Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο ΕΛ.Α.Σ συνεργάστηκε με τους Ναζί κατά την κατοχή! Έκανε προβοκάτσιες κατ' εντολήν των Γερμανών!


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
'Αριθ. 53
Προς τον Γενικό Γραμματέα Πόλης
Ύστερα από διαπραγματεύσεις με την Γερμανική Διοίκηση καταλήξαμε μαζί σε συμφωνίες πού, πρέπει στο μέλλον να τις εφαρμόσουμε, πιστά,γιατί αυτό επιβάλλουν τά κομματικά μας συμφέροντα. Σύμφωνα με αυτές κάθε σαμποτάζ ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μας ενάντια οπλιτών ή βαθμοφόρων τοϋ στρατού κατοχής θα γίνεται ύστερα άπό σχετικές υποδείξεις του Αρχηγού της Γκεστάπο.
Δώστε επομένως εντολή στις αχτίδες να πάψουν στο έξης οι ξεκάρφωτες ενέργειες. Οπλισμός μας εξασφαλίστηκε αρκετός.
Σάν υπεύθυνο για τη δουλειά αύτη ή Γερμανική Διοίκηση όρισε τον Ταγματάρχη Όττο του 2ου Γραφείου. Ακόμη, ανέλαβαν υποχρεώσεις να μας ειδοποιούν δια τα μπλόκα και τις συλλήψεις, ώστε κανείς να μην ύπάρχη κίνδυνος για τα μέλη της Οργανώσεως μας.
Παράλληλη υποχρέωση αναλάβαμε κι εμείς για την περίπτωση της αποχώρησης τους άπό την Ελλάδα. Κανένας δεν πρέπει νά ένοχληθή.
Αθήναι: 13-8-44
Γεώργ. Σιάντος Ό Γραμματέας
Υπογραφή δυσανάγνωστος.
το είδα

oimaskespeftoun.blogspot.gr

8 σχόλια:

  1. Μην γράφετε χαζομάρες:
    1. Ο Σιάντος ήταν γραμματέας της Κ.Ε. και όχι του Π.Γ.
    2. Ποτέ το ΚΚΕ δεν έγραφε στην καθαρεύουσα, πολύ περισσότερο ο Σιάντος.
    3. Ποτέ οι ανακοινώσεις δεν ήταν προσωπικές, ήταν αποφάσεις κομματικών οργάνων, χωρίς το όνομα του γραμματέα.
    4. Είναι σε πλήρη αντίθεση αυτό το κατασκευασμένο με photoshop έργο τέχνης με πλήθος αποφάσεων του ΚΚΕ και με την ίδια τη δράση του ΕΛΑΣ που χτύπαγε μέχρι τελικής πτώσης τους Γερμανούς και τους Γερμανοτσολιάδες.
    5. Είναι τόσο χοντροκομμένο το "γιατί αυτό επιβάλλουν τα κομματικά μας συμφέροντα" που ούτε ο Γεωργαλάς μπορεί να το υποστηρίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι εντελώς αστείο, ακόμα και το ότι αυτός που έφτιαξε ετούτη τη γελοιότητα δεν ξέρει καν πως ο τίτλος του ΚΚΕ δεν ήταν και δεν είναι Κ.Κ. Ελλάδος, αλλά Ελλάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ ΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΕΛΑΣΙΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΙΗΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΚΕΣΤΑΜΠΟ.ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΑΣ ΕΓΓΥΟΤΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΛΑΣΙΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΡΑΝΗ.ΤΟ ΕΑΜ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΄΄ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ΄΄ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΕΣΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΑΝ.ΣΤΟΝ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑ ΠΑΡΑ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιο υβριστικό σχόλιο από την κύρια ανάρτηση, δε γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά αυτό το ανέκδοτο για συνεργασία του ΕΛΑΣ με τους Ναζί πρέπει να σταματήσει. Έχουν δοθεί δεκάδες μάχες σε όλη την Ελλάδα ανάμεσα στον ΕΛΑΣ και τους Ιταλούς/Γερμανούς με πολλά θύματα κι απ' τις δυο πλευρές. Οι ναζί έφτιαξαν κι εξόπλισαν τα Τάγματα Ασφαλείας ακριβώς για να σπείρουν τη διχόνοια στους Έλληνες, να αναχαιτίσουν τον ΕΛΑΣ και να αποχωρήσουν αλώβητοι αυτοί. Οι χιλιάδες κομμουνιστές εκτελεσμένοι από τα κοινά μπλόκα Γερμανών και Γερμανοτσολιάδων Ελλήνων σε όλη την Ελλάδα κατά το '44 πώς μπορεί να συνδέονται με τη συνεργασία του ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς; Με δυο πλαστά έγγραφα που κυκλοφόρησαν οι ξεπουλημένοι στους Γερμανούς για να μειώσουν την αίγλη του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ δεν ξαναγράφεται η ιστορία. Γι' αυτό και κανείς δεξιός ιστορικός δεν ισχυρίζεται αυτά που λέτε από πάνω. Ούτε όσοι ιστορικοί μιλούν για βιαιότητες και ακρότητες του ΕΛΑΣ δεν λένε ότι υπήρξε συνεργασία ΕΛΑΣ-Γερμανών. Αντιθέτως τα γερμανικά αρχεία είναι πλήρη αναφορών για συνεργασία με τους "εθνικόφρονες". Διαβάστε κανά βιβλίο τεκμηριωμένο, με επιστημονικές πηγές και μη σχηματίζετε ιστορική άποψη από φήμες και ατεκμηρίωτες αναρτήσεις μπλογκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναιιιιιι !!!!!!! εχω ακουσει και τον ....πλευρη να το λεει.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει κάποιος να είναι πολύ χαζός για να πιστέψει οτι αυτή η χοντροκομμένη αηδεία είναι αυθεντικό κείμενο. Αλλά και πόσο βλάκας είνασι αυτός ο αγράμματος που το κατασκεύασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για την παραπάνω συμφωνία είχε μιλήσει και ο Γερμανός Ρόλαντ Χάμπε που συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις για την αναίμακτη αποχώρηση των Γερμανών απ΄την Αθήνα.
    Αυτό βέβαια δεν αρκεί για ν'αποδείξει την γνησιότητα του παραπάνω εγγράφου.
    Γενικότερα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα διάφορα "αποκαλυπτικά" έγγραφα εκείνης της εποχής, γιατί οι προβοκάτσιες και οι πλαστογραφίες ήταν πολύ συνηθισμένες.

    Πάντως, αυτοί που κραυγάζουν ότι δεν υπήρξαν ποτέ συμφωνίες μεταξύ ΕΛΑΣ-Γερμανών είναι άσχετοι.
    Οι ανακωχές που υπεγράφησαν μεταξύ ελασιτών και Γερμανών στην Ήπειρο τον Οκτώβριο του 1943 και στην Λακωνία τον Μάρτιο του 1944 δεν αμφισβητούνται ούτε από αριστερούς ιστορικούς.
    Σίγουρα, η σύναψη ανακωχής δεν σήμαινε άμεση συνεργασία.
    Ήταν όμως αντίθετη με τις διαταγές τόσο του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής (υπό τις διαταγές του οποίου ήταν οι τρεις αντιστασιακές οργανώσεις που είχαν υπογράψει το σύμφωνο των εθνικών ομάδων τον Ιούλιο του 1943) όσο και του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.