Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΔΟΕ: Παίρνουν Βουλγάρικες πινακίδες από πολυτελή αυτοκίνητα….


ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

   — Αρχικό Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος – ΖΟΥΓΚΛΑ
   — Το… αδιαχώρητο επικρατεί στο πάρκινγκ του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς βρίσκονται παρκαρισμένα περισσότερα από 80 πολυτελή αυτοκίνητα.
— Όλα τα ακινητοποιημένα οχήματα στις εγκαταστάσεις του Σ.Δ.Ο.Ε. υπερβαίνουν τα 2.000 κυβικά και φέρουν βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας.
— Τα πολυτελή Ι.Χ. ακινητοποιήθηκαν προκειμένου να ελεγχθούν καθώς κάποιοι από τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και τα τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης, σύστηναν εικονικές εταιρείες στην Βουλγαρία, εμφανίζοντας με αυτό τον τρόπο το όχημα τους ως περιουσιακό στοιχείο της νεοσυσταθείσας επιχείρησής τους.

  — Απώλεια εσόδων για το Δημόσιο
— Ανώτατα στελέχη της Δίωξης εξήγησαν στο zougla.gr ότι: «Τις τελευταίας ημέρες έλαβε χώρα γιγαντιαία επιχείρηση της υπηρεσίας, η οποία σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία, σταματούσε τα οχήματα που έφεραν βουλγαρικές πινακίδες προκειμένου να ελεγχθεί που είναι δηλωμένα. Την περίοδο 25-28 Οκτωβρίου ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν στο πάρκινγκ του ΣΔΟΕ περίπου 80 πολυτελή αμάξια».
   — Όπως επεσήμαναν, η σύσταση εικονικής εταιρείας είναι εξαιρετικά εύκολη υπόθεση στη Βουλγαρία, καθώς απαιτείται ελάχιστη γραφειοκρατία και κοστίζει περίπου 300 ευρώ. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης τακτικής είναι το ελληνικό δημόσιο να χάνει ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια.
  — Ζητούν τους αριθμούς πλαισίου
— Στις 2 Οκτωβρίου του 2013, το Σ.Δ.Ο.Ε., με έγγραφο που απέστειλε στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε να του αποσταλούν τα στοιχεία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων 2.000 κυβικών και πάνω που έχουν καταθέσει πινακίδες και έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματά τους.
   — «Σκοπός είναι να διασταυρωθούν οι αριθμοί πλαισίων των οχημάτων με τα αυτοκίνητα τα οποία έχουμε ακινητοποιήσει και εν συνεχεία να ελέγξουμε τους ιδιοκτήτες τους. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να εντοπίσουμε αυτούς που αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους μέσω εικονικών εταιρειών» σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές.
   — Παράλληλα, οι «ράμπο» του ΥΠΟΙΚ βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλγαρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα πολυτελή αυτοκίνητα που κατέχουν οι «επιχειρηματίες της Βουλγαρίας», είναι το μοναδικό πραγματικό αντικείμενο της εταιρείας τους, ενώ θα γίνει έλεγχος με βάση τις προβλέψεις της τελωνειακής νομοθεσίας περί «συνήθους κατοικίας» του οδηγού του οχήματος.
  — ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Αν οποιοσδήποτε Έλληνας πάει μια βόλτα στη Βουλγαρία, μόλις περάσει τα «σύνορα» θα αντιληφθεί ότι όλες οι παραγωγικές και φασοντζήδικες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισαν στην Βόρεια ΕΛΛΑΔΑ, έχουν μετεγκατασταθεί στη Βουλγαρία. Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι από αυτούς, δεν χρειάζονται πλέον, ούτε μια αποθηκούλα να συντηρούν, έτσι για τα μάτια του κόσμου. Αν θέλουν γραφείο και τηλέφωνο επικοινωνίας, χρησιμοποιούν ΑΤΥΠΑ και ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ το σπίτι τους.
   — Όλοι αυτοί, επιχειρηματίες και «επιχειρηματίες» θα ήσαν εντελώς ηλίθιοι, αν δεν εκμεταλλεύονταν το Βουλγαρικό φορολογικό καθεστώς, για να αποκτήσουν και το ανάλογο αυτοκίνητο της επιδειξιομανίας τους. Μερικοί προτιμούν εναλλακτικά, τη μίσθωση πολυτελούς Βουλγάρικου αυτοκινήτου. Και έτσι τους συμφέρει, σε σχέση με τα εδώ ισχύοντα.
   — Το 98% των κατόχων πολυτελών αυτοκινήτων με Βουλγαρικές πινακίδες, κυκλοφορούν νόμιμα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ. Σίγουρα υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό 2% βλακών, οι οποίοι νομίζουν ότι όλα είναι απλά και εύκολα και στήνουν εικονική επιχείρηση με τη βοήθεια του «Βούλγαρου» εμπόρου αυτοκινήτων. Το ποσοστό αυτό των βλακών, δεν δικαιολογεί τον καθολικό εγκλωβισμό του ΣΔΟΕ.
— Τα παραπάνω είναι γνωστά και ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ την ηλιθιότητα του Ελληνικού ελεγκτικού μηχανισμού και τη πολιτική κουτοπονηριά του εγκάθετου πολιτικού απατεώνα Στουρνάρα, να εγκλωβίζουν τα όργανα του ΣΔΟΕ σε ελέγχους, που εκ προοιμίου γνωρίζουν, ότι δεν θα αποφέρει αύξηση εσόδων στα Ελληνικά κρατικά ταμεία, ενώ το δεσμευμένο προσωπικό του ΣΔΟΕ δεν θα ασχολείται με ελέγχους ουσίας των μεγαλοκαρχαριών και πραγματικών φοροφυγάδων.
— Βεβαίως και χάνουμε έσοδα, αλλά αυτό οφείλεται στην ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ μετεγκατάσταση των Ελληνικών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες, χωρίς οι πόρνες κυβερνήσεις μας να φροντίζουν να έχουν αντισταθμιστικά οφέλη, προς προστασία της εθνικής μας οικονομίας. Είναι μέγα ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας πλέον, ο τρόπος λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων και το θέμα αντιιμετωπίζεται με ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ τρόπο από αυτόν με τον οποίο δημιουργήθηκε και εν ανάγκη με απειλή ΠΛΗΡΟΥΣ αποχώρησης από την ΕΕ. Οι επιχειρήσεις αυτές, μετεγκαταστάθηκαν στη Βουλγαρία, αλλά απευθύνονται στην…. Ελληνική αγορά, την οποία αυτοί στέρεψαν από χρήμα. Τόση βλακεία…
— Τα πολυτελή οχήματα, που ως επί το πλείστον ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, είναι εν προκειμένω το σαμάρι ξένου γαϊδάρου στο χωράφι μας, αλλά αντί να περιορίζουμε τη παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα ΞΕΝΩΝ ΓΑΪΔΑΡΩΝ, το πανηλίθιο ΣΔΟΕ, καμώνεται πως χτυπά το σαμάρι, για να φαίνεται πως έχει αντικείμενο απασχόλησης, όπως περίπου συμβαίνει και με τις περιοδικές ανακοινώσεις εντοπισμού φοροφυγάδων, από τους οποίους δεν μπορεί να εισπραχθεί δεκάρα τσακιστή. ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ, ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ.
ΚΟΠΡΙΤΕΣ. Όποιος με αμφισβητήσει, θα του φέρω φωτογραφίες με τεράστιες πινακίδες των εργοστασίων και καταστημάτων «Ελλήνων» επιχειρηματιών Βουλγαρίας, με τις οποίες απευθύνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε Έλληνες αγοραστές. Σε κανέναν άλλον!!!!! Εκεί είναι το μείζον οικονομικό πρόβλημα που πρέπει να αναστραφεί και όχι σε 100 αυτοκίνητα πολυτελείας….
tsoutsouneros.arvanitis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.