπως ακριβώς εξήχθει και το FED το γνωρίζει αυτό, δέν είναι ούτε αδαείς ούτε βλάκες. Όταν λοιπόν αρχίζει να συμβαίνει αυτό μαζικά, θα προκαλέσει αναπόφευκτα στην Αμερική τον λεγόμενο υπερπληθωρισμό. Και όταν αρχίσει αυτή η τακτική, που ήδη έχει αρχίσει, να αποκτά παγκόσμια δυναμική η θα είναι ταχύτατη. Ο πληθωρισμός τότε θα αυξάνεται με γεωμέτρική και όχι αριθμητική πρόοδο, όπως κινείται τώρα. Θα είναι θέμα ημερών ή μερικών εβδομάδων, δέν θα είναι αργή καύση. Θα αποκτήσει τις ιδιότητες της τέλειας καύσης. Όπως π.χ. καίγεται ένα σπίρτο.
Επίσης να επισημάνω ότι η Κίνα δέν είναι φιλαράκια με την Αμερική. Δέν χρειάζεται η Κίνα την Αμερική για τις εξαγωγές της, την Ευρώπη χρειάζεται, η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Για αυτό θέλουν να βλέπουν την Ευρώπη να πετυχαίνει για να της πωλούν προιόντα. Στοιχηματίζουν αντίθετα στο Αμερικανικό δολάριο με διαφορετικούς τρόπους όπου το συναντήσουν. Είναι η πρώτη χώρα σε εξορύξη χρυσού με διαφορά. Είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού μακράν παγκοσμίως. Αγοράζουν σημειώνω το μέταλλο αυτό καθαυτό, το απτό και όχι τα ανόητα δικαιώματα χρυσού (papergold) που τώρα τελευταία βλέπουμε στα χρηματηστήρια να πέφτει. Που αυτή η κίνηση λειτουργεί ουσιαστικά και σαν ένα δώρο σε εσάς και εμένα. Γιατί; Γιατί βάζει ένα stop επιτέλους στην μεγάλη διαφορά αξίας μεταξύ πραγματικού μετάλλου με τα χρηματηστηριακά χάρτινα δικαιώματά του. Και πιστέψτε με η Κίνα εκμεταλλέυεται την διαφορά αυτή αυτή την στιγμή. Και δεν είναι μόνο η Κίνα φυσικά, η Ρωσία, η Ινδία, η Βραζιλία, η Deutsche Bank, Goldman Sacks, η Bank of England και τα μεγαλύτερα ιδρύματα του κόσμου αυτή την στιγμή αγοράζουν χρυσό μαζικά.
Εκτός βέβαια του Βen Bernanke που ναί μεν δήλωσε χαρακτηρηστικά αλλά το FED αγοράσει χρυσό όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Και ουσιαστικά στοιχηματίζει και το ίδιο αντίθετα του δολαρίου ή υπέρ της κατάρρευσης του από παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, ενώ ταυτόχρονα προσπαθέι να πείσει τον κόσμο ότι το δολάριο είναι πραγματικό χρήμα. Προσωπικά δέν πιστεύω τα χρηματηστήρια και την αξία που προβάλλουν για το χρυσό. Δέν έχουν επίτηδες καμία σχέση με την πραγματικότητα, η οποία καταφανέστατα αποδυκνείεται από τις κινήσεις και τις δικές τους και άλλων μεγάλων δυνάμεων.
Οπότε αυτό που λέω εγώ είναι, κάντε αυτό που κάνουν οι Κινέζοι, κάντε αυτό που κάνει η Ρωσία, κάντε αυτό που οι μεγάλες τράπεζες και οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κάνουν. Και αυτό είναι να απομακρυνθείτε από το δολάριο το ταχύτερο δυνατό και αγοράστε hard assets. Δέν είναι μόνο ο χρυσός, δέν γινόμαστε ξαφνικά χρυσοθήρες, γινόμαστε κάτοχοι χρυσού για να ξεπεράσουμε το ύφαλο καταρχήν, για πιθανό κέρδος το βλέπουμε μετά. Αγοράστε ακίνητα, φιλέτα στοχευμένα ακίνητα χωρίς να χαντακώνετε τον κάτοχο τους όπως θα κάνουν οι ξένοι. Τα ακίνητα και τον χρυσό δεν τα χτυπάνε ανηλεώς τυχαία. Τα ακίνητα δεν ονομάστηκαν τυχαία ακίνητα. Αγοράστε γή, καλλιεργήστε την και εάν δεν μπορείτε εσείς νοικιάστε την, για να παράξετε και να πληρωθείτε από αυτό. Αγοράστε τρόφιμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρύζι, καλαμπόκι, κακάο, παράξετε τα και εμπορευτείτε τα εσείς οι ίδιοι, βάλτε τα στην αποθήκη, στην δεξαμενή σας, το χρηματοκιβώτιο σας. Όλα αυτά που αναφέρω παίρνουν αξία παγκοσμίως, κάντε αυτό που κάνουν οι πλούσιοι. Και πολλά πολλά άλλα μπορούν να γίνουν αρκεί να ενημερωθούμε, να σταματήσουμε να παρακολουθούμε την main stream προπαγάνδα και να ξεσκαλώσει ο εγκέφαλος μας. Επισημαίνω επίσης εδώ ότι ούτε και το ευρώ θα είναι ασφαλές καταφύγιο για πολύ ακόμα. Το ευρώ είναι άμεσα συνδεδεμένο με το δολάριο.
Εν κατακλείδι ότι ακούτε να λένε δημοσίως τα στόματα διαφόρων τραπεζιτών δημοσίως και των κυβερνώντων όσο αναφορά οικονομικές τακτικές και κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσει ο κόσμος μέσω παρενέσεων και ανακοινώσεων κάντε το ακριβώς το εκ διαμέτρου αντίθετο. Όσο ακουλουθείται και τηρείτε τις παρενέσεις τους, τόσο ταχύτερα θα πτωχεύσετε προσωπικά.
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις δικές σας σκέψεις σας πάνω σε αυτό το θέμα.
Βασίλης Παπαδόπουλος.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.