Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Με παραγραφή "καθαρίζει" ο Γ.Παπακωνσταντίνου!




Με παραγραφή λόγω παρέλευσης δύο κοινοβουλευτικών περιόδων από την διάπραξη του εγκλήματος απόκρυψης της λίστας Λαγκάρντ (το ίδιο έγκλημα είχε κάνει και ο Ε.Βενιζέλος, αλλά η τρόικα τον "καθάρισε" για να επιβιώσει η κυβέρνηση) γλιτώνει ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Παπακωνσταντίνου.

Έγκυροι νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας το αίτημα του Αρεοπαγίτη ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, με το οποίο ζητεί να προηγηθεί απάντηση για το αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα του πρώην υπουργού Οικονομικών των κυβερνήσεων Παπανδρέου, του Γ.Παπακωνσταντίνου, τονίζουν ότι έχει επέλθει η παραγραφή. 
"Δεν έχει σημασία αν η Βουλή που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου διήρκεσε μόνο μία ημέρα. Μετράει ως κοινοβουλευτική περίοδος"αναφέρουν στο defencenet.gr έγκριτοι νομικοί
.
Σύμφωνα με άρθρο 86 του Συντάγματος «εάν έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι χωρίς να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη επέρχεται αποσβεστική προθεσμία», γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι εξαλείφεται το αξιόποινο και η πολιτεία χάνει το δικαίωμά της να κινήσει οποιαδήποτε ποινική διαδικασία σε βάρος πρώην υπουργού.
Μετά την πάροδο σχεδόν τριών ετών μηνών από την στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα το ΣΔΟΕ ασχολείται με τις υποθέσεις φοροδιαφυγής ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ από πολλούς επιφανείς επιχειρηματίες που διέθεταν πολλά εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις στην Τράπεζα HSBC στην Γενεύη και τα οποία δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες των προηγούμενων ετών. 
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι εν λόγω επιχειρηματίες εκλήθησαν από το ΣΔΟΕ προς απολογία, εν τούτοις οι περισσότεροι από αυτούς δεν εμφανίστηκαν.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.