Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η Αίγυπτος αρνήθηκε συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ με τον Μοχάμεντ Μόρσι



Οκτώβριος 8, 2013.


Η Τουρκία ζήτησε από την Αίγυπτο να επιτρέψει  μια συνάντηση  του υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα ‘Ζαμάν’ επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση της Άγκυρας συμφώνησε να συναντηθεί με τη σημερινή κυβέρνηση της Αιγύπτου, μόνο με το ενδεχόμενο μια συνάντησης με τον Μόρσι.


Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει διακόψει όλες τις διπλωματικές σχέσεις με την Αίγυπτο, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στις 3 Ιουλίου.


Η αιγυπτιακή πλευρά χαιρέτισε την απόφαση για την επίσκεψη Νταβούτογλου, αλλά η Άγκυρα αρνήθηκε την πραγματοποίησή της, λόγω της άρνησης, της στρατιωτικής κυβένησης,  για  συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο, αναφέρει το δημοσίευμα.


Βαλκανικό Περισκόπιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.