Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Άλωσαν το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Δεν είναι δυνατόν, ο λαός να αιμοδοτεί το Πανεπιστήμιο και αυτό να απεργάζεται την απαξίωση της κοινωνίας και την ελληνικότητά της



Διαχρονικά, το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης τονίζει εμφαντικά ότι το έθνος των Ελλήνων πάσχει σοβαρά από έλλειψη ηγετών, ανδρών που θα θέτουν το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα και με τόλμη, αποφασιστικότητα και διορατικότητα θα οδηγούν και να εμπνέουν τον κόσμο προς την Ελληνική και Ορθόδοξη Παιδεία.
Ήταν όμως και πάγια άποψή μας ότι τον πιο σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για επιβίωση της Κύπρου και της Ελλάδος παίζει ο λαός.
Λαός, είτε αποχαυνωμένος από πρόσκαιρη ευμάρεια, είτε καθησυχασμένος, είτε εξαθλιωμένος είτε απαξιωμένος και κυρίως λαός απομακρυσμένος από τις ρίζες και τον πολιτισμό του και τις αξίες της ιστορίας του, αποδεδειγμένα εκλέγει ηγέτες που είναι απόλυτα συμβατοί με τα πιο πάνω μειονεκτήματα και με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στον αφανισμό.
Όλα τα πιο πάνω, με αρνητικό πρόσημο, αποτρέπονται εάν η Παιδεία εξυπηρετεί τις ανάγκες του αγώνα για επιβίωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς οι Έλληνες, σχεδόν πάντα, παλεύαμε για την επιβίωση του Έθνους μας. Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης πιστεύει με πάθος και αποφασιστικότητα ότι η Παιδεία είναι αυτός ο θεσμός, που θα δώσει τα όπλα στον λαό, για να μπορέσει να σταθεί απέναντι στις προκλήσεις, τις απειλές και τις μεθοδεύσεις πολλών, που επιδιώκουν τον αφανισμό ή τον εξανδραποδισμό του ελληνικού έθνους.
Διάβρωση της Παιδείας
Πολύ σωστά σκέφτηκαν αυτοί που απεργάζονται το κακό μας -και ακολουθώντας πιστά τη γραμμή του Κίσσινγκερ- επένδυσαν στη διάβρωση της Παιδείας. Το πιο σημαντικό κρατικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλώθηκε ίσως και από της ιδρύσεώς του. Παίζει δε, δυστυχώς, πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια υποδούλωσης του λαού και καταβαράθρωσης του ελληνικού πολιτισμού μας.
Αναφερθήκαμε σε προηγούμενό μας άρθρο στον καθηγητή του Πανεπιστήμιου Κύπρου Καίσαρα Μαυράτσα. Θέλουμε να τονίσουμε ότι καμία προσωπική εμπάθεια δεν διατηρούμε κατά του κ. Μαυράτσα. Απλώς, στο πρόσωπό του αντανακλάται το σύνολο του συστήματος, που καθοδηγούμενο από έξωθεν παράγοντες, επιδιώκει την απαξίωση και την ενοχοποίηση του λαού μας. Πέραν κάποιων ολίγων περιπτώσεων καθηγητών, που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα πανεπιστημιακών δασκάλων, δυστυχώς η πλειοψηφία είναι της συνομοταξίας του Μαυράτσα.
Οι απόψεις που εκφράσαμε για το βιβλίο του Μαυράτσα «Η κοινωνία των χώρκατων», δυστυχώς επιβεβαιώνονται από καταγγελίες και πληροφόρηση που έχουμε μέσα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο κ. Μαυράτσας μεταφέρει την απαξιωτική του θέση για την κυπριακή κοινωνία στα μαθήματα που παραδίδει στους φοιτητές και καταχρώμενος της εξουσίας του ως διδάσκων, επιδιώκει να περάσει στο υποσυνείδητο των φοιτητών την αυτο-ενοχοποίηση.
Ο κ. Μαυράτσας είναι μέλος μιας άτυπης, αλλά οργανωμένης συνεργασίας αριθμού του διδακτικού προσωπικού, αλλά και προσωπικού της διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, με σαφείς νεοκυπριακές κατευθύνσεις, οι οποίοι στοχεύουν στην αποελληνοποίηση των νέων μας και στην έγχυση του δηλητηρίου του νεοκυπριωτισμού στις συνειδήσεις των φοιτητών. Οι λίγοι διδάσκοντες, που προσπαθούν να μεταφέρουν τις ιστορικές πραγματικότητες και που αγωνίζονται για να εμπεδώσουν οι φοιτητές την προσφορά του Ελληνισμού στην παγκόσμια ιστορία, απομονώνονται, καταπιέζονται και εξευτελίζονται από το κατεστημένο του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Να τονίσουμε ότι στο πλαίσιο της μεθόδευσης της ανθελληνικής πνευματικής συμμορίας του Πανεπιστημίου, περιλαμβάνεται και η προσπάθεια να αναβαθμιστεί η κυπριακή διάλεκτος σε γλώσσα. Τι εθνικό αίσχος και ντροπή;
Ισοπέδωση των πολιτισμών
Ο κ. Μαυράτσας, ο οποίος θεωρείται ως ηγετική μορφή αυτής της ομάδας, διατηρεί σχέσεις με ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού, τα οποία χρηματοδοτούν και προωθούν την ισοπέδωση των πολιτισμών, την παγκοσμιοποίηση και την υποδούλωση των πολιτών στον άκρατο καταναλωτισμό και τον υλισμό. Την υποδούλωση στις πολυεθνικές χωρίς πατρίδα και ηθικούς φραγμούς εταιρείες, και στις ομαδοποιημένες προσπάθειες του βρόμικου κεφαλαίου και των πολιτικών συνοδοιπόρων του.
Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης τονίζει ότι ο κ. Μαυράτσας αποτέλεσε την αφορμή, για να υποδείξουμε τους κινδύνους που προκαλούνται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η λεγόμενη αυτονομία του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος το καθιστά ανεξέλεγκτο και επικίνδυνο για τον λαό. Επιτέλους, πρέπει να διεξαχθεί έλεγχος και στα οικονομικά του Πανεπιστημίου από τη Βουλή. Δεν είναι δυνατόν, ο λαός να αιμοδοτεί το Πανεπιστήμιο και αυτό να απεργάζεται την απαξίωση της κοινωνίας και την ελληνικότητά της.
ΚΡΙΝΟΣ Ζ. ΜΑΚΡΙΔΗΣ
Πρόεδρος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης -(ΚΕΑ) Κύπρου
Η Σημερινή

aktines.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Τελικά όντως χρειάζεται να ακούγεται και το σύνθημα του Κολοκοτρώνη "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.